Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,13/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται κυρίως στην υπόθεση γύρω από την άφιξη και αναχώρηση του χουντικού και πραξικοπηματία Βασίλη Βιντζηλαίου, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στον κατάλογο ατόμων, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλα κύρια θέματα που προβάλλονται είναι τα επεισόδια με τους αλλοδαπούς ναυαγούς στη Λεμεσό και ο επικείμενος γύρος επαφών για το Κυπριακό.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Εκατοντάδες χιλιάδες λίρες πήραν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Ιακώβου από τον Γιάγκο Παπαδόπουλο" γράφει ότι το θέμα της παραχώρησης άδειας εισόδου στο χουντικό Βασίλη Βιντζηλαίου ουσιαστικά θεωρείται λήξαν. Προβάλλει τα νέα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν χθες οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που εδώ κι αρκετές βδομάδες φιλοξενούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, και σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να απελάσει οποιονδήποτε πριν εξεταστούν οι αιτήσεις και οι εφέσεις τους.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Συνεργάστηκαν ΑΚΕΛ - Βιντζηλαίος" υποστηρίζει ότι ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Βιντζηλαίο αποδεικνύοντας ότι ο θόρυβος που προκάλεσε ο Δημήτηρης Χριστόφιας έγινε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Προσθέτει ότι αν και οι λόγοι της συνάντησης δεν έγιναν γνωστοί δεν θα πρέπει να θεωρούνται άσχετοι με την ιδιότητα του Βιντζηλαίου σαν διευθυντή των επιχειρήσεων του Παπαδόπουλου στο εξωτερικό. Γράφει ότι οι ηθοποιοί Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ παραθερίζουν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Πάφου.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Σταθμός στις εξελίξεις η συνάντηση των Αθηνών" γράφει ότι η συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την περιοδεία του Τόμας Μίλερ στην περιοχή και της έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας οι Αμερικανοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξών των ΥΠΕΞ της Τουρκίας και της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Μαντλίν Ολμπράιτ. Γράφει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες οι βρετανικές Βάσεις ενισχύονται με άρματα μάχης κι άλλο στρατιωτικό υλικό.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Η κρίση παραμένει παρά τις εξηγήσεις" και γράφει ότι η αναταραχή για την επίσκεψη του Βιντζηλαίου στην Κύπρο, με απόφαση του Προέδρου Κληρίδη, συντηρήθηκε και χθες, άνκαι επιχειρήθηκε διαφοροποίηση του αρνητικού κλίματος. Αναφέρεται, επίσης, σε σχέδια που ετοίμαζαν δύο παράνομες ομάδες, η μία από τις οποίες έχει θέσει στο στόχαστρό της δύο πρόσωπα, για άμεση εκτέλεση, ενώ η άλλη επιζητεί την εξόντωση ενός άλλου προσώπου.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Εδρασαν συνωμοτικά", αναφέρεται σε "σχέδιο δράσης ομάδας, με οδηγίες του Προεδρικού", για τη διευθέτηση της άφιξης και αναχώρησης του Βιντζηλαίου, προκειμένου να μην περάσει από το νενομισμένο έλεγχο διαβατηρίων και να γίνει αντιληπτός από τις αρχές ασφαλείας. Γράφει, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση για να μην δώσει την εντύπωση ότι παρέπεμψε με την πρώτη το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με την άφιξη Βιντζηλαίου στις ελληνικές καλένδες.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στις χθεσινές συμπλοκές μεταξύ της Αστυνομίας και των αλλοδαπών ναυαγών που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού και που αντιτίθεντο στη μεταφορά τους σε άλλο μέρος. Γράφει, επίσης, ότι φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών ανάγκασε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Αθήνα με αποτέλεσμα η πτήση προς το Λονδίνο να γίνει με καθυστέρηση.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 13 August 1998 - 9:09:20 UTC