Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1999 (ΚΥΠΕ) Με το θέμα των συνεχιζόμενων απειλών που εκτοξεύει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας μετά την απαγωγή και κράτηση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, καθώς και με την ένοπλη ληστεία στον Υψωνα ασχολείται ο σημερινός Τύπος. Προβάλλει επίσης θέματα που αφορούν την οικειοποίηση πέραν του ενός εκατομμυρίου λιρών, από τον Διευθυντή υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας στη Λευκωσία, την απελευθέρωση του Δομίνικου Χρυσάνθου από τις κατοχικές αρχές και τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο προτεινόμενο Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "ανεβάζει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά η Τουρκία" αναφέρεται στις υποτιθέμενες αποκαλύψεις του Αμπτουλάχ Οτσαλάν και προσθέτει ότι εντείνεται η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να εμπλέξει την Ελλάδα στον αγώνα των Κούρδων μετά τη σύλληψη του ηγέτη τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου που απασχολείται σε υποκαταστήματα εξυπηρέτησης πελατών θα περάσει από σεμινάρια ασφαλείας.

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "1,5 εκατομμύρια η κομπίνα και έπεται συνέχεια" αναφέρει ότι πέραν των 100 λογαριασμών πελατών χρησιμοποιούσε εδώ και δύο χρόνια ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Διευθυντής υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας στο Στρόβολο, για να στήσει τη μεγάλων διαστάσεων ηλεκτρονική κομπίνα του. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις εναντίον συγκεκριμένου Κολλεγίου στη Λευκωσία, το οποίο παρουσίαζε σε ξένους φοιτητές το Δημοτικό Θέατρο ως το κτίριό του και το Δημοτικό κήπο ως χώρο πρασίνου του κολλεγίου.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "ο Λέτσκι στη θέση Χόλμπρουκ" αναφέρει ότι ο Νέλσον Λέτσκι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κυνηγά τη θέση του αντικαταστάτη του Ρίτσαρτ Χόλμπρουκ, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζει μια συνολική αλλαγή φρουράς των διπλωματών της που ασχολούνται με το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι πίσω από τα χαμόγελα στην προσπάθεια της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σοσιαλδημοκρατία υπάρχει ένα ολοένα διευρυμένο χάσμα μεταξύ των Νέων Οριζόντων και των υπολοίπων σε ότι αφορά το Κυπριακό, οι οποίοι ζητούν κατοχύρωση της "ελευθερίας ύπαρξης τάσεων".

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "κλιμακώνουν τα μέτρα οι δημόσιοι υπάλληλοι" αναφέρεται στο Εθνικό Σχέδιο Υγείας και τονίζει ότι νέες περιπέτειες απειλούν την εργατική ειρήνη στο δημόσιο τομέα, καθότι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών για το προτεινόμενο Σχέδιο Υγείας προσλαμβάνει διαστάσεις. Αλλού γράφει ότι ο 24χρονος Δομίνικος Χρυσάνθου, που είχε απαχθεί από τις κατοχικές αρχές την Καθαρά Δευτέρα, αφέθηκε χθές το απόγευμα ελεύθερος.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "κωδικοποιούν πλαίσιο λύσεως τώρα οι Αγγλοι" αναφέρει ότι ο Σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ έθεσε ενώπιον των Αμερικανών, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, μια σειρά από ιδέες οι οποίες συνιστούν την κωδικοποίηση ενός πλαισίου συμφωνίας στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αποκάλυψε παρατυπίες και πρωτοφανείς κομπίνες που γίνονταν στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Αγγελίδης vs Μαρκίδης" αναφέρει ότι η υπόθεση παραχώρησης άδειας εξόδου στο Λοϊζο Κωνσταντίνου, φαίνεται να εξελίσσεται σε αντιπαράθεση μεταξύ του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη και του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνου είχε ξεγελάσει τις εισαγγελικές αρχές. Αλλού γράφει ότι οι απεργοί ξενοδοχο- υπάλληλοι στα ξενοδοχεία Lordos Beach και Golden Bay στη Λάρνακα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Διευθυντής τράπεζας υπο κράτηση για οκτώ μέρες" αναφέρει ότι ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Διευθυντής υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας στο Στρόβολο στη Λευκωσία, τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, επειδή φέρεται να οικειοποιήθηκε ποσό, πέραν του ενός εκατομμυρίου λιρών. Αλλού γράφει ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας βασανισμούς, παρενόχληση του Τύπου και άσχημη μεταχείριση της κουρδικής μειονότητας.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 27 February 1999 - 9:24:05 UTC