Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1999 (ΚΥΠΕ) Ο κυπριακός Τύπος ασχολείται κυρίως με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη μετά τη επιστροφή του από τις ΗΠΑ, τις νέες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης η γραμματέας του Οτσαλάν Σεμσί Κίλιτς καθώς και τη δήλωση Οτσαλάν ότι οι Κενυάτες τον παρέδωσαν στους Τούρκους.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Βολές Κασουλίδη κατά πολιτικών αρχηγών" γράφει ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε τις διαφωνίες του για τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, ότι θα έδιναν τα διαβατήριά τους στον Κούρδο ηγέτη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δηλώσεις αυτές έδωσαν στους Τούρκους περισσότερα επιχειρήματα απ' όσα χρειάζονταν. Αλλού γράφει ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ανέφερε στον Τούρκο δικηγόρο του ότι στους Τούρκους τον παρέδωσαν οι κενυατικές αρχές.

Το "Θάρρος" υπό τον τίτλο "Οξυνση σε Αιγαίο - Κύπρο μεθοδεύει η Αγκυρα" γράφει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βαίνουν σαφώς επιδεινούμενες και όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν πως η Αγκυρα μεθοδεύει όξυνση των σχέσεων με την Αθήνα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αλλού γράφει ότι αρχίζει την Τρίτη στην καρδιά του Αιγαίου, η πρώτη κοινή ελληνοαμερικανική αεροναυτική άσκηση, μετά την απαγωγή του Οτσαλάν από την Τουρκία, με την ονομασία "Μέγας Αλέξανδρος".

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πανικός στα κατεχόμενα, διαρροή ραδιενέργειας στη Λεύκα" γράφει ότι σε κατάσταση πανικού βρίσκονται εδώ και δέκα μέρες οι κατοχικές αρχές, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ενός πυρηνικού μηχανικού για διαρροή ραδιενέργειας, σε ποσοστά διπλάσια από τα επιτρεπτά όρια, στην περιοχή Λεύκας. Αλλού γράφει ότι τρεις μήνες μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, για προσφυγή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η ηγεσία δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Χάνουμε το τραίνο της Ευρώπης", επισημαίνει ότι "επείγουν" διορθωτικές αλλαγές και καταρτισμός μακροπρόθεσμης στρατηγικής, ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρώπη, διαφορετικά όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, εγκυμονούνται δυσάρεστες εξελίξεις. Αλλού χαρακτηρίζει κρίσιμη τη σημερινή ημέρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αφού στη συνάντηση εκπροσώπων των συντεχνιών, θα απασχολήσουν τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα επαφών με την εργοδοτική πλευρά και τη στάση της εταιρείας στο αίτημα για παροχή αυξήσεων 4,5%.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Τα κρίσιμα εσωτερικά θέματα επί τάπητος" γράφει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη όλα τα καυτά οικονομικά θέματα τίθενται επί τάπητος, από τον Πρόεδρο Κληρίδη, στις χωριστές επαφές του με τις πολιτικές ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αλλού γράφει ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται ν'ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία λόγω των συνεχιζόμενων εξελίξεων στο Ιράκ και αναφέρει ότι ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες από τον κυπριακό λαό.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Τίποτε από τις ΗΠΑ", επισημαίνει ότι στο μόνο συμπέρασμα που οδήγησε την εφημερίδα η χθεσινή ενημέρωση του ΥΠΕΞ, είναι ότι "τίποτε δεν αποκόμισε από τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε καν υποσχέσεις παρά μόνο κάποιες αόριστες βολιδοσκοπήσεις". Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η απεργία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Λάρνακας εισέρχεται στην 30η της ημέρα και ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Λευκωσίας, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη δίωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Λάρνακας.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΕΜ/ΓΠ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 1 March 1999 - 7:24:08 UTC