Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/08/1999 (ΚΥΠΕ) Ο διορισμός των νέων Υπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό και η χθεσινή διάσκεψη Τύπου των Κυπρίων μελών της Οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" που επέστρεψαν από την Τουρκία είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση Κληρίδη" γράφει ότι με τον ανασχηματισμό που έγινε χθες ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις "η κυβέρνηση Κληρίδη φιλοδοξεί να κάνει από σήμερα νέο ξεκίνημα και νέα αρχή με τη συμμετοχή δύο στελεχών του ΔΗΣΥ, Σωκράτη Χάσικου και Αβέρωφ Νεοφύτου, ενός μη κομματικού ατόμου από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, Φρίξο Σαββίδη, και μιας προσωπικότητας από τους ΕΔΗ, Μιχάλη Παπαπέτρου". Αλλού γράφει ότι η νέα αμερικανική ομάδα που χειρίζεται το πρόβλημα της Κύπρου είναι αποφασισμένη για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό και επανάλειψη του διακοινοτικού διαλόγου.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Αναδόμηση με εκπλήξεις" γράφει ότι "ανασχηματισμό - έκπληξη πραγματοποίησε χθες λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας" αφού κανένα από τα ονόματα που φέρονταν τις τελευταίες ημέρες από τα ΜΜΕ για διορισμό σε υπουργείο, (εκτός από τον κ. Μιχάλη Παπαπέτρου), δεν κλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο". Αλλού γράφει ότι 30 αμυντικές χειροβομβίδες που κλάπηκαν από αποθήκη πυρομαχικών φυλακίου της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας θα πωλούνταν σε συγκεκριμένο άτομο του υποκόσμου της Λεμεσού.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Μένει ο καύσων στην κυβέρνηση" γράφει ότι "μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων που κράτησε αρκετές εβδομάδες, ο τρίτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Κληρίδη είναι γεγονός" προσθέτοντας πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάφερε όχι μόνο να σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής όπως στόχευε αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει για το Υπουργείο Αμυνας τη συνεργασία προσώπου που να μην έχει κομματική σφραγίδα". Αλλού γράφει ότι οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές κατήγγειλαν ότι το Υπουργείο Γεωργίας "παραπληροφορεί" το κοινό σχετικά με την κατάσταση στα φράγματα.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Μοιραίες αθλιότητες" γράφει ότι "η τρίτη δόση του ανασχηματισμού, που άρχισε από τη Δευτέρα, μετατράπηκε σε αλαλούμ, για το οποίο δεν γνωρίζει κανείς αν θα πρέπει να γελά ή να κλαίει" με αποτέλεσμα "η τραγελαφική αυτή κατάσταση" να προβληματίζει αρκετούς πολίτες του τόπου "μετά τα όσα είχαν γνωστεί για τα ευτράπελα παρασκήνια της υπόθεσης του ανασχηματισμού". Αλλού γράφει ότι οι διεργασίες στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό φαίνεται να φρενάρουν τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Δικομματικό τελικά κυβερνητικό σχήμα" γράφει ότι το εφτάωρο παρασκήνιο, χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο έληξε χρονικά όπως επιθυμούσαν οι κυβερνώντες με την επιλογή των προς υπουργοποίηση ατόμων. Σημειώνει ότι ενισχύεται παραπέρα η παρουσία των ΕΔΗ ενώ υπήρξε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση και με το ΔΗΣΥ να εκφράζει πλήρη ικανοποίηση. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο Χαράλαμπος Καψός "αποτελεί παρελθόν" για την εκεί πρεσβεία μας και ενδέχεται να μετατεθεί στη Λευκωσία.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ιδια εικόνα" γράφει ότι ο ανασχηματισμός, για τον οποίο τόσα πολλά ελέχθησαν κι εγράφησαν τον τελευταίο καιρό, πραγματοποιήθηκε τελικά χθες, αλλά η εικόνα της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά βελτιωμένη εμφανίζεται, ενώ στερείται οποιασδήποτε ευρύτητας. Αλλού γράφει ότι το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τόνισε σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου "την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Κληρίδη σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στους στόχους που η ίδια έθεσε".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι το κυπριακό τμήμα της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" επέκρινε χθες την κυβέρνηση επειδή δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην αποστολή διάσωσής της στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού προειδοποίησε χθες ότι η Ε/κ πλευρά θα αντιμετωπίσει πιέσεις για συμβιβασμό στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού λόγω της διεθνούς συμπάθειας προς την Τουρκία μετά το σεισμό.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 25 August 1999 - 7:24:06 UTC