Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-01-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/01/2000 (ΚΥΠΕ) Ποικίλα είναι σήμερα τα Θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Σε αυτά συγκαταλέγονται θέματα που αφορούν το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, το θέμα των διυλιστηρίων και η αναδιάρθρωση του Τμήματος Μετανάστευσης.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Αναπέμπεται ο νόμος του ΧΑΚ" γράφει ότι σίγουρη θεωρείται πλέον η αναπομπή του νόμου για το Χρηματιστήριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων και επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της γράφει ότι η αναπομπή θα στηριχθεί στην παράγραφο 51 του Συντάγματος. Σε άλλο σημείο γράφει ότι παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς, ξένοι παράγοντες αποδίδουν μεγάλη σημασία στο β' γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Ξεσηκώνονται οι Κερυνιώτες" και γράφει ότι το θέμα που προέκυψε από την επιστολή του Μητροπολίτη Κερύνειας Παύλου των δημάρχων και κοινοταρχών της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας παίρνει διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και προσθέτει ότι είναι αποφασισμένοι να μην δεχθούν λύση ομοσπονδίας. Αλλού γράφει ότι ελεύθερος αφέθη από το κατοχικό καθεστός και επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές ο Ε/Κ Παναγιώτης Οικονόμου, αφού "κατέβαλε πρόστιμο" που του "επέβαλε" το παράνομο "δικαστήριο" στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Διαλύστε τα διυλιστήρια" γράφει ότι έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως, η οποία έχει αποσταλεί στην κυπριακή κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες αναφέρει ως βιωσιμότερη λύση τη διάλυση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία αποθηκευτικών δεξαμενών καυσίμων. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο γενικός δείκτης συνέχισε χθες να ροκανίζει τις υπερτιμημένες μετοχές, ιδιαιτέρως των επενδυτικών και των τουριστικών εταιρειών.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Κτύπημα Τσετσένων" γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στον κυκλώνα της διεθνούς τρομοκρατίας και η κυπριακή Αστυνομία, καθώς και οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό για το ενδεχόμενο κτυπήματος από Τσετσένους εναντίων της ρωσικής πρεσβείας. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο θάνατο της σκηνοθέτου Πόπης Δανιήλ, η οποία υπέκυψε χθες στο μοιραίο ύστερα από πολύχρονη μάχη με την ανίατη ασθένεια σε ηλικία 65 χρόνων.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Πιέζουν για εμπλοκή των Τ/Κ" γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρίχνει τώρα όλο το βάρος της στην εμπλοκή των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές συνομιλίες και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται έντονα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ομάδες παροχής προστασίας, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι τρεις, οργιάζουν στη Λεμεσό και εκβιάζουν ιδιοκτήτες καμπαρέ να καταβάλλουν μεγάλα ποσά χρησιμοποιώντας απειλές ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν προβλήματα.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "800 εκατομμύρια λίρες για τη 'Δήμητρα'" γράφει ότι ενώ οι κατάλογοι υποβολής αιτήσεων από το επενδυτικό κοινό για απόκτηση μετοχών της "Δήμητρα Λτδ" κλείνουν αύριο, το ενδιαφέρον παραμένει αδιάπτωτο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Αλλού γράφει ότι το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο όπου περισσότεροι από 1.200 υποψήφιοι παρακάθησαν στις εξετάσεις για χρηματιστές.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Αναδιάρθρωση στο χαώδες Τμήμα Μετανάστευσης" γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστδούλου ανακοίνωσε χθες ριζική αναδιάρθρωση του Τμήματος Μετανάστευσης για να αντιμετωπιστεί η "χαώδης", όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση στο Τμήμα. Αλλού παραθέτει δηλώσεις του Δημάρχου Λευκωσίας Λέλλου Δημητριάδη στην εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχέδιο για αλλαγές στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 27 January 2000 - 12:48:16 UTC