Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι προμήθειες της Εθνικής Φρουράς, θέματα που αφορούν το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και η ενοικίαση του τηλεοπτικού καναλιού "Ο Λόγος" στο ελληνικό κανάλι "Σκάι" δεσπόζουν των πρωτοσέλιδων των σημερινών εφημερίδων. Αλλα θέματα αφορούν το Κυπριακό, την υγεία και τις εξαγωγές σταφυλιών.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Εγκληματική αμέλεια", γράφει ότι το λιγότερο "εγκληματική αμέλεια" επέδειξαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες στο θέμα των σφαιρών, όπου τα αποθέματα πολέμου μειώθηκαν στο ένα πέμπτο. Γράφει επίσης ότι το πρώτο βήμα για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα μεταξύ Προεδρικού-ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα ενόψει της κρίσιμης φάσης στην οποία θα εισέλθει σημειώθηκε χθες στη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Επαναδιαπραγμάτευση", γράφει ότι το θέμα της έλλειψης φυσιγγίων στην Εθνική Φρουρά παραμένει άλυτο, καθώς στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές εμμένουν στη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την ελληνική πολεμική βιομηχανία "Πυρκάλ", με στόχο να μειωθεί το κόστος αγοράς. Γράφει επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε κατά πλειοψηφία την ενοικίαση του "Λόγου" στο "Σκάι" και αναφέρεται στη διαφωνία του Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Μπλακ άουτ στο Χρηματιστήριο", γράφει ότι μετά την απογείωση των τελευταίων ημερών στο Χρηματιστήριο, απειλείται τώρα ανώμαλη προσγείωση. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής υποσχέθηκε χθες ότι θα αποδοθούν ευθύνες για πολλά από τα όσα διαπίστωσαν οι έρευνες που γίνονται, δηλαδή ότι φάρκακα και άλλα είδη εξαφανίζονται από τις κρατικές υπηρεσίες κι εντοπίζονται στα ράφια ιδιωτικών φαρμακείων, όπου πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Οικονομικό άλμα", γράφει ότι η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να επιτρέψει στην Τράπεζα Κύπρου να εισαγάγει τη μετοχή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αποτελεί ιστορικό οικονομικό άλμα, αφού διανοίγονται οι προοπτικές για τις δημόσεις εταιρείες. Γράφει επίσης ότι δύο Ε/Κ, που ασχολούνται με το εξαγωγικό εμπόριο σταφυλιών κι εσπεριδοειδών, συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια με τουρκική εταιρεία που εδρεύει στις σκανδιναυικές χώρες.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Ανοίγει η Σοφοκλέους για εταιρείες Κύπρου", γράφει ότι το Χρηματιστήριο Κύπρου κι ευρύτερα η οικονομία μας ζει ιστορικές στιγμές από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να επιτρέψει στην Τράπεζα Κύπρου, και κατ' επέκταση σε όλες τις τράπεζες, να έχουν προς διάθεση σε ξένους το 50% του μετοχικού τους κεφαλαίου. Γράφει επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου και του υγειονομείου έχουν τεθεί σε κινητοποίηση, λόγω των σποραδικών κρουσμάτων ενδημικού τύφου στη Λεμεσό.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Το Κυπριακό στο Σεράγεβο", γράφει ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε έμμεσα χθες τις πληροφορορίες ότι το Κυπριακό θα συζητηθεί στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, που θα γίνει στο Σεράγεβο, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μεταβεί στις 30 Ιουλίου στη βοσνιακή πρωτεύουσα. Γράφει επίσης ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο Λονδίνο στο τέλος του μήνα για μεταμόσχευση νεφρού.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι Ε/Κ με καναδική υπηκοότητα, ο 48χρονος Ρογήρος Γεωργίου, απήχθη από τους Τούρκους, καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον παλαιό δρόμο Λάρνακας - Λευκωσίας, κοντά στο χωριό Πυρόι. Αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη ότι το Υπουργείο του ενέκρινε τα σχέδια για ανάπτυξη έξι μαρίνων κι έξι γηπέδων γκολφ.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 23 July 1999 - 6:24:07 UTC