Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/10/1999 (ΚΥΠΕ) Το μακελειό στο κοινοβούλιο της Αρμενίας και η δολοφονία τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Προέδρου της Βουλής και άλλων αξιωματούχων δεσπόζει στη σημερινή ειδησεογραφία. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το Κυπριακό, η υπόθεση για τις παράνομες θεωρήσεις αδειών παραμονής καθώς και οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Πρωτοφανές πραξικόπημα χθες στην Αρμενία". Γράφει ότι ομάδα ενόπλων εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του αρμενικού κοινοβουλίου και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ο Πρωθυπουργός Βαζγκέν Σαρκισιάν, ο Πρόεδρος και δύο Αντιπρόεδροι της Βουλής, ένας υπουργός και άλλοι. Αλλού γράφει ότι άρση του περιορισμού και αποϋλοποίηση σε δύο εβδομάδες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αποφασίστηκε σε πολύωρη σύσκεψη χθες του Υπουργού Οικονομικών με τις χρηματιστηριακές αρχές.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Χείμαρρος τα στοιχεία" γράφει ότι η Αστυνομία έχει στοιχεία και μαρτυρία ιδιοκτήτη καμπαρέ ο οποίος ως αντάλλαγμα για την έκδοση αδειών εργασίες σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδές του, σύμφωνα με τη "Μ", φέρεται να "πρόσφερε σ'αυτόν αντικείμενα αξίας" στον Ανώτερο Λειτουργό Μετανάστευσης Χριστόδουλο Νικολαϊδη. Σε άλλη είδησή της, η "Μ" γράφει ότι ο Σωτήρης Αθηνής που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση φόνου του Χαμπή Αεροπόρου, θα φύγει οριστικά από την Κύπρο μετά την απαλλαγή των κατηγοριών που εκκρεμούσαν εναντίον του.

Ο "Πολίτης" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Στο μικροσκόπιο 200 φαρμακέμποροι". Αναφέρει ότι όλες οι εταιρείες εισαγωγής φαρμάκων θα περάσουν από το μικροσκόπιο των ερευνητών του Υπουργείου Υγείας για να εντοπιστούν όλες οι υπερτιμολογήσεις. Ο έλεγχος αυτών των εταιρειών, σύμφωνα με τον "Π", ήταν από πλημμελής μέχρι ανύπαρκτος. Αλλού αποκαλύπτει ότι επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης όπου εκφράζει σειρά ανησυχιών για την πορεία του Κυπριακού και αναφέρει ποιές προϋποθέσεις θέτει η Λευκωσία για αναβάθμιση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Η "Σημερινή" με τον τίτλο "Στοιχεία που 'καίνε'" γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ad Hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εγκλήματικότητα ότι έχουν προκύψει "ενοχοποιητικά στοιχεία που 'καίνε' δύο τουλάχιστον από τους υπόπτους στην υπόθεση με τις ροζ βίζες". Αλλού η "Σ" γράφει ότι ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς για την ανάδειξη της "Μις Υφήλιος" θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαϊου στο κλειστό γήπεδο Ελευθερία και αναμένεται να τον παρακολουθήσουν 2,4 δισ. τηλεθεατές από 110 χώρες.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Στρέφονται στους αρχηγούς" γράφει ότι ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους στην τουρκική και στρατιωτική ηγεσία, ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να αποσύρει τους όρους που θέτει και να προσέλθει σε διάλογο για λύση του Κυπριακού. Γράφει επίσης ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι διαμερίσματα τεσσάρων ή και πέντε υπνοδωματίων θα παραχωρηθούν σε πολυμελείς προσφυγικές οικογένειες και καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για αγορά οικίας.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Προτεραιότητα στην Πόρσε!" γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος "έκανε τα αδύνατα-δυνατά προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΠΟΡΣΕ για επίδειξη δεξιοτεχνίας αυτοκινήτου στο χώρο της αεροπορικής βάσης και παράλληλα να κατευναστούν οι αντιδράσεις του ΓΕΕΦ. Σε άλλη στήλη γράφει ότι στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου χθες κατατέθηκαν δύο απόψεις για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα στο θέμα της αναγόρευσης της Τουρκίας σε υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο πρωτοσέλιδό της "Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας δολοφονήθηκε" και αναφέρεται στην εισβολή στο αρμενικό κοινοβούλιο ενόπλων και το θάνατο τόσο του Πρωθυπουργού όσο και άλλων αξιωματούχων της Αρμενίας. Αλλού γράφει ότι ο Πάμπος Αναστασιάδης, που κρατείται για την υπόθεση παράνομης θεώρησης αδειών παραμονής είναι, σύμφωνα με ισχυρισμό του βουλετή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα, "ένας από τους εγκέφαλους της διαρροής θεμάτων για εξετάσεις στην Αστυνομία".

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 28 October 1999 - 8:24:10 UTC