Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου 22.05.2000 Η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι κινήσεις της Αγκυρας ενόψει της Ισλαμικής Διάσκεψης, η απόφαση της Οδοντιατρικής Εταιρείας Κύπρου να μην συμμετάσχει τελικά σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην κατεχόμενη Κερύνεια, το συνέδριο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών και δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος σε σχέση με αυτό και η ταφή χθες ακόμη ενός ατόμου που ήταν αγνοούμενο και τα οστά του αναγνωρίστηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο του DNA είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρεται ο κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Κληρίδης - Σημίτης στις 3 Ιουλίου" ότι συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών θα έχει στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Αλλού αναφέρει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασής της να συμμετάσχει σε συνέδριο στην κατεχόμενη Κερύνεια σε ξενοδοχείο ελληνοκυπριακής ιδιοκτήσιας, το ΔΣ της Οδοντιατρικής Εταιρείας Κύπρου συνήλθε χθες εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε να αποσύρει την αποδοχή της πρόσκλησης προς "αποφυγή χειρότερων εξελίξεων".

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Μαύρη λίστα των Τούρκων" δίνει στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων και σημειώνει ότι τα άνομα σχέδια των Τούρκων και των συνεργατών τους θα υλοποιηθούν μόνο με την εξόντωση Ελλήνων που στέκονται εμπόδια στην υλοποίησής τους και τα οποία περιέχονται στη λίστα αυτή. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά τη σύλληψή του το Σάββατο από αστυνομικούς των βρετανικών βάσεων Επισκοπής συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού στον οποίο έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πτήσεις των βρετανικών αεροσκαφών "Κόκκινα Βέλη" πάνω από το Ακρωτήρι.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Τον ήθελαν αγνοούμενο" ότι ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ, που για τους συγγενείς του ήταν αγνοούμενος για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο δεν ήταν αγνοούμενος, αλλά γνώριζαν ακριβώς που ήταν θαμμένος. Αλλού γράφει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος κατά πάσα πιθανότητα εξαγγέλλει σήμερα την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ξεκαθαρίζουν όλα" αναφέρει ότι θα ξεκαθαρίσουν όλα στο εκλογικό συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του Κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις προθέσεις του σχετικά με την ηγεσία του Κινήματος. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι είκοσι έξι χρόνια μετά το θάνατό του έγινε χθες η κηδεία του εθνοφρουρού Γιαννάκη Δημητρίου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου του 1974 και τάφηκε σε ομαδικό τάφο στη Λευκωσία.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Φόβοι για την Ισλαμική" αναφέρει ότι έντονα κινείται η Αγκυρα ενόψει της επικείμενης συνόδου της Ισλαμικής Διάσκεψης με στόχο να εξασφαλίσει απόφαση για το Κυπριακό που θα υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της. Αλλού αναφέρει ότι έντεκα επενδυτικές εταιρείες επιδιώκουν να αντλήσουν από τη χρηματαγορά γύρω στα 220 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για εταιρείες που ετοιμάζονται να εμφανιστούν στο Χρηματιστήριο.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Προχωρημένος διακανονισμός" γράφει ότι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει κατά πόσον έχει υπόψη της τα σχέδια ή τη μορφή λύσης του Κυπριακού για τα οποία μίλησαν οι Κλίντον και Φερχόιγκεν, ενώ χαρακτηρίζουν ως "ασύγγνωστη και απαράδεκτη την παθητικότητα και ανοχή με την οποία αντιμετώπισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου". Αλλού αναφέρει ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας έχουν ολοκληρώσει τις έρευνές τους για την υπόθεση των ακατάλληλων κρεάτων που παρολίγον να διοχετευθούν στην Εθνική Φρουρά τις ημέρες του Πάσχα, αλλά κατέληξαν στην αγορά.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 23 May 2000 - 5:24:11 UTC