Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/01/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι είναι πολύ πιθανό ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού να οδηγθεί στο δικαστήριο, η αναμενόμενη επίσκεψη του Βρετανού εκπροσώπου Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στην Κύπρο και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, πληροφορίες και εκτιμήσεις γύρω από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης και η κακοκαιρία με φωτογραφίες από πολλές χιονισμένες περιοχές της Κύπρου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Φυλάκιση τριών ετών αντιμετωπίζει ο Χρύσανθος" ότι μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα θεωρείται βέβαιο ότι ο τέως μητροπολίτης Λεμεσού θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου για τη γνωστή υπόθεση των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλού σημειώνεται ότι μια χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και πληροφορίες της εφημερίδας από τον κύκλο των στενών συνεργατών του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτός κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για το χρόνο πραγματοποίησής του.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Από το θρόνο στο σκαμνί" γράφει ότι αδικήματα που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια θα απαγγελθούν στο Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθο για την υπόθεση των 3,7 εκ. δολαρίων, η οποία θα καταχωρηθεί σύντομα στο δικαστήριο, ενώ αν ο ίδιος επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό θα συλληφθεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και σφοδροί άνεμοι σημάδεψαν τη χθεσινή μέρα, χαρακτηριστικά που θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζονται μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα επανέλθει το προηγούμενο σκηνικό.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Στο εδώλιο ο Χρύσανθος", γράφει ότι τη στιγμή που η Εκκλησία θωρεί οριστικώς λήξαν το θέμα του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού, για την πολιτεία τώρα αρχίζει, αφού, όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Χρύσανθος οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση των 3,7 εκ. δολαρίων των Βρετανών. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη με την επιμονή της ΠΑΣΥΔΥ να αρνείται να επωμισθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι μέρος των εξόδων για τα φάρμακα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Πρόεδρος: Δυσφορεί για τη δέσμη ιδεών", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι η Δέσμη Ιδεών Γκάλι επανήλθε στην επικαιρότητα, ενώ υποστήριξε ότι το πακέτο προτάσεων του 1992 δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι του διαλόγου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο την αποκρατικοποίηση, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Λεόντιος Ιεροδιακόνου, αρχίζει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους και προσθέτει ότι ο διάλογος θα βασιστεί σε σχετική μελέτη της Τράπεζας Αναπτύξεως.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Βρετανικές βολιδοσκοπήσεις", αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας στο Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, οι συναντήσεις του Σερ Ντέιβιντ στο νησί θα έχουν περισσότερο χαρακτήρα βολιδοσκόπησης για κάποιες σκέψεις που έχει. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ αποφάσισε να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του 1999, αλλά θα καταψηφίσει ορισμένα κονδύλια.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Δίκη εμφανίζεται στον ορίζοντα για τον έκπτωτο μητροπολίτη", αναφέρεται στις δηλώσει του Γενικού Εισαγγελέα ότι ο Χρύσανθος θα περάσει από δίκη για την υπόθεση των 3,7 εκ. δολαρίων, εκτός εάν η κατάσταση αλλάξει άρδην. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι θα ξαναδοκιμάσουν να εφαρμόσουν πτήσεις με απαγόρευση καπνίσματος αφού οι συντεχνίες οδήγησαν προηγούμενη απόπειρα σε αποτυχία.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Οι Σάλομον ανεβάζουν τον στόχο της Τράπεζας Κύπρου στις 5,00 λίρες ανά μετοχή", γράφει ότι οι Σάλομον Σμιθ Μπάρνι διατήρησαν μιαν ισχυρή συμβουλή για αγορά μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και ανέβασαν το στόχο της για 5,00 λίρες ανά μετοχή, από 4,45 λίρες που ήταν. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η "Lumiere Productions SA" πήρε χρηματοδότηση ύψους 115 χιλιάδων λιρών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για υποτιτλισμό και μεταγλώττιση του συνόλου του συνδρομητικού καναλιού "Kid TV".

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 20 January 1999 - 7:24:08 UTC