Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/10/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν το Κυπριακό και τις αναμενόμενες εξελίξεις από την αυριανή άφιξη στο νησί Αμερικανών απεσταλμένων. Αλλα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα αφορούν την υπόθεση που εξελίσσεται γύρω από το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, την παρακολούθηση από τους Βρετανούς της στρατιωτικής άσκησης "Νικηφόρος", και την πιθανή τροποποίηση της νομοθεσίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Οι μεσολαβητές του Κλίντον αύριο στη Λευκωσία" γράφει ότι οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για το Κυπριακό και τις παραπέρα εξελίξεις, αφού αύριο φθάνουν στην Κύπρο για σειρά επαφών, προερχόμενοι από την Αγκυρα και την Αθήνα, οι δύο Αμερικανοί μεσολαβητές. Γράφει ότι η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και ότι συνέλαβε τον 49χρονο Κώστα Χριστοφή Κακουλλή από τη Λεμεσό, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας.

Το "Θάρρος" υπό τον τίτλο "Μαθήτρια θύμα κλίκας σατανιστών" αναφέρεται σε δηλώσεις κληρικού ότι αγωνίστηκε με "νύχια και δόντια" για να σώσει μαθήτρια από τα χέρια των σατανιστών και ότι ξυλοκοπήθηκε μέσα στην εκκλησία από εξαγριωμένο φίλο της 17χρονης. Γράφει ότι οι Βρετανοί παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τη φετινή άσκηση "Νικηφόρος" από το σταθμό του Αγίου Νικολάου, κοντά στην Αμμόχωστο, όπου λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ο πιο σημαντικός κατασκοπευτικός σταθμός των Αγγλων στο νησί.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Βλίττης, υιός και γαμβρός", γράφει ότι ο τεχνικός κόσμος της περιοχής Παραλιμνίου διατυπώνει σοβαρές κατηγορίες για ατασθαλίες κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίττη, οι οποίες εμπλέκουν τόσο το γαμπρό του, που είναι δημοτικός υπάλληλος, όσο και το γιο του, που διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο. Γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας ζητά άμεση ενημέρωση μετά τις πληροφορίες ότι οι πύραυλοι TOR έχουν μεταφερθεί ξανά στην Ελλάδα.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Διάλογος με δόσεις" γράφει ότι οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν την έναρξη και διεξαγωγή διαλόγου με "δόσεις" και ότι εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα το ζητήσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη. Γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας θα αναθέσει σε οίκο του εξωτερικού τη διεξαγωγή τεχνοοικονομικής μελέτης για την ίδρυση πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής στην Κύπρο.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Χιονοστιβάδα νέων αποκαλύψεων" γράφει ότι πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις που συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης απειλούν με νέες αποκαλύψεις για υποθέσεις διαφθοράς. Γράφει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αναμένεται σήμερα να εισηγηθεί την τροποποίηση της νομοθεσίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, "ώστε να μπει μια τάξη στο χάος".

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Οι επικοινωνιολόγοι ζήτησαν την κάθαρση" γράφει ότι οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης αξίωσαν κι έπεισαν προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" για να αρχίσουν οι έρευνες και αποκαλύψεις γύρω από τις παράνομες άδειες εργοδότησης ξένων καλλιτέχνιδων. Αναφέρεται επίσης σε χθεσινή δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της κοινότητας Εργατών, απαιτώντας το κλείσιμο του χυτηρίου και τη διασφάλιση της υγείας τους.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠP)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 18 October 1999 - 6:24:10 UTC