Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη για τους S300, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, η ποινή φυλάκισης που επεβλήθη στον Ονουφρίου για απόπειρα φόνου και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Πρώτες καίριες υποψίες για συνεργάτες του Μητροπολίτη" γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, διατυπώνεται επίσημα για πρώτη φορά ότι ίσως ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις, υπήρξε θύμα στενών συνεργατών του, μεταξύ των οποίων η Νίνα Πέτρος και ο Αμερικανός δικηγόρος Λοίς Ριβλίν. Γάφει ότι το πρώτο θύμα από τη ζέστη είχαμε στη Λάρνακα. Νεκρός είναι ο γνωστός πρόσφυγας εφημεριδοπώλης, Νίκος Χατζηγεωργίου, 61 χρόνων από την Αμμόχωστο.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Δεν θα υποκύψουμε" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε χθες ότι η πλευρά μας δεν πρόκειται να ενδώσει σε πιέσεις και επεσήμανε ότι για τις αποφάσεις που θα ληφθούν δεν έχει λόγο μόνο ο Πρόεδρος. "Υπάρχει", τόνισε, "και το Εθνικό Συμβούλιο, υπάρχει και η ελληνική κυβέρνηση". Αλλού γράφει ότι και αυτό το Σαββατοκυρίακο θα ψηθούμε στους 42 βαθμούς κελσίου υπό σκιά - στους δρόμους σίγουρα κυριαρχεί άλλη κατάσταση και άλλοι αριθμοί - με τη θερμή μάζα αέρος να επικρέμμεται απειλητική πάνω από την περιοχή μας, στέλλοντας αρκετό κόσμο στα νοσοκομεία και στα ιατρεία.

Η "Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Εξελίξεις μετά τον Απρίλη" γράφει ότι δεν πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε νέα εξέλιξη στο Κυπριακό πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, τον Απρίλιο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης. Αλλού γράφει ότι οι αστυνομικές Αρχές λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να παρεμποδιστεί τυχόν νέα αναχώρηση του Μητροπολίτη Χρύσανθου από την Κύπρο, για όσο καιρό διεξάγονται οι ανακρίσεις.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Πανεθνική θα είναι η απόφαση για S300" γράφει ότι συλλογική θεωρεί την ευθύνη για τη λήψη της απόφασης για το μέλλον των S300 ο Πρόεδρος Κληρίδης, και αναφέρει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό το Σεπτέμβριο. Γράφει ότι έγγραφα τα οποία σχετίζονται με τις υποθέσεις των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων και του 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετακινήθηκαν από την οικία του Μητροπολίτη Χρύσανθου και τη Μητρόπολη, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Σε Αθήνα - Νέα Υόρκη το Εθνικό Συμβούλιο" γράφει ότι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως αποφάσισε χθες το Εθνικό Συμβούλιο, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη. Αλλού γράφει ότι ποινή φυλάκισης 18 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον Ανδρέα Ονουφρίου, 47 χρόνων από τη Λεμεσό, ο οποίος βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες για την απόπειρα φόνου του δικαστή Μιχάλη Μαυρονικολα και της κόρης του Μαρίνας.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail" γράφει ότι η Ελλάδα δεν ασκεί πιέσεις στη Λευκωσία για να ακυρώσει το συμβόλαιο για του πυράυλους S300, όπως δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης. Αλλού γράφει ότι πέραν των μισών από τους 103 ναυαγούς οι οποίοι κρατούνται σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, από τις 29 Ιουνίου που διασώθηκαν από την δραματική τους θαλάσσια περιπέτεια, θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσουν άσυλο.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 8 August 1998 - 6:24:06 UTC