Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου 07.04.2000 Τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα δώσει η κυβέρνηση για την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, αντιδράσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα των απειλών κατά της ζωής του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, η εκλογική μάχη στην Ελλάδα και κατηγορίες για σκάνδαλα σχετικά με την αγορά νερού από τα εργοστάσια αφαλάτωσης είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Αύξηση στο αφορολόγητο εισόδημα" αναφέρει ότι η αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στις 6,000 λίρες και η κατάργηση της εισφοράς στο ΡΙΚ και του φόρου κληρονομιάς συγκαταλέγονται στα αντισταθμιστικά μέτρα που θα παράσχει η κυβέρνηση για την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ. Αλλού γράφει ότι χθες στις Βρυξέλλες έκλεισαν ακόμη τέσσερα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματέυσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης Κύπρου, περιλαμβανομένου και του κεφαλαίου της ΚΕΠΠΑ (Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας).

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Κάνει του κεφαλιού του" αναφέρει πως η υπόθεση απειλών κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης καταγράφηκε στις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ φέρεται εξοργισμένος με τον Υπουργό γιατί δεν ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την ύπαρξη σχεδίου εναντίον του. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κατέθεσε νομοσχέδιο που ρυθμίζει το μέγεθος και το χρώμα της πατάτας, του κόλιανδρου, του μαϊντανού, του λάχανου, της ρόκκας, του δυόσμου, του άνηθου, της μπάμιας και της μέθης.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Κίνηση ματ" αναφέρει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανάληψης του ελέγχου του βρετανικού ομίλου παροχής πακέτων διακοπών Thomson Travel από τη γερμανική εταιρεία C&N Touristic, κάτι που θα επηρεάσει και την αγορά της Κύπρου αφού άμεσος συνεργάτης του βρετανικού ομίλου είναι η εταιρεία Λούης και του γερμανικού η Σάλαμις. Αλλού γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς έχει μετατρέψει σε γκαλερί την εκκλησία της Παναγίας της Ποταμιώτισσας, που βρίσκεται στο κατεχόμενο χωριό Καζάφανι.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Δραματικό 'φίνις'" γράφει ότι σε μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, αφού η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται να προηγείται ελαφρώς του ΠΑΣΟΚ στις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αλλού γράφει ότι μείζων κρίση απειλεί με κατάρρευση το νεοσύστατο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, υποστηρίζοντας πως ο Κύπρος Χρυσοστομίδης υπέβαλε στο Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος έγγραφο που "κάνει λόγο για βελούδινο διαζύγιο".

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σκάνδαλο με το νερό" αναφέρει ότι χθες η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής επέκρινε για διασπάθιση δημοσίου χρήματος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό και τους εμπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους σχετικά με την αυξημένη τιμή που αγοράζει το κράτος το νερό από τις μονάδες αφαλάτωσης. Αλλού γράφει ότι η έλλειψη φαρμάκων και τα σκάνδαλα στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κράτους έχουν καταντήσει βραχνάς για τους ασθενείς, που υποβάλλονται σε ταλαιπωρίες.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Το δόγμα γίνεται διακρατικές συμφωνίες" γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος "δικαίωσε τον Γιώργο Ιακώβου" δηλώνοντας χθες πως θα συναφθούν συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι μείζον πολιτειακό και πολιτικό θέμα αναμένεται να δημιουργήσει η υποδοχή που επιφυλάσσουν ορισμένοι στον τέως Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ, ο οποίος θα επισκεφτεί την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Η αγορά επανακάμπτει ξεπερνώντας τις 500 μονάδες" αναφέρει πως ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου παρουσίασε αύξηση 4,6 % και ξεπέρασε τις 500 μονάδες, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο. Αλλού γράφει ότι τα κρατικά νοσοκομεία απέκτησαν τέσσερα ακόμη οχήματα πρώτων βοηθειών, όμως πάσχουν από έλλειψη παραϊτρικού προσωπικού.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "The Cyprus Weekly" αναφέρει ότι η εκλογική μάχη στην Ελλάδα διεξάγεται στήθος με στήθος, ενώ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστήριξη από τα μικρά κόμματα, στην "πιο δύσκολη εκλογική μάχη της δεκαετίας". Αλλού γράφει ότι τελέστηκαν στη Νέα Υόρκη τα εγκαίνια τεσσάρων αιθουσών με Κυπριακές Αρχαιότητες.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 8 April 2000 - 5:24:12 UTC