Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ) Η διαφωνία σε τρία σημεία που προέκυψε στις συνομιλίες μεταξύ του ΝΑΤΟ και της γιουγκοσλαβικής πλευράς στις συνομιλίες στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ προβάλλεται από τον σημερινό κυπριακό Τύπο. Προβάλλονται επίσης η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Κίνα, το σημερινό συλλαλητήριο καταδίκης των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, τα επαρχιακά συνέδρια του ΔΗΣΥ και η μεταμόσχευση οργάνων 17χρονου, ο οποίος είχε τραυματισθεί κρίσιμα σε δυστύχημα.

Η "Αλήθεια " με κύριο τίτλο "Εντονες διαφωνίες σε τρία σημεία" γράφει ότι σε τρία σημεία έχουν προκύψει έντονες διαφωνίες μεταξύ των στρατιωτικών της Γιουγκοσλαβίας και του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να υπάρξει στασιμότητα με κίνδυνο να ενταθούν ξανά οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί. Αλλού γράφει ότι τα επαρχιακά συνέδρια του ΔΗΣΥ πραγματοποιήθηκαν χθες με πολύ ψηλό ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 85%, με απόλυτη τάξη και υποδειγματική διαδικασία.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Ανευ όρων συμφωνία ζητούν τώρα οι Αμερικανοί" γράφει ότι ενώ συνεχιζόταν η συνάντηση ανωτάτων αξιοματούχων του ΝΑΤΟ και του γιουγκοσλαβικού στρατού στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, πληροφορίες του ΑΠΕ ανέφεραν ότι προέκυψε διαφωνία. Αλλού γράφει ότι δεκάδες κατασκηνωτές πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δήμου Αγίας Νάπας να κλείσει τον κατασκηνωτικό χώρο "Καμπάνια" κοντά στη Μακρόνησο.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Τρία... βήματα απ' την ειρήνη" γράφει ότι τα τρία σημεία διαφωνίας μεταξύ του γιουγκοσλαβικού στρατού και του ΝΑΤΟ είναι η δημιουργία ή όχι ουδέτερης ζώνης 25 χιλιομέτρων γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, ο χρόνος αποχώρησης των σερβικών στρατευμάτων και ο αριθμός των Γιουγκοσλάβων αστυνομικών που θα παραμείνουν στο Κοσσυφοπέδιο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν τρεις Υπουργοί, έφθασε χθες στην Κίνα.

"Η Σημερινή" αναφέρεται στα μολυσμένα με διοξίνη τρόφιμα και γράφει κάτω από το κύριο τίτλο "Επικίνδυνα γλυκά με μολυσμένο βούτυρο και γάλα" ότι το καταναλωτικό κοινό παρακολουθεί τρομαγμένο τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της μόλυνσης με καρκινογόνες ουσίες εκατοντάδων ειδών διατροφής. Αλλού γράφει ότι το τελικό "ναι" ή "όχι" θα πουν μεθαύριο οι κυβερνητικοί γιατροί στις προτάσεις της επίσημης πλευράς για ικανοποίηση των χρονίζοντων αιτημάτων τους.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Αθήνα: Ζητεί δέσμευση της ΕΕ για την Κύπρο" γράφει ότι η Αθήνα ζητεί δέσμευση της ΕΕ για απρόσκοπτη ενταξιακή πορεία της Κύπρου για να συναινέσει στην αναβάθμιση των τουρκοκοινοτικών σχέσεων. Αναφέρεται επίσης στο θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Γιάννη Στέλιου Ιωάννου και γράφει ότι ακόμη μια φορά βρέθηκαν γονείς που παρά τις τραγικές στιγμές που περνούν, πρόταξαν τα αισθήματα ανθρωπιάς και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε τα όργανα του νεκρού παιδιού τους να προσφερθούν για να σωθούν πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Διαφωνίες στις συνομιλίες ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας" γράφει ότι έχουν προκύψει διαφωνίες στις συνομιλίες που άρχισαν χθες μεταξύ του ΝΑΤΟ και της γιουγοσλαβικής αντιπροσωπείας στην αεροπορική βάση του Κουμάνοβο, ενώ την ίδια ώρα οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις απειλούν με εντατικοποίηση των βομβαρδισμών. Αλλού γράφει ότι με τη συμμετοχή του στο σημερινό συλλαλητήριο ο κυπριακός λαός θα διατρανώσει την επιμονή του στον αγώνα για επικράτηση της ειρήνης και άμεσο τερματισμό των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 7 June 1999 - 6:24:08 UTC