Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/08/1998 (ΚΥΠΕ) Η δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου και η επιτροφή στην Κύπρο του Μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθου, του οποίου το όνομα φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση οικονομικής απάτης, είναι τα θέματα που μονοπωλούν σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων. Αλλο θέμα είναι η εξομάλυνση της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Αθήνας.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Νεκρός ο Αντρος Αεροπόρος" και σημειώνει ότι δολοφονήθηκε σαράντα μία μέρες μετά από την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για οργάνωση της απόπειρας φόνου εναντίον του Αντώνη Φανιέρου. Αναφέρεται επίσης σε φόβους από πλευράς Αστυνομίας για νέο αιματοκύλισμα στο πλαίσιο της αλληλοεξόντωσης μελών αντιπάλων φατριών. Σε άλλο σημείο, επικαλούμενη πληροφορίες, γράφει ότι κατά την άφιξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, οι αρχές φωτοτύπησαν τέσσερα έγγραφα που είχε στις αποσκευές του, τα οποία κράτησαν και του παρέδωσαν τα αντίγραφα.

"Η Μάχη" προβάλλει επίσης τη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου κάτω από τον τίτλο "Προς Νέο Μακελειό" και αναφέρει ότι πληρωμένοι, επαγγελματίες δολοφόνοι και πιθανόν αλλοδαποί, πυροδότησαν χθες την αυγή την έναρξη νέου μακελειού μετά από ανάπαυλα 14 μηνών. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Καρκινοπαθών, Παύλου Δίγκλη, στην εφημερίδα, με τις οποίες καταγγέλει την έλλειψη φαρμάκων για τους καρδιοπαθείς που αποτείνονται στο κρατικό φαρμακείο για εξασφάλισή τους.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Ξένοι οι δολοφόνοι του Αντρου Αεροπόρου" γράφει ότι η Αστυνομία εξασφάλισε περιγραφή των δύο δραστών της δολοφονίας από μάρτυρα που τους είδε πριν φορέσουν τις κουκούλες. Διερωτάται επίσης η εφημερίδα "ποιός έχει σειρά" και σημειώνει ότι είναι καθαρό ότι αρχίζει "νέος κύκλος αίματος". Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος, όπως γράφει, θα απαντήσει τη Δευτέρα σε όλα τα ερωτήματα της Αστυνομίας για τις οικονομικές του δραστηριότητες.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Αποκλιμακώνεται η κρίση, εμμένουν στο μορατόριουμ" και γράφει ότι σχετικά σύντομα φαίνεται να έχει ξεπεραστεί η ένταση στις σχέσεις Αθηνών - Ουσαινγκτον και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν για την επιθυμία συνεργασίας στο Κυπριακό. Σε άλλο σημείο προβάλλει τη δολοφονία του Αεροπόρου σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε και τηρείται συνεχώς ενήμερος και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι θορυβημένος για το νέο εξοντωτικό πόλεμο που άρχισε μεταξύ των φατριών του υποκόσμου.

Η "Χαραυγή" με κύριο θέμα επίσης τη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου γράφει με τίτλο "Νέος Κύκλος Αίματος" ότι στη Λεμεσό το χώμα βάφτηκε για άλλη μια φορά κόκκινο και κάνει αναδρομή στις δολοφονικές απόπειρες μεταξύ των φατριών από το 1995. Σε άλλη είδηση προβάλλει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Στυλιανίδη, ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για χρησιμοποίηση του λιμανιού Λεμεσού για τις ανάγκες του 6ου Αμερικανικού Στόλου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει τίτλο "Αδελφός Αεροπόρος, 32, εφονεύθη" γράφει ότι κουκουλοφόροι κατατρόπωσαν το αυτοκίνητό του με σφαίρες και σημειώνει ότι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου είναι η κατάσταση της 19χρονης Ουκρανής καλλιτέχνιδας, Ολένα Κούλικ, που συνόδευε τον Αντρο Αεροπόρο. Αλλού αναφέρεται επίσης στην επιστροφή του Μητροπολίτη Λεμεσού σημειώνοντας ότι η αναμονή για την άφιξή του έχει λήξει καθώς και τη δήλωσή του ότι δεν φοβάται να μιλήσει σε οποιονδήποτε.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 1 August 1998 - 8:24:05 UTC