Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/01/1999 (ΚΥΠΕ) Το σημερινό κυπριακό Τύπο απασχολούν κυρίως τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη Μητροπολίτη Λεμεσού, το θέμα των πυραύλων S300 σε σχέση με την Ελλάδα, το θέμα των αποζημιώσεων και του στρατιωτικού διαλόγου που θέτει ο Ραούφ Ντενκτάς, η στάση της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ απέναντι στον Αντιστράτηγο Δημήτρη Δήμου, καθώς και το νέο Εθνικό Ασφαλιστικό Σχέδιο Υγείας,

ΗΗ "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ο Αθανάσιος επιβεβαίωσε τις προβλέψεις" γράφει ότι ο ηγούμενος Μαχαιρά Αθανάσιος επιβεβαίωσε χθες τις προβλέψεις, "αφού μέχρι την ώρα που η εφημερίδα έμπαινε στο πιεστήριο, προηγείτο με διαφορά των τεσσάρων ανθυποψηφίων του, για την ανάδειξη Μητροπολίτη Λεμεσού". Αλλού γράφει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συγκροτήματος των Κυπριακών Αερογραμμών, αύξηση κατά 7,7% παρουσίασε ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε το Συγκρότημα το 1998, σε σχέση με το 1997.

Το "Θάρρος" με τίτλο "Φάγωμα του Δήμου τροχιοδρομεί η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ" αναφέρει ότι "στο στόχαστρο" της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημήτρης Δήμου, αφού, όπως γράφει, η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ ενοχλήθηκε με τους χειρισμούς του στρατηγού Δήμου καθώς και τις συνεντεύξεις που δίνει στις κυπριακές εφημερίδες και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα πάνω στο θέμα της ματαίωσης της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S300 στην Κύπρο. Σημειώνει ακόμη ότι ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράτοφ, δήλωσε ότι δεν εκκρεμεί καμιά παραγγελία της Κύπρου για αγορά οπλισμού από τη χώρα του.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Νέοι πονοκέφαλοι για τους S300" αναφέρει ότι η εγκατάσταση των πυραύλων S300 στην Κρήτη "εγκυμονεί νέους πονοκεφάλους για την Αθήνα και τη Λευκωσία" τόσο λόγω τουρκικών αντιδράσεων, που συνδέουν τους πυραύλους με την αποσταθεροποίηση στο Αιγαίο, όσο και των αντιδράσεων των ΗΠΑ, που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του οπλικού συστήματος, τον οποίο συσχετίζουν με το χειρισμό του από Ρώσους στρατιωτικούς. Γράφει ακόμη ότι αρχίζει σήμερα ο τελευταίος κύκλος επαφών του Υπουργείου Υγείας με τους κοινωνικούς εταίρους για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, που αφορά στην εισαγωγή νέου Εθνικού Ασφαλιστικού Σχεδίου Υγείας.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Επαναφέρουν τώρα θέμα αποζημιώσεων", γράφει ότι μόνο δύο θέματα περιορίστηκε να εγείρει ο Ραούφ Ντενκτάς, κατά τη διάρκεια των επαφών του με την αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, Αν Χέρκους: Των αποζημιώσεων (εδαφικού - προσφυγικού) και του στρατιωτικού διαλόγου. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει τη δήλωση του Ευάγγελου Χωραφά, Γενικού Διευθυντή του επιτελείου του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, ότι μέχρι το τέλος του μήνα, θα μπορεί να δοθεί μια αξιόπιστη ημερομηνία για την εγκατάσταση των πυραύλων S300 στην Κρήτη.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αναπτύσσεται μυστική διπλωματία", αναφέρει ότι "με άκρα μυστικότητα" συνεχίζονται οι διπλωματικές, διεργασίες για τροχιοδρόμηση εξελίξεων στο Κυπριακό, με στόχο τη μείωση της έντασης και την έναρξη συνομιλιών, που θα επιτρέψει το πιθανότερο, συνομιλίες μεταξύ του Πρόεδρου Γλαύκου Κληρίδη και του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού η εφημερίδα γράφει για "ανυπόγραφη συμφωνία" που επικαλείται ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, με το Λίβανο για τους λαθρομετανάστες, που τελικά οδήγησε σ'ένταση τις σχέσεις των δύο χωρών.

(ΚΥΠΕ/ΜΕΜ/ΝΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 18 January 1999 - 7:24:56 UTC