Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι νέες εξελίξεις και αποκαλύψεις στην υπόθεση οικονομικής απάτης στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Μητροπολίτη Χρύσανθου, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για αύξηση της εισφοράς στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, η επικείμενη άφιξη του ΥΦΕΞ της Ελλάδας και οι επαφές του και η συνέντευξη του Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στον LGR αποτελούν τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Ολες οι κυπριακές εφημερίδες με φωτογραφίες προβάλλουν επίσης πρωτοσέλιδα τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε την Ελλάδα και που αποδίδονται σε έργο εμπρηστών.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Είκοσι πέντε τόνους χρυσό" προβάλλει αποκάλυψη του "Αλφα" για το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε μαζί του ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος επιστρέφοντας στην Κύπρο και τα οποία πήραν οι ανακριτικές αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αναφέρεται ακόμη στην έγκριση από τη Βουλή του Νομοσχεδίου για αύξηση της εισφοράς στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης κατά 1% και τη δέσμευση του Σώματος για να μελετήσει μέχρι το τέλος του χρόνου τροποποίηση του τρόπου καταβολής της εισφοράς.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "ΑΚΕΛ: Μας θέλει ανοχύρωτους" και αναφέρεται στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία το ΑΚΕΛ καταψήφισε "όπως αναμενόταν" το νομοσχέδιο για αύξηση της εισφοράς για την άμυνα. Αλλού γράφει ότι ο Σπύρος Κυπριανού συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για επιστροφή των διαγραφέντων στο ΔΗΚΟ, ενώ εντός δεκαπενθημέρου αναμένεται συνάντησή του με τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

"Η Σημερινή" με τίτλο "3 δις υποσχόταν ο Χρύσανθος σε Πολωνό" αναφέρεται σε νέα αποκάλυψη του "Ράδιο Πρώτο" και γράφει ότι χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας διαχειριζόταν ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος και οι ξένοι συνεργάτες του σε νέα υπόθεση που αφορά ποσό τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Προβάλλει συνέντευξη του Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στον LGR κατά την οποία ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβε την αντίθεση της Βρετανίας στην άφιξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S300.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο, "Αποπυροδότηση πυραυλολογίας", γράφει ότι η ιεράρχιση των προτεραιοτήτων της ελληνικής πλευράς και η μετατόπιση της έμφασης από το θέμα των πυραύλων στην ουσία του Κυπριακού αποτελούν κυρίαρχη επιδίωξη της Αθήνας και θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του Ελληνα Υφυπουργού Γιάννου Κρανιδιώτη στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι παρουσιάζονται καθημερινά νέες υποθέσεις στις οποίες αναμειγνύεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, χαρακτηρίζοντας ζήτημα χρόνου τη σύλληψή του.

Η "Χαραυγή" έχει κύριο τίτλο "Φθάσαμε στα όρια ασφάλειας" και προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, από το βήμα της Βουλής, με τις οποίες υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε στα όρια της αμυντικής μας προσπάθειας και σημειώνει την αντιπρόταση του κόμματος για κλιμακωτή αύξηση στην εισφορά με βάση την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε άλλο σημείο γράφει ότι "σάλο" έχουν προκαλέσει οι τελευταίες προαγωγές στη δημοτική εκπαίδευση.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αύξηση της εισφοράς για την άμυνα κάτω από τον τίτλο "Οι βουλευτές υποστηρίζουν αύξηση 1% του φόρου για την άμυνα". Σε άλλη είδηση αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αναφορικά με την αναπαλαίωση του ενετικού τείχους της Λευκωσίας, ως αποτέλεσμα των εμποδίων που προβάλλει η τουρκική πλευρά στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και αναφέρει ότι η ΟΥΝΦΙΣΥΠ εργάζεται για επίλυση της διαφοράς.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 6 August 1998 - 6:24:07 UTC