Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/03/1999 (ΚΥΠΕ) Η σημερινή επίσκεψη στην Κύπρο του Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Μίλλερ, οι χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ο εκπρόσωπος της Γερμανίας και της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ για το Κυπριακό δεν έθεσε θέμα συνομοσπονδίας και η σημερινή συζήτηση του θέματος των καταγγελιών εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων προβάλλονται επίσης και αστυνομικής φύσεως θέματα όπως η ανεύρεση οπλισμού και εκρηκτικών χθες το απόγευμα στη Λεμεσό και οι έρευνες γύρω από την εξακρίβωση της ταυτότητας του ατόμου στο οποίο ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε προχθές στην περιοχή Μαθηκολώνης.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Επισπεύδεται η επίσκεψη Τόμας Μίλλερ στην Κύπρο" ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία ανακοίνωσε χθες ότι λόγω αλλαγής σχεδίων του ειδικού συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Μίλλερ, η επίσκεψη του στην Κύπρο επισπεύδεται. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι υπόθεση δολοφονίας η οποία διεπράχθηκε πριν δέκα περίπου χρόνια διερευνά η Αστυνομία Λεμεσού ύστερα από την προχθεσινή ανακάλυψη σκελετού στην περιοχή Φασούλας.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Σε άντρο κατασκόπων μετετράπη η Κύπρος" αναφέρει ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδυθεί σε "έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό τον έλεγχό τους, σε πρώτο στάδιο και σε δεύτερο να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία". Αλλού σημειώνεται ότι τεράστιο ρεύμα φυγής Τουρκοκυπρίων από το γκέτο του Ντενκτάς παρατηρείται τις μέρες αυτές, με προορισμό στη μέγιστη πλειοψηφία τους τον Καναδά.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Εξαλλος ο Χριστοδούλου" ότι ο προϋπολογισμός της Αρχής Τηλεπικοινωνιών για το 1999 οδηγεί σε αντιπαράθεση τα Υπουργεία Οικονομικών και Συγκοινωνιών, κυρίως λόγω προνοιών και κονδυλίων που περιέχει. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης αναμένεται να αποχωρήσει από τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ώρα που οι συνάδελφοί του θα αρχίζουν τη συζήτηση για το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως που τον αφορά.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νάρκες στην Παιδεία" σημειώνει ότι "σοκ" προκάλεσαν χθες ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής οι αποκαλύψεις του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργου Πουλλή ότι 172 καθηγητές είναι προβληματικοί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι όλο και πιο κοντά στην εξάρθρωση σπείρας βομβιστών και άλλων εγκληματικών στοιχείων βρίσκεται η Αστυνομία Λεμεσού μετά τον εντοπισμό χθες το απόγευμα σε ανοικτή περιοχή στην Επισκοπή μιας ωρολογιακής βόμβας έτοιμης να εκραγεί.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εποικισμός Αμμοχώστου, νέος μοχλός εκβιασμού", γράφει ότι οι Τούρκοι απειλούν και εκβιάζουν τώρα ότι θα προχωρήσουν στον εποικισμό της Αμμοχώστου και προσθέτει ότι η Αγκυρα κλιμακώνει παραπέρα τη μισαλλόδοξη πολιτική της, ενώ ο Τόμας Μίλλερ διαπιστώνει δυσκολίες στην Τουρκία, αλλά "αφήνει ανοικτή την πόρτα". Σε άλλο σημείο, γράφει ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της εφημερίδας για ύπαρξη 172 περίπου προβληματικών εκπαιδευτικών κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, όπου δόθηκαν συγκεκριμένοι αριθμοί.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Δεν συζητείται η συνομοσπονδία", αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο της Γερμανίας και της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) κατά την οποία ο Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από τη Γερμανία και την ΕΕ να μην δώσουν την εντύπωση ότι συζητούν τη συνομοσπονδία. Σε άλλο σημείο προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος ανέφερε ότι η θέση του κόμματος για παραίτηση του Προέδρου Κληρίδη σε περίπτωση που δεν μπορεί να χειριστεί σημαντικά θέματα, δεν αγγίζει συνταγματικά θέματα, αλλά θέματα ευθιξίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης υποσχέθηκε να θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το θέμα των δυο μαύρων Σενεγαλέζων ειδικών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ισχυρίζονται ότι εξαιτίας του χρώματός τους, δεν τους επετράπη η είσοδος στην Κύπρο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ρωσικό σχέδιο για υδατοφράκτη στον ποταμό Καρκώτη, το οποίο εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, έχει σταλεί στα Ηνωμένα Εθνη για εξέταση και εξασφάλιση συναίνεσης και από την τουρκική πλευρά.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Η Λαϊκή αυξάνει το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή Λαϊκή Τράπεζα", γράφει ότι σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Λαϊκής Τράπεζας, αυτή έχει αυξήσει το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή Λαϊκή Τράπεζα από 57% σε 70%. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, η Αλφα Τράπεζα είναι κοντά στο διακανονισμό των λεπτομερειών για την απόκτηση της ασφαλιστικής Metropolitan και ότι μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 10 March 1999 - 9:24:09 UTC