Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/09/1998 (ΚΥΠΕ) Η δημοσιοποίηση των καταγγελειών του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρήστου Πουργουρίδη για "αθέμιτο πλουτισμό" του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, οι απαντήσεις του τελευταίου για τις χθεσινές εξελίξεις και η αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στις ΗΠΑ μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς ή εκπροσώπους τους για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Ο Λόγος στο Γενικό Ελεγκτή μετά το άνοιγμα των χαρτιών από Πουργουρίδη και Ντίνο" γράφει ότι ο βουλευτής, Χρήστος Πουργουρίδης παρέδωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, εξασέλιδο έγγραφο με τα περιουσιακά στοιχεία του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, με 14 κατηγορίες για αθέμιτο πλουτισμό. Ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε εντολή στο Διευθυντή του γραφείου του να στείλει το έγγραφο Πουργουρίδη καθώς και τις απαντήσεις του κ. Μιχαηλίδη στο Γενικό Ελεγκτή για διερεύνηση. Αλλού γράφει ότι ο αριθμός των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκε από 25% σε 77%.

Η "Μάχη" κάτω από τον πηχυαίο τίτλο "Απέτυχεν η πολιτική συνωμοσία" αναφέρεται στη χθεσινή "κατάρριψη", από τον Υπουργό Εσωτερικών, των κατηγοριών περί αθέμιτου πλουτισμού που διατυπώθηκαν από το Χρήστο Πουργουρίδη. Η εφημερίδα γράφει ότι πίσω από τις καταγγελίες "κρύβεται σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Υπουργού με συντονιστή, όπως άφησε να διαφανεί ο ΥΠΕΣ, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού". Η "Μ" γράφει ότι εικόνες ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας κλάπηκαν χθες από την Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Ιλαρίωνα στην Περιστερώνα.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Οργιο αλληλοστιγματισμών" αναφέρει ότι με τις τελευταίες κατηγορίες η σκανδαλολογία των τελευταίων εβδομάδων εισήλθε σε νέα φάση. Γράφει, ότι "από χθες το πρωί ο λαός μας γίνεται μάρτυρας καταγγελιών που του δημιουργούν απέχθεια αλλά και απογοήτευση...με ήρωες πολιτικά πρόπσωπα". Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα δείχνουν πως γιατροί και κυβέρνηση οδηγούνται προς σύγκρουση, αφού η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών δηλώνει έντονα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι οι επίμονες της προσπάθειες να πείσει τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών να συνομιλήσουν μαζί της απέβησαν άκαρπες.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σάλος αποκαλύψεων και κατηγοριών" αναφέρεται στη δημόσια αποκάλυψη των στοιχειών του Χρ. Πουργουρίδη κατά του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη για αθέμιτο πλουτισμό. Το θέμα, γράφει, "σηματοδοτεί την απαρχή μιας πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, έρευνας με απρόβλεπτες προεκτάσεις που ενδέχεται να μην περιορισθούν στους δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Αλλού, ο "Φ" γράφει ότι ο φόνος του Μάριου Παναγίδη στη Λεμεσό εξιχνιάζεται με τη σύλληψη τέταρτου ατόμου που δεν κατονομάστηκε από την Αστυνομία.

Η "Χαραυγή" γράφει στο πρωτοσέλιδό της "Μπαράζ κατηγοριών από Χρ. Πουργουρίδη". Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι "θέατρο του παραλόγου" αλλά φαίνεται να συνιστούν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων οι χθεσινές αποκαλύψεις του βουλευτή εναντίον του Υπουργού, ο οποίος δηλώνει ότι όσα αληθεύουν σχετικά με την περιουσία του, τα απέκτησε νόμιμα. Σε άλλη είδηση, η "Χ" γράφει ότι ο Αμερικανός Συντονιστής για το Κυπριακό στο Αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, συζήτησε το Κυπριακό στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπεία της τρόικας του Συμβουλίου Υπουργών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Ο Μιχαηλίδης κατηγορείται για δωροδοκία και διαφθορά". Σύμφωνα με τον Χρ. Πουργουρίδη, ο κ. Μιχαηλίδης είναι "κάτοχος τώρα περιουσίας αξίας πέραν δύο εκ. λιρών". Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι θα απαντήσει σε κάθε κατηγορία. Αλλού, η "CM" προβάλλει τη μετάβαση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος είναι να ζυγίσει η πολιτική ηγεσία τις προοπτικές προσφυγής της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΑΧΡ/ΚΝ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 19 September 1998 - 13:26:05 UTC