Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,06/11/1998 (ΚΥΠΕ) Η ικανοποίηση της κυβέρνησης για την έκθεση αξιολόγησης των υποψηφίων χωρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Βιντζηλαίου, οι δηλώσεις Μιχαηλίδη και Πουργουρίδη γύρω από το επίμαχο θέμα με τις καταγγελίες του δεύτερου εναντίον του πρώτου και το θέμα που προέκυψε λόγω της απώλειας ποσότητας πεθιδίνων από το Νοσοκομείο Λεμεσού είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ικανοποίησε όλους η Ευρωπαϊκή Ενωση με την έκθεση των υποψηφίων", γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πέτυχε το ακατόρθωτο μέσα σε μια δύσκολη και ελάχιστα ενθαρρυντική περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού με την έκθεση αξιολόγησης των υποψηφίων χωρών πέτυχε να ικανοποιήσει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής, σαφή προειδοποίηση προς το ΑΚΕΛ να μην τεντώνει το σχοινί στο θέμα Βιντζηλαίου, προβαίνοντας σε υπερβολές.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Υπόθεση πεθιδίνης: Ερευνα σε βάθος", γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για έρευνα σε βάθος σχετικά με την υπόθεση των πεθιδίνων, ενώ ο Υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, όπως σημειώνει, άφησε να νοηθεί ότι το θέμα είναι ανθρωπιστικό. Αλλού γράφει ότι χθες ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος υποβλήθηκε σε δεύτερη ανάκριση από τους τρεις συνοδικούς.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Πακτωλός χρημάτων σε κόμματα", γράφει ότι η συζήτηση του θέματος Βιντζηλαίου από το βήμα της Βουλής έγινε εφαλτήριο για να αποκαλυφθούν οι μυστικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από έχοντες και κατέχοντες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και οι δικηγόροι του, ζήτησαν και θα έχουν σήμερα συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι εκτός απροόπτου θα παραδώσει τη Δευτέρα το πρωί τη γνωμάτευσή του για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Η Αγκυρα 'ξεπαγώνει' τις σχέσεις με την ΕΕ" ότι η Αθήνα θεωρεί θετική την απόφαση της Αγκυρας να "ξεπαγώσει" τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις αυτής της τουρκικής κίνησης επί των ελληντουρκικών σχέσεων. Αλλού αναφέρεται ότι σε καρκινοπαθή θείο του κατόπιν συνταγής και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε παρατυπία χορηγούσε τις πεθιδίνες ο γιατρός για τον οποίο διεξάγεται έρευνα αναφορικά με την απώλεια ποσότητας του συγκεκριμένου φαρμάκου από το νοσοκομείο Λεμεσού.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Κατακεραύνωση κυβερνώντων" γράφει ότι ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης ανέφερε χθες τη Βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος Βιντζηλαίου ότι "μια πολιτεία και μια πατρίδα που ανοίγει τις πόρτες για να περάσει ένας ολυμπιονίκης της καταστροφής απλά δεν μπορεί να ελπίζει". Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι άνθρωποι πεθαίνουν από βιομηχανικές και επαγγελματικές ασθένειες ενώ τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας ερίζουν ποιό έχει την αρμοδιότητα να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε πριν δυο χρόνια.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα ότι η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξαίρει την οικονομία και τις προσπάθειες για εναρμόνιση με τη νομοθεσία των 15 κρατών μελών της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Βαχάν Τερζιάν, ο οποίος χθες σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, ήταν ένας από τους καλύτερους ραλίστες που πέρασαν ποτέ από την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία "The Cyprus Weekly" σημειώνει στο κύριο της θέμα ότι το λιώσιμο του πάγου στις σχέσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να είναι καλός οιωνός για ειρηνευτικές προσπάθειες στην Κύπρο, οι οποίες έχουν σταλώσει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι η παράδοση των ρωσικών πυραύλων S300 έχει αναβληθεί μέχρι την άνοιξη του 1999, κάτι το οποίο είναι περίπου και επίσημο. (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΑ/ΜΚ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 6 November 1998 - 8:24:06 UTC