Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/02/1999 (ΚΥΠΕ) Η πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για εγκατάσταση Νατοϊκής δύναμης στην Κύπρο, το πρόβλημα του εθνικού αερομεταφορέα και πληροφορίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Δύναμη ΝΑΤΟ στην Κύπρο πριν τη λύση προτείνει η Κυβέρνηση", γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επανέλαβε χθες στις Βρυξέλλες, ότι το αίτημα της κυπριακής Κυβέρνησης για την εγκατάσταση μιας "διεθνούς δύναμης" την οποία θα μπορούσε να διαθέσει το ΝΑΤΟ, θα βοηθούσε στην αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι πλέον στα χεριά του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων, Λεόντιου Ιεροδιακόνου το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών και συγκεκριμένα η εξεύρεση τρόπων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Νατοϊκή δύναμη θα ζητήσει ο Κασουλίδης", αναφέρει ότι αυτή την πρόταση θα κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης προς την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη συνάντησή τους στη Ουάσινγκτον στις 17 Φεβρουαρίου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι στις 6 και 7 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το Εκτακτο Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ενώ το Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Ακροβατικός διάλογος για τις Κυπριακές Αερογραμμές", γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο παρενέβη χθες, καλώντας τις δύο πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο, υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων, Λεόντιου Ιεροδιακόνου, ενώ σε περίπτωση που θα προκύψει εργατική διαφορά, τότε θα παρέμβει και ο Υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι έξι τουλάχιστον μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα αντικατασταθούν σύντομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Πρόεδρος, αξιολογώντας τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το 70% του Υπουργικού Συμβουλίου.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Λευκωσία: Πρόσκληση στο ΝΑΤΟ να παρέμβει" γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης επανέφερε στις Βρυξέλλες την πρόταση για εγκατάσταση στην Κύπρο διεθνούς δύναμης από τη βορειοατλαντική συμμαχία στο πλαίσιο της αποστρατικοποίησης του νησιού. Σε άλλη είδηση χαρακτηρίζει "ύποπτη" τη γλώσσα στην έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνικο - οικονομική εξέλιξη των περιοχών της ΕΕ, σημειώνοντας ότι κάνει αναφορά σε "μετανάστες" και όχι εποίκους και σε "τουρκικό" τμήμα της Κύπρου.

Η "Χαραυγή" έχει τίτλο "Διακυβέρνηση Οπισθοδρόμηση" και χαρακτηρίζει "συγκλονιστικά" τα στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα Κυπροβαρόμετρο 3 για την πολιτικο - κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, επισημαίνοντας ότι 95% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής διαφθοράς και σκανδάλων. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρέπει να υπογραμμισθεί στην ΕΕ η αποφασιστικότητα της πλευράς μας να μην παρεκκλίνει από τη λύση ομοσπονδίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Απεργίες θα καταστρέψουν τις Κυπριακές Αερογραμμές" προβάλλει ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία υποστηρίζει ότι ο εθνικός αερομεταφορέας θα καταρρεύσει οικονομικά αν συνεχισθεί η αύξηση των εργατικών κόστων και οι απεργίες. Σε άλλο σημείο γράφει ότι κυριαρχεί σύγχυση τόσο στις βρετανικές βάσεις όσο και μεταξύ των περιβαλλοντιστών όσον αφορά τις βρετανικές ασκήσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

(ΚΥΠΕ/ΜΕΜ/ΜΧ/ΓΠ)
(Μ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 4 February 1999 - 8:24:05 UTC