Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


    &lt;PRE&gt;

         &lt;H3&gt; Περιεχόμενα&lt;/H3&gt;&lt;P&gt;

         Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

&nbsp;

    &lt;P&gt;

(Ι) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η ομιλία του Προέδρου Κληρίδη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο θάνατος Βρετανού στρατιώτη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι σημερινές φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η δίωρη στάση εργασίας των δασκάλων είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η &quot;Αλήθεια&quot; με κύριο τίτλο &quot;Τονωτική ένεση στο ΧΑΚ από Κεντρική&quot; γράφει ότι ο εγκλωβισμός χρημάτων σε ιδιωτικές τοποθετήσεις, η βραδύτητα με την οποία το ΧΑΚ εξέταζε τις αιτήσεις εταιρειών για εισδοχή στο &quot;πάτωμα&quot; και οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις για &quot;στημένα παιχνίδια&quot; επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και παρασύρουν το δείκτη σε πτώση, η οποία συνεχίζεται σε ρυθμούς απρόβλεπτους. Αλλού γράφει πως Βρετανός στρατιώτης που υπηρετούσε στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, σκοτώθηκε χθες από πυροβολισμό του δικού του όπλου.

Η &quot;Μάχη&quot; γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο &quot;Χάος στο Χρηματιστήριο&quot; πως &quot;οδυρμός και απογοήτευση&quot; επικράτησε και πάλι χθες στο Χρηματιστήριο μεταξύ των επενδυτών, ιδιαίτερα των μικρών αφού η πτωτική πορεία του γενικού δείκτη συνεχίστηκε με περαιτέρω βουτιά 17 μονάδων. Αλλού γράφει ότι στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ, αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Ζακ Λανγκ.

Ο &quot;Πολίτης&quot; με κύριο τίτλο &quot;Ενιαίο κραχ&quot; αναφέρει ότι στους μέχρι πρότινους &quot;καλούς καιρούς&quot; επιχειρήθηκε σύνδεση των Χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Λευκωσίας. Ωστόσο, αυτή η κοινή πορεία αντικατοπτρίζεται το τελευταίο διάστημα περισσότερο στην πτωτική τάση των δυο Χρηματιστηρίων. Αλλού γράφει ότι περισσότεροι από 50 Κύπριοι έχουν &quot;ασπασθεί&quot; το δόγμα της &quot;Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας&quot; και κάποιοι από αυτούς έχουμε μεταβιβάσει τις περιουσίες τους στα ιδρύματα που έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

&quot;Η Σημερινή&quot; γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο &quot;Ιερός Πόλεμος&quot; ότι ο ... &quot;Ιερός Πόλεμος&quot; απειλεί να πλήξει την Κύπρο και ο κίνδυνος αυτός είναι κατά την υφιστάμενη περίοδο ιδιαίτερα υψηλός, ένεκα της &quot;απελπισίας&quot; στην οποία βρίσκονται &quot;τα υπολείμματα Τσετσένων ανταρτών και διασυνδέσεών τους με ισλαμικές παραδοσιακές οργανώσεις&quot;. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ενωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. &nbsp; &quot;Ο Φιλελεύθερος&quot; υπό τον τίτλο &quot;Αποζημιώσεις για περιουσίες&quot; αναφέρει ότι οι Αμερικανοί σπεύδουν να επιλύσουν με αποζημιώσεις το θέμα των περιουσιών, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον επανέφερε την ιδέα για σύσταση ειδικού ταμείου για το σκοπό αυτό. Η τουρκική πλευρά, συνεχίζει ο &quot;Φ&quot; έχει υποβάλει τις δικές της προτάσεις στο θέμα των περιουσιών. Αλλού γράφει ότι οδηγίες για διασπορά των αυτόμολων από τα κατεχόμενα έδωσαν χθες οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι μετείχαν σε ευρεία υπουργική σύσκεψη για το θέμα.

Η &quot;Χαραυγή&quot; υπό τον τίτλο &quot;ΧΑΚ, σε ελεύθερη πτώση!&quot; αναφέρει ότι &quot;με πλήρη απάθεια παρακολουθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η διοίκηση του ΧΑΚ δημόσιες καταγγελίες που έγιναν προχθές από οργισμένους επενδυτές ότι επενδυτικές εταιρείες αγοράζουν ακίνητα σε υπερτιμημένες αξίες&quot;. Αλλού γράφει ότι οι δάσκαλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημοτική Εκπαίδευση. Αυτό το μήνυμα, γράφει η &quot;Χ&quot;, έστειλαν οι δάσκαλοι με τη χθεσινή δίωρη στάση εργασίας τους.

Η αγγλόφωνη &quot;Cyprus Mail&quot; υπό τον τίτλο &quot;Η αγορά έφτασε στο κατώτατο σημείο γι' αυτό το χρόνο&quot; γράφει ότι το ΧΑΚ έκλεισε χθες στις 520 μονάδες, παρουσίασε δηλαδή μείωση 17 μονάδων ή 3,23 %. Ο όγκος συναλλαγών, συνεχίζει η εφημερίδα, έφτασε στα 17,3 εκατομμύρια λίρες. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος αρχιτέκτονας Αχμέτ Βεφίκ Αλπ σχεδίασε γέφυρα 60 χιλιομέτρων που θα ενώνει την Τουρκία με την κατεχόμενη Κερύνεια. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΙΤΣ/ΓΠ) &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;

&nbsp;

    &lt;/PRE&gt;

&nbsp;


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 16 March 2000 - 7:24:08 UTC