Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/06/1999 (ΚΥΠΕ) Ο σημερινός κυπριακός Τύπος προβάλλει πληροφορίες για επιστολή του Προέδρου Κληρίδη προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και για τα περί Κύπρου ψηφίσματα που αναμένεται να υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Προβάλλονται επίσης θέματα που αφορούν τις κομματικές εξελίξεις, την υγεία, το έγκλημα και τις υποθέσεις του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Επιστολή Κληρίδη", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα στείλει εντός των ημερών επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, απαντώντας σε όλα τα αρνητικά σημεία της έκθεσής του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ παράλληλα θα βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Γράφει ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ θα συζητήσουν αύριο στη Νέα Υόρκη το Κυπριακό και τα ελλαδοτουρκικά, στο περιθώριο της συμβουλευτικής συνόδου για το Κοσσυφοπέδιο.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Δεν συζητούμε συνομοσπονδία", αναφέρεται σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη ότι η κυβέρνηση ουδέποτε θα προσέλθει σε διάλογο όπου θα τεθεί ως βάση η συνομοσπονδιακή λύση. Γράφει ότι δύο Ελληνοπόντιοι κι ένας Ρώσος οδηγήθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού του 50χρονου επιστάτη αρτοποιείου Σάββα Χαραλάμπους.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Ξεπουλούν ακίνητα", γράφει ότι η Μητρόπολη Λεμεσού βγάζει στο σφυρί την ακίνηση περιουσία της για να καλύψει τις οικονομικές "αμαρτίες" που άφησε πίσω του ο τέως Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος. Γράφει ότι το περιβάλλον στο Βασιλικό θα δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα, αφού η κυβέρνηση προγραμματίζει να μετατρέψει το χώρο των Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών σε αποθήκες καυσίμων για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα στο δημόσιο από την εταιρεία.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Οχι του Κληρίδη", γράφει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την πιθανότητα εμπλοκής της σε ένα διάλογο με συνομοσπονδιακή βάση και προσδοκεί να στηρίξει την πολιτική της, αντλώντας επιχειρήματα από το περιεχόμενο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Γράφει, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη οριστικής απόφασης για πρακτική εφαρμογή της ελευθεροποίησης των δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Οι Τούρκοι επιταχύνουν τώρα νέα τετελεσμένα", γράφει ότι ενόψει των πρωτοβουλιών στο Κυπριακό, οι Τούρκοι επιταχύνουν νέα τετελεσμένα με στόχο να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια για την έναρξη διαλόγου. Γράφει ότι πανικός κατέλαβε το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει άμεση σχέση με το χειρισμό των κυτταροστατικών φαρμάκων, ύστερα από έκθεση που αναφέρει ότι νοσηλεύτριες που εγκυμονούν ίσως χάσουν το έμβρυο ή γεννήσουν παραμορφωμένα βρέφη.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Ανταλλάγματα συναλλαγές", γράφει ότι οι τελευταίες κινήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα με τους τελευταίους διορισμούς διαφόρων στελεχών στο Πολιτικό Γραφείο ως συμβούλους ερμηνεύονται ως προσπάθεια να σιγήσει κάθε διαφωνία. Γράφει ότι η κυβέρνηση αναμένεται σε ένα περίπου μήνα να δώσει την απάντησή της στην προσφορά που έκανε ο τουριστικός οργανισμός Λούης για αγορά ολόκληρου του μεριδίου του ξενοδοχείου "Χίλτον", που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στις αυριανές συνομιλίες του κ. Παπανδρέου με τον κ. Τζεμ και γράφει ότι η συνάντηση θεωρείται το πρώτο βήμα προς την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών. Γράφει ότι συνελήφθηκαν χθες το βράδυ δύο Κύπριοι, ο ένας εκ των οποίων προέρχεται από το Λίβανο, ύστερα από ανεύρεση σε αποθήκη 33 κιλών χασίς και δύο κιλών μαριχουάνας, αξίας πέραν των δύο εκατομμυρίων λιρών.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 29 June 1999 - 6:24:07 UTC