Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-02-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ) Η αναμενόμενη σήμερα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των τιμών των καυσίμων, η απόρριψη της αίτησης του κυπριακού χρηματιστηρίου να καταστεί μέλος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, η επίσκεψη Αλβαρο ντε Σότο στην Κύπρο, καταγγελίες για σπατάλη δημοσίου χρήματος και καταγγελίες για μαύρη αγορά νερού στην περιοχή των Κοκκινοχωριών είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Αναστολή στις αυξήσεις καυσίμων" αναφέρει ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει προσωρινή "λύση" στο πρόβλημα των τιμών των καυσίμων, "επιστρατεύοντας", πιθανόν για περίοδο τριών μηνών, το ταμείο άμυνας. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ως επικρατέστερη περιοχή για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στη Λεμεσό θεωρείται χώρος στο έδαφος των βρετανικών βάσεων, μεταξύ Επισκοπής και Ακρωτηρίου.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Εκτός Ευρώπης το ΧΑΚ" αναφέρει ότι η Ενωση Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων απέρριψε σχετική αίτηση του κυπριακού χρηματιστηρίου που ζήτησε να γίνει μέλος του διεθνούς οργανισμού. Στον υπότιτλο η "Μ" αναφέρει ότι "ρεζιλευτήκαμε διεθνώς". Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Λαζαρίδης παίρνει ψήφους από όλα τα κόμματα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ενώ συγκεντρώνει και σημαντικό ποσοστό ανάμεσα στη νεολαία.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Ναι, πετάξαμε 11 εκατομμύρια" αναφέρει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης "επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του 'Π' ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού δαπάνησε 11 εκατομμύρια λίρες για να εγκαταστήσει λέβητα καύσης άνθρακα στο σταθμό Βασιλικού, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα σε αχρησία". Αλλού γράφει ότι παρουσία της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας η Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρου τίμησε ψες στο στάδιο "Ελευθερία" τους κορυφαίους αθλητές του 1999 και του 20ου αιώνα.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "'Νονοί' υδάτων" αναφέρει ότι αγρότες των Κοκκινοχωριών καταγγέλλουν "μαύρη αγορά νερού" και καλούν τους αρμοδίους να επέμβουν αμέσως. Το φαινόμενο, προσθέτει η "Σ", "ανθεί τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω περιοχή, αφού ορισμένοι επιτήδειοι πωλούν ή ενοικιάζουν γεωτρήσεις σε γεωργούς έναντι αδρής αμοιβής". Αλλού γράφει ότι από χθες οι Ε/Κ εγκλωβισμένοι στο Ριζοκάρπασο ανέρχονται σε 434, αφού πέρασαν στα κατεχόμενα όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα οι Ανδρέας και Γιωργούλα Αχιλλέως, που παντρεύτηκαν πρόσφατα.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "'Εδαφική αυτοψία' Ντε Σότο" γράφει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη, θα επισκεφθεί την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και άλλες περιοχές - κλειδιά. Σε άλλο σημείο γράφει ότι τρεις ημέρες μετά την ανακάλυψη ναρκωτικών στην κατοχή υποδίκου που προσπάθησε να τα εισαγάγει στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές, νέα υπόθεση διερευνάται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών όταν βρέθηκε άσπρη σκόνη στην πέννα που έφερε άτομο που κρατείται.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Νίκος Κατσουρίδης: Τακτική... Ντενκτάς από τους κυβερνώντες" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ σύμφωνα με τις οποίες "η κυβέρνηση λειτουργεί σαν τον ... κ. Ντενκτάς σε ό,τι αφορά τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα". Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της το Προεδρικό έστειλε "πολύ αυστηρή νότα προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ", με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί αλλαγή του εκλογικού νόμου κατά τρόπο που να αφήνει εκτός Βουλής τους Ενωμένους Δημοκράτες.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Γυναίκα στη φυλακή για κατοχή ηρωίνης" γράφει ότι η ιρανικής καταγωγής Χανταβάντ Καϊβαντόχτ 57 χρόνων καταδικάστηε χθες σε φυλάκιση έξι ετών και έξι μηνών για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 1.867 γραμμαρίων ηρωίνης. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο επικεφαλής της Τροχαίας παραδέχθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής ότι τα ραντάρ της μπορούν να αδρανοποιηθούν από ηλεκτρομαγνητικά πεδία και ασυρμάτους.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Η καθυστέρηση στην εισαγωγή κρατά 50 εταιρείες εκτός" γράφει ότι ενώ ο αριθμός των υποψηφίων εταιρειών για είσοδο στο Χρηματιστήριο αυξάνεται, ειδικός επί του θέματος συστήνει στις αρχές του ΧΑΚ το διαχωρισμό σε μικρές και μεγάλες εκδόσεις ώστε να επιταχυνθεί η είσοδος των "μεγάλων". Σε άλλο σημείο παραθέτει δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ριζικές αλλαγές στη διαχείριση των λιμανιών.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 23 February 2000 - 7:24:07 UTC