Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/11/1998 (ΚΥΠΕ) Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα ασχολούνται με τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, κατά την αναχώρησή του για το Λονδίνο, καθώς και με τις εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα, όπου ο Σπύρος Κυπριανού επανεξελέγη με ποσοστό 75,1 τοις εκατόν. Αλλά θέματα είναι εσωτερικής φύσεως και αφορούν την υπόθεση Ντίνου Μιχαηλίδη και τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα του Σαββατοκυρίακου.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Κλειστά τα χαρτιά Κληρίδη", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αρνήθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις να αναφερθεί στο θέμα των πυραύλων S300, ενώ απέρριψε πληροφορίες ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη θα συζητηθεί κατ' αποκλειστικότητα το θέμα των πυραύλων. Γράφει, επίσης, ότι οι χθεσινές εκλογές στο ΔΗΚΟ ήταν "χαστούκι" για τον επενεκλεγέντα Πρόεδρο του κόμματος Σπύρο Κυπριανού, αφού τον αμφισβήτησε το 25 τοις εκατόν.

Το "Θάρρος", υπό τον τίτλο "Κυρίαρχος στο ΔΗΚΟ παραμένει ο Σπύρος Κυπριανού", αναφέρεται στις χθεσινές εκλογές του κόμματος και γράφει ότι ο κ. Κυπριανού υπέστη "ανεπαίσθητο ρήγμα στην εσωκομματική του κυριαρχία", αφού πήρε ποσοστό 75,1 τοις εκατόν, ενώ στα ανώτατα ηγετικά αξιώματα εκλέγησαν, πλην του Νίκου Κλεάνθους, όλοι οι "Κυπριανικοί". Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι ο Χρίστος Πουργουρίδης θέλει να είναι δικαστής και κατήγορος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να θυματοποιήσει οποιονδήποτε προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Αναζητούν δικαιολογία για μη άφιξη των S300", γράφει ότι η σύσκεψη κορυφής της ερχόμενης Παρασκευής στην Αθήνα, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Σημίτη, πραγματοποιείται υπό το βάρος των ευθυνών και της απειλής πολιτικών κραδασμών στην Κύπρο και την Ελλάδα, με αφορμή τους πυραύλους S300. Γράφει, επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος υποβάλλει σήμερα ή αύριο την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Κληρίδης: Αναγκαίοι για την Κύπρο οι S300", αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι για να μην εγκατασταθούν οι πύραυλοι, πρέπει να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να αρχίσει συζήτηση για τη μείωση των ξένων δυνάμεων και των εξοπλισμών. Γράφει, επίσης, ότι ένα αγριογούρουνο βάρους 300 κιλών επιτέθηκε εναντίον κυνηγών στην περιοχή του Τροόδους, οι οποίοι το σκότωσαν ύστερα από 15 πυροβολισμούς εναντίον του.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Εξευτέλισαν τους θεσμούς", γράφει ότι πολιτικοί και νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν την απόφαση του Προέδρου Κληρίδη να διατηρήσει τον Ντίνο Μιχαηλίδη στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών ως "εξευτελισμό των θεσμών κι εμπαιγμό της νοημοσύνης του λαού". Γράφει επίσης ότι δύο νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας ήταν ο τραγικός απολογισμός δυστυχημάτων του Σαββατοκυρίακου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους η 21χρονη Μαρία Νικολάου από τη Λεμεσό και ο 59χρονος Ανδρέας Καπλάνης από τον Αγιο Δομέτιο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 23 November 1998 - 8:24:07 UTC