Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν κυρίως την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι ο "αποκλεισμός" της Κύπρου από τους Τούρκους, η σύλληψη Γερμανού δραπέτη στη Λεμεσό και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα ξενοδοχεία Χίλτον και Φιλοξενία.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Ανασχηματισμός ώρα μηδέν", γράφει ότι μέχρι το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι δύο υπάλληλοι του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων συνελήφθηκαν από το ΤΑΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας σε σχέση με υπόθεση δωροδοκίας τους με ποσό 5 χιλιάδων λιρών, με σκοπό να διευθετήσουν ώστε έμπορος να καταβάλει λιγότερο φόρο εισοδήματος.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Αεροναυτικός κλοιός γύρω από την Κύπρο", γράφει ότι σε μιαν πρωτοφανή επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, οι στρατοκράτες της Αγκυρας προχωρούν σε "πλήρη αποκλεισμό" της Κύπρου τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης. Γράφει, επίσης, ότι Γερμανός κατάδικος, ο οποίος δραπέτευσε από τις φυλακές της χώρας του, συνελήφθη χθες στο λιμάνι της Λεμεσού, αφού είχε προηγουμένως εντοπιστεί από την Ιντερπολ στο Ισραήλ.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Ζητούνται αδιάφθοροι", γράφει ότι το νέο πρόσωπο της κυβέρνησης διαμορφώνεται αυτές τις μέρες "μέσα από συναντήσεις, παζάρια και καταλόγους ονομάτων υποψηφίων". Γράφει, επίσης, ότι μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης παρέστη χθες στην τελευταία του συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ευρής ανασχηματισμός την άλλη βδομάδα", γράφει ότι η παραίτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη προκαλεί "χιονοστιβάδα" πολιτικών εξελίξεων και τριγμούς στα κυβερνητικά θεμέλια, που εξαναγκάζουν τον Υπουργό Εσωτερικών να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του. Γράφει, επίσης, ότι 1200 περίπου Τ/Κ θα επισκεφθούν στις 30 Μαρτίου τις ελεύθερες περιοχές, για προσκύνημα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Πιέσεις για σχήμα ευρείας συμμετοχής", γράφει ότι η εξαγγελία της παραίτησης του Υπουργού Εσωτερικών ήταν το αποτέλεσμα μακρών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που άρχισαν προχθές και κορυφώθηκαν χθες, ώστε ο Πρόεδρος Κληρίδης να προβεί σε ανασχηματισμό με στόχο τη συναίνεση και την ευρύτερη συνεργασία. Γράφει, επίσης, ότι έχουν προειδοποιήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Κυβέρνηση χωρίς λαϊκό έρεισμα", γράφει ότι "καταρρέουν" το ένα μετά το άλλο τα "δεκανίκια" που στήριξαν τον Πρόεδρο Κληρίδη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται σήμερα στην εξουσία "παραπαίοντας χωρίς να έχει το απαιτούμενο λαϊκό έρεισμα". Γράφει, επίσης, ότι τέως δικαστής, μέλος της Τ/κ κοινότητας, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης διεκδικώντας το δικαίωμα ανάκτησης της περιουσίας του και διαχείρισής της όπως αυτός ήθελε.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για διαφθορά τελικά ανάγκασαν τον Υπουργό Εσωτερικών να παραιτηθεί. Γράφει, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να πωλήσει τις μετοχές του ξενοδοχείου Χίλτον και να προσπαθήσει και πάλι να ενοικιάσει το Φιλοξενία, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει κάποια δημόσια υπηρεσία σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί ενοικιαστής.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 18 March 1999 - 7:24:09 UTC