Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/11/1999 (ΚΥΠΕ) Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των επιστημονικών ερευνών για τους αγνοούμενους, πληροφορίες για επίσκεψη στην Κύπρο του Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο εντός των προσεχών ημερών και η παρουσία στην Κύπρο του Αμερικανού παγκόσμιου πρωταθλητή Καρλ Λιούις που έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για το Ραδιομαραθώνιο είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν σήμερα των κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Εσπευσμένα στη Λευκωσία ο Γιώργος Παπανδρέου", αναφέρει ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ πρόκειται να έρθει στην Κύπρο τις επόμενες δύο ή τρεις μέρες με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών της ελληνικής πλευράς ενόψει εντατικοποίησης των αμερικανικών προσπαθειών για έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η ΑΤΗΚ χάνει 12 εκ. λίρες το χρόνο από τον ανταγωνισμό που υφίσταται σε διεθνές επίπεδο, ενώ κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου που είπε ότι "ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των ευθυνών".

Η "Μάχη" έχει τίτλο "Διάσταση απόψεων, ψυχρότητα στις σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας" και αναφέρει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έρχεται στην Κύπρο την Παρασκευή για εξομάλυνση της κρίσης που δημιουργήθηκε λόγω της στάσης που θα κρατήσει η Ελλάδα στο Ελσίνκι αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Αλλού υποστηρίζει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φιλίππου πρόκειται να αποβληθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω του ότι, σύμφωνα με την εφήμερίδα, οι συνεχείς διαφωνίες του "διαβρώνουν τη σιδηρά πειθαρχία που επιβάλλεται από τον κ. Δημήτρη Χριστόφια."

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Το πρώτο σοκ μετά τις εκταφές, ένας 16χρονος ήρωας του '74", αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την ιστορία του Ζήνωνα Ζήνωνος, του οποίου τα λείψανα αναγνωρίστηκαν μετά από επιστημονικές εξετάσεις. Αλλού γράφει ότι υπάρχουν "ρουσφέτια και στις σχολικές καντίνες" και αναφέρεται σε καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σχετικά με το ότι γίνονται παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα σε σχολικές εφορίες προκειμένου να δεχτούν συγκεκριμένους προσφοροδότες.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Φως στο μυστήριο" γράφει ότι ανάμεσα στα λείψανα των οκτώ προσώπων που είχαν εκταφεί κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού από τα Κοιμητήρια Λακατάμειας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το ένα ανήκει σε 16χρονο έφηβο από την Ομορφίτα, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των Αγνοουμένων. Αλλού γράφει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ δήλωσαν χθες απούσες από τη σύσκεψη της Υπουργικής Επιτροπής η οποία συζήτησε στο Προεδρικό Μέγραο το θέμα της ρύθμισης του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις περιουσίες.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον κύριο τίτλο "Αναζητούνται στοιχεία τρομοκρατών" γράφει ότι μυστικές έρευνες για διασυνδέσεις διεθνών τρομοκρατών με την Κύπρο διεξάγουν τις τελευταίες ημέρες εδώ, ανώτεροι αστυνομικοί ανακριτές της Σκωτίας, σε σχέση με τη μεγάλη αεροπορική τραγωδία πάνω από το Λόκερμπι, το 1988. Αλλού επικαλείται διπλωματικές πηγές και γράφει ότι η Ομάδα Κυπριακού των Αμερικανών εργάζεται για να συγκληθούν συνομιλίες στα τέλη Νοεμβρίου, παραμονές της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Χιονοστιβάδα μετοχοποιήσεων" και γράφει ότι χιονοστιβάδα μετοχοποιήσεων κρατικών και ημικρατικών οργανισμών αναμένει την κυπριακή κοινωνία τους αμέσως επόμενους μήνες, σύμφωνα με όσα είπε στη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο μεγαλύτερος αθλητής του αιώνα Καρλ Λούις τόνισε την ανάγκη "να βοηθούμε αυτά τα παιδιά γιατί χρειάζονται τη βοήθειά μας".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν χθες για ρατσιστική συμπεριφόρα το Διευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Χριστοδουλο Νικολαϊδη ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Αλλού γράφει ότι δύο Βρετανοί τουρίστες φυλακίστηκαν χθες στη Λάρνακα για κατοχή 2.2 γραμμαρίων κάνναβης.

Η εβδομαδιάια "Financial Mirror" γράφει ότι πέντε εταιρείες από τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της πληροφορικής ετοιμάζονται να σχηματίσουν ένα γίγαντα ο οποίο θα διεκδικήσει θέση στον πίνακα των υπό διαπραγμάτευση μετοχών του ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε χθες ότι "η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση των χαμηλά αμειβομένων είναι συνεχής και αντανακλά την επιθυμία της να συμβάλει πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του το κράτος να λειτουργήσει ως κράτος προνοίας".

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΑ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 3 November 1999 - 7:24:12 UTC