Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/01/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα ασχολούνται κυρίως με την αντιπαράθεση μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ. Αλλα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα στον Τύπο αφορούν το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου, τη στελέχωση των ανωτέρων στρωμάτων της αστυνομικής δύναμης και η μεγαλύτερη εμπορική πράξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Σύγκρουση της ΕΔΕΚ με ΑΚΕΛ", γράφει ότι η ΕΔΕΚ απορρίπτει κατηγορηματικά τη συμμετοχή της σε ένα αντιΚληριδικό μέτωπο, το οποίο επιδιώκει αυτή τη στιγμή το ΑΚΕΛ με τη συμμετοχή και του ΔΗΚΟ. Γράφει, επίσης, ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 70χρονος Ανδρέας Ξιψίτης τον έκαναν να πιστεύει ότι η νύμφη του προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει και γι' αυτό της επιτέθηκε με μπαλτά.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Δεν πέφτει η ΕΔΕΚ στην παγίδα του ΑΚΕΛ", γράφει ότι το ΑΚΕΛ στοχεύει στη βραχυκύκλωση των προσπαθειών για δημιουργία νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και στη σύμπηξη αντιΚληριδικού μετώπου, αλλά στελέχη της ΕΔΕΚ δεν θέλουν ούτε ν' ακούσουν για συνεργασία μετο ΑΚΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι επαναρχίζει αύριο η διαδικασία πήγαινε - έλα της αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Ντέιμ Αν Χέρκους.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ξηλώνεται το δόγμα", γράφει ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου βρίσκεται σε διαδικασία "ξηλώματος", αφού η κυπριακή άμυνα περιορίζεται σε επίπεδο που δεν θα αμφισβητεί τον ηγεμονικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή. Γράφει, επίσης, η στελέχωση της πυραμίδας της ιεραρχίας της Αστυνομίλας είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Παρέμβαση της ΕΕ ζητεί τώρα η Κύπρος", γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έχει αποστείλει χωριστές επιστολές προς τους ομολόγους του της ΕΕ, πλην της Ελλάδας, πράγμα που αποτελεί το πρώτο βήμα της κυπριακής Κυβέρνησης μετά την απόφαση για μη έλευση των πυραύλων S300. Γράφει, επίσης, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Σιακόλα πωλούνται στη Λαϊκή Τράπεζα με μια "συμφωνία μαμούθ" ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Πρωτάκουστος παραλογισμός", αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη ότι οι προσπάθειες της ΕΔΕΚ και άλλων κύκλων να φορτώσουν ευθύνες στο ΑΚΕΛ για μη έλευση των πυραύλων S300 αποτελεί παραλογισμό και πρωτάκουστη παραδοξότητα. Γράφει, επίσης, ότι η δυναμική κινητοποίηση των περιβαλλοντιστών και των κατοίκων της Πάφου ανάγκασε τους Βρετανούς να μεταβούν στον Ακάμα με ελικόπτερα.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, κατά την οποία συνελέγησαν ρουχισμός, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη για ανακούφιση των θυμάτων του τυφώνα Μιτς στις Ονδούρες. Γράφει, επίσης, ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης παραδέχθηκε χθες ότι το θέμα των πυραύλων S300 μεγαλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πέρσι.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 10 January 1999 - 9:24:18 UTC