Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,12/11/1998 (ΚΥΠΕ) Η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, το κατηγορητήριο εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και η υπόθεση των δύο Ισραηλινών που συνελήφθηκαν για υπόθεση κατασκοπείας, αποτελούν τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Λύση στο θέμα των πυραύλων από το Σημίτη" γράφει ότι εν μέσω πληροφοριών ότι οριστική απόφαση στο θέμα των S300 θα ληφθεί αφού ο Πρόεδρος Κληρίδης συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Σημίτη στο τέλος του μήνα διαψεύθηκε επίσημα χθες ότι θα εγερθεί το θέμα στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι χωρίς ο Γενικός Εισαγγελέας να έχει ακόμη κάνει δημόσια τη γνωμάτευσή του στην υπόθεση του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τις κατηγορίες του βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη, ο Ντίνος Μιχαηλίδης θα βρεθεί σήμερα με την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

"Η Μάχη" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Καταδίκη εκ προοιμίου" ότι κατηγορητήριο καταπέλτης με βαριούς χαρακτηρισμούς, που ουσιαστικά καταδικάζει εκ προοιμίου το Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο, του απάγγειλε χθες το τριμελές ανακριτικό σώμα της Ιεράς Συνόδου και προσθέτει ότι ο Μητροπολίτης ζήτησε πίστωση χρόνου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπουργό στα κρυφά θέλει να έχει το ΔΗΚΟ, αφού με την ανανέωση της κομματικής ταυτότητας του Ανδρέα Μουσιούττα βρίσκεται στην αντιπολίτευση αλλά συμμετέχει και στην Κυβέρνηση, και αναφέρει πως φαίνεται ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη υιοθετούν αυτήν την επιθυμία του ΔΗΚΟ.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Χρύσανθε, εξευτέλισες το όνομα του Επισκόπου" αναφέρει ότι οκτώ κατηγορέις πλήρως τεκμηριωμένες από τους Ιερούς Κανόνες και το Κατασταστικό της Εκκλησίας διατυπώνει η τριμελής Συνοδική Επιτροπή εναντίον του Μητροπολίτη Χρύσανθου στο Κατηγορητήριο, το οποίο συνέταξε σύμφωνα με τους όρους εντολής της Ιεράς Συνόδου. Αλλού σημειώνεται ότι όχι μόνο δυο, αλλά τουλάχιτον τριάντα στρατευμένοι κατάσκοποι της ισραηλινής "Μοσάντ" δρουν από τις αρχές του Γενάρη του 1998 στην Κύπρο και προβάλλει τη δήλωση του ΥΠΕΞ ότι αν αποδειχθεί ότι οι δύο Ισραηλινοί διενεργούσαν κατασκοπεία θα επηρεάσει τις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Στις ενταξιακές θα ριφθεί όλο το βάρος" ότι Λευκωσία και Αθήνα επικεντρώνουν την προσοχή τους στο διπλωματικό πεδίο προκειμένου να διασφαλίσουν ομαλή διεξαγωγή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ικανοποίηση των βασικών προϋποθέσεων που τέθηκαν για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό και προώθηση της αποστρατικοποίησης. Σε άλλο θέμα γράφει πως απόρρητη έκθεση της ΚΥΠ προειδοποιούσε από τον περασμένο Αύγουστο για συντονισμένη δράση κατασκόπων τεσσάρων χωρών, και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ, στην Κύπρο, με στόχο τις βάσεις εγκατάστασης των πυραύλων S300.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Πανικός σε ΔΗΣΥ και Προεδρικό" γράφει ότι κάποιες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν άκρως αρνητική την εικόνα της κυβέρνησης και κατ' επέκταση του κατ' εξοχήν κυβερνώντος κόμματος έχουν προκαλέσει "πανικό" και ότι το θέμα απασχόλησε χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό. Αλλού δημοσιεύει την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ στην οποία αναφέρεται ότι κατόπιν ενδελεχούσης έρευνας που διενεργήθηκε, οι δύο Ισραηλινοί που συνελήφθηκαν στην Κύπρο δεν ενεργούσαν με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον της Κύπρου ούτε υπέρ της Τουρκίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" σε πρωτοσέλιδη είδηση σχετικά με το θέμα των δύο Ισραηλινών σημειώνει ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ δεν διαψεύδεται ότι μπορεί να ανήκουν στη "Μοσάντ" και ούτε τί έκαναν με τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που βρέθηκε στο διαμέρισμά τους. Γράφει ότι η Αγκυρα δήλωσε χθες ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κύπρο δεν δεσμεύουν το ψευδοκράτος και ότι θα συνεχιστεί η ενσωμάτωση του ψευδοκράτους στην Τουρκία.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 12 November 1998 - 8:24:05 UTC