Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/02/1999 (ΚΥΠΕ) Με θέματα όπως οι κινήσεις Μίλερ, η πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, η δημιουργία θέσεων Υφυπουργών ή Αναπληρωτών Υπουργών, οι συνεχιζόμενες απεργίες σε δύο ξενοδοχεία της Λάρνακας και στο λιμάνι της πόλης, καθώς και οι αντιδράσεις που προκαλεί στη Δημόσια Υπηρεσία το Εθνικό Σχέδιο Υγείας, προβάλλονται σήμερα από τον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ειδική αποστολή του Μίλερ σε Μόσχα και Στοκχόλμη" γράφει ότι δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστικό έργο από τις προσπάθειες της αντιπροσώπου του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, η διαδικασία της οποίας βρίσκεται ακόμη στο πρώτο στάδιο, δηλαδή του πήγαινε - έλα", παρ' όλον που έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την έναρξή της. Αλλού γράφει η Κύπρος είναι η μοναδική από τις έξι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, που δεν ζήτησε καμμιά μεταβατική περίοδο εξαίρεσης από την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στα οχτώ νέα υπό διαπραγμάτευση κεφάλαια.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Λίβελος κατά Κληρίδη" γράφει ότι εξόργισε τον Πρόεδρο Κληρίδη δημοσίευμα της "Σημερινής" στο οποίο παρουσιάζεται να γίνεται δέκτης πιέσεων από τον Υπουργό Εσωτερικών για αναβολή του ανασχηματισμού, θεωρώντας ότι το δημοσίευμα αυτό συνιστά λίβελο εις βάρος του. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού και ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, θα έχουν σήμερα στις 11.30 π.μ. συνάντηση στο Κοινοβούλιο χωρίς όμως να δημοσιεύεται το αντικείμενο της συνάντησης.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ντενκτασικό τέχνασμα για την Τιτίνα" γράφει ότι η Τουρκία δεν κατάφερε χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης να πείσει τα κράτη μέλη να δεχτούν την πρόταση του ψευδοκράτους του Ραούφ Ντενκτάς, που ουσιαστικά αποσκοπούσε στην αποφυγή καταβολής αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου, διά της "πλάγιας οδού". Αλλού γράφει ότι το τραγούδι "Θα'ναι έρωτας" έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαϊου στα Ιεροσόλυμα.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Προς δημιουργία και πέντε Υφυπουργείων" γράφει ότι η δημιουργία Υφυπουργείων επαναφέρεται στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει ότι είναι έτοιμος να δώσει τη γνωμοδότησή του εάν του ζητηθεί. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει μη παραγωγικό το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων και λέει πως τα απογεύματα που εργάζονται οι κυβερνητικοί πρέπει να αυξηθεί σε δύο ή τρία.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Επικίνδυνη αντιπαράθεση" γράφει ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η δρομολόγηση της επέκτασης των μέτρων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ενώ συνεχίζεται η απεργία που άρχισε σε δύο ξενοδοχεία της "Λόρδος Χόλντινγκς" στη Λάρνακα. Αλλού γράφει ότι σε εστία αντιπαράθεσης κυβέρνησης - δημοσίων υπαλλήλων έχει μετατραπεί το επίμαχο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Οργή Κληρίδη για ισχυρισμούς περί εκβιασμών" αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης οργίστηκε από χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή" σύμφωνα με το οποίο ματαίωσε τα σχέδια του για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επειδή ο ΥΠΕΣ Ντίνος Μιχαηλίδης απείλησε ότι θα προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις σε βάρος πολιτικών προσώπων, αν απομακρυνθεί από το Υπουργείο. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο που άρχισαν χθες σε πύργο έξω από το Παρίσι.

Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" αναφέρει ότι η εισαγωγή της εταιρίας "Louis Organisation's Cruise Division" στο Χρηματιστήριο θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το γεγονός πως ξένοι επενδυτές, κυρίως από την Ελλάδα επενδύουν μεγάλα ποσά για αγορά μετοχών στις τρεις κυριότερες τράπεζες, σε συνδυασμό με την εσωτερική ζήτηση σπρώχνει τις τιμές των μετοχών σε νέα ύψη.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 10 February 1999 - 8:24:05 UTC