Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη μετά την άσκηση των αρμάτων Τ80, οι δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της γερμανικής Βουλής, το θέμα που έχει προκύψει με τα πυρομαχικά της Εθνικής Φρουράς και οι ψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν" γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, εγείρει θέμα ευθυνών για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα πυρομαχικά στην Εθνική Φρουρά. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε χθες μετά την άσκηση των αρμάτων Τ80 ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι τα άρματα Τ80 υπέστησαν ζημιές, σημειώνοντας ότι απέδειξαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Καταπέλτης το πόρισμα για τον Ακη Παπασάββα" γράφει ότι στο πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας κατά του εισαγγελέα Ακη Παπασάββα καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες για ανακολουθία τόσο στα υπηρεσιακά καθήκοντα όσο και στον τρόπο συμπεριφοράς του έναντι των προϊσταμένων του. Αλλού γράφει ότι το διήμερο που μας έρχεται αναμένεται καύσωνας αφού σύμφωνα με την Μετερεωλογική Υπηρεσία το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Μοιράζουν τα εκατομμύρια της Εκκλησίας" γράφει ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου εκποιούν όσο - όσο περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας σε τέτοιο σημείο που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουν αλλάξει χέρια περιουσίες εκατομμυρίων λιρών που ανήκαν στην Αρχιεπισκοπή. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας σε ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι το νερό στη Δερύνεια έχει κόκκινο χρώμα, ωστόσο διαβεβαιώνει πως αυτό δεν σημαίνει πως φταίει η μονάδα αφαλάτωσης.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ωμοί εκβιασμοί" γράφει ότι η Τουρκία προωθεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσω του αραβικού κόσμου με ωμούς εκβιασμούς και εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες, τις ανάγκες και τις αδυναμίες των Αράβων. Αλλού γράφει ότι το παγκύπριο έκτακτο συνέδριο των επαγγελματιών ψαράδων που έγινε χθες στην Κοφίνου αποφάσισε ομόφωνα να αποσύρει την απειλή για επανάληψη των δυναμικών μέτρων.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Προς συνάντηση Αναν - Ντενκτάς" γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν προσανατολίζεται να συναντηθεί αυτή την περίοδο με τον Ντενκτάς και ότι στόχος είναι κατά τη συνάντηση να ξεκαθαρισθούν όλα τα ζητήματα πριν διαμορφωθεί το κείμενο της πρόσκλησης που θα διαβιβασθεί για να προσέλθουν σε συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, τα ποσοστά της αποτυχίας στα Λύκεια και στα Ενιαία Λύκεια κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα Γυμνάσια.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Εκκληση ΑΚΕΛ προς 105 κόμματα" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση προς 105 κόμματα του εξωτερικού με τα οποία το ΑΚΕΛ διατηρεί σχέσεις για να εντείνουν την αλληλεγγύη τους προς τον κυπριακό λαό. Αλλού γράφει ότι τεράστια επιτυχία σημείωσε και η χθεσινή δεύτερη μέρα του 17ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ, ενώ ανάλογη επιτυχία αναμένεται ότι θα έχει και η σημερινή τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Γερμανικής Βουλής δήλωσε χθες ότι η Κύπρος δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί περαιτέρω για την τουρκική εισβολή με καθυστέρηση της αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε χθες ότι μέχρι την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι έτοιμη μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις χαμηλές τιμές πώλησης των πατατών.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 10 July 1999 - 6:24:09 UTC