Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/08/1999 (ΚΥΠΕ) Η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, το υποτιθέμενο επεισόδιο εναντίον του Πρίγκιπα Καρόλου, η απόφαση του Προέδρου του ΚΕΑ Αλέξη Γαλανού να εγκαταλείψει την πολιτική και η κατάσταση της υγείας του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Τελευταία προθεσμία για διεκπεραίωση των συναλλαγών" γράφει ότι νέα άνοδο σημείωσε χθες ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στις 19 Αυγούστου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να εξέλθει του νοσοκομείου στο Λονδίνο όπου νοσηλεύεται, μετά την εγχείρηση για μεταμόσχευση νεφρού στην οποίαν υποβλήθηκε.

"Η Μάχη" στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο "Ανοδος... Συνέχεια..." αναφέρεται στην αύξηση του όγκου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο και γράφει ότι αυτός έφθασε στα 30,3 εκατομμύρια λίρες. Αλλού γράφει ότι το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας αναφορικά με το δήθεν επεισόδιο εναντίον του Πρίγκιπα Καρόλου παρουσίασε ανυπόστατους ισχυρισμούς, αφού ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου βρισκόταν σε μια ακτή της Νισύρου στην περιοχή των δωδεκανήσων.

Ο "Πολίτης" στο κύριο δημοσίευμα που στεγάζει υπό τον τίτλο "Ξέσπασμα εκατομμυρίων" αναφέρεται στην εκτίναξη του γενικού δείκτη τιμών Χρηματιστηρίου. Η εφημερίδα προβάλλει πληροφορίες ότι στις 11.967 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά τους πρώτους μήνες του 1999 αριθμός που είναι κατά 1.221 άτομα αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 48% των ανέργων είναι γυναίκες, ενώ περισσότερο η ανεργία κτυπά τους πτυχιούχους.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Δυναμική επιστροφή" αναφέρεται στο νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, αλλά και στα μέτρα κατά των Χρηματιστών και δημοσίων εταιρειών που αποφάσισε το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου. Αλλού αναφέρεται σε πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού "Σίγμα" ότι ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Γαλανός ανακοίνωσε σε στενούς του συνεργάτες απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "ΗΠΑ: Πιέζουν τον Ανάν να καλέσει συνομιλίες" γράφει ότι οι Αμερικανοί πιέζουν το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν να συγκαλέσει συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς και προσθέτει ότι οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν περίοδο έντονου παρασκηνίου και ζυμώσεων στο Κυπριακό. Σε άλλο σημείο γράφει ότι εκτονώνεται σταδιακά η σεισμική δραστηριότητα που ταρακούνησε την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ζημιές από το σεισμό θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο λίρες.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Κυπριακές Αερογραμμές: Στο μάτι του κυκλώνα τα δωρεάν εισιτήρια" γράφει ότι "αρκετές χιλιάδες, αν όχι και εκατοντάδες χιλιάδες λίρες το χρόνο, είναι οι απώλειες των Κυπριακών Αερογραμμών από την παραχώρηση δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων ή εισιτηρίων με έκπτωση". Η εφημερίδα εκτιμά ότι η προβολή της συνέντευξης του δικτάτορα Στυλιανού Πατακού από το ΡΙΚ σε εκπομπή για τα γεγονότα του 1974 αποτελεί "προσπάθεια να περάσει ένα μήνυμα έμμεσης ηρωοποίησής του".

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 17 August 1999 - 6:24:10 UTC