Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ) Ο σημερινός Τύπος συνεχίζει να ασχολείται με την αναφορά στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο, για αναβολή της άφιξης των πυραύλων S300, και προβάλλει δήλωση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με την οποία διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα. Αναφέρεται επίσης στη σύλληψη δύο Ισραηλινών για υπό διερεύνηση υπόθεση κατασκοπείας εναντίον της Εθνικής Φρουράς.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Στην Κρήτη οι S300- πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό μελετάται σοβαρά από Αθήνα και Λευκωσία", γράφει ότι μέσα από μια δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και ένα δημοσίευμα των αθηναϊκών ΝΕΩΝ, "αφήνεται να διαφανεί ότι η σκέψη αυτή μελετάται σοβαρά από τις δύο κυβερνήσεις". Αλλού, η "Α" γράφει ότι τα προβλήματα με το ρούβλι στις διεθνείς χρηματαγορές επιδρά πολύ αρνητικά στο ρωσικό τουριστικό ρεύμα, με αποτέλεσμα αυτήν την περίοδο να παρατηρείται στην Κύπρο μείωση 50% στην άφιξη τουριστών από τη Ρωσία.

Η "Μάχη" προβάλλει το πρώτο της θέμα με τον τίτλο "Μείζων κρίση στις σχέσεις ΔΗΣΥ - Βασιλείου". Οπως αναφέρει, "κρίση στις σχέσεις ΔΗΣΥ - Βασιλείου και γενικότερα με την κυβέρνηση "υποβόσκει" μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων S300. Σε άλλη είδηση, η "Μ" αναφέρεται στη σύλληψη και οκταήμερη προσωποκράτηση δύο Ισραηλινών αναφορικά με υπό διερεύνηση υπόθεση κατασκοπείας εναντίον της Εθνικής Φρουράς. Οι δύο βρίσκονταν στην Κύπρο από προχθές και συνελήφθησαν ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Ζύγι.

Η "Σημερινή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Ποιός πληροφόρησε την Κομισιόν για τους πυραύλους;" Οπως γράφει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαψεύδει ότι έχει αποφασιστεί νέα αναβολή της εγκαταστάσης των S300 όπως αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε ξεκαθάρισμα του θέματος ενώ ο Γιώργος Βασιλείου τόνισε ότι όσα αναφέρονται στην έκθεση είναι απόψεις της Επιτροπής και ουδεμία ανάμιξη έχει ο ίδιος ή ο Πρόεδρος". Σε άλλη στήλη, η "Σ" επικαλείται δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη ότι δεν επιχειρείται κουκούλωμα της υπόθεσης του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο "Φιλελελεύθερος" στο κύριο θέμα του γράφει "Το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίζει για S300". Οπως γράφει, "οι φωτιές γύρω από το θέμα της εγκατάστασης ή όχι των ρωσικών πυραύλων S300 στην Κύπρο φουντώνουν ενόψει και της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, αν και διαφαίνεται μια προσπάθεια να πέσουν για μια ακόμη φορά οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η συζήτηση και τυχόν αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό μέτωπο". Σε άλλη είδηση, ο "Φ" αναφέρεται σε δηλώσεις του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημήτριου Δήμου, ο οποίος είπε ότι ο χαρακτήρας του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου δεν είναι παθητικά αμυντικός.

Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα γράφει "Οι φόροι γονατίζουν τους μισθωτούς". Οπως αναφέρει, το 1999 πρέπει με βάση τη νομοθεσία να εξεταστεί θέμα φορολογικών ελαφρύνσεων βάσει του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, "αναμένεται ότι το 1999 οι υπάλληλοι στο σύνολό τους αναμένεται να καταβάλουν στο Φόρο Εισοδήματος ποσό 185 εκ. λιρών που αντιστοιχεί με το 55% του συνόλου των εσόδων". Η "Χ" γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης "δέχεται έντονες πιέσεις όχι μόνο από τον περίγυρό του αλλά και του ΔΗΣΥ να υποβάλει την παραίτησή του" και ο επικρατέστερος διάδοχός του φέρεται να είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ, Θάνος Μιχαήλ.

Η αγγλόφωνη "The Sunday Mail" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι οι Ρεπουπλικάνοι άρχισαν τη διαδικασία αντικατάστασης του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νιούτ Γκίνκριτς, μετά την ανακοίνωσή του να παραιτηθεί. Αλλού, η "SM" αναφέρει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές συγκαταλέγονται ανάμεσα στις αερογραμμές όπου το φαινόμενο της βίας παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια πτήσεων.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 8 November 1998 - 10:24:06 UTC