Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/07/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα εστιάζονται στην επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη από τη Μόσχα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις δηλώσεις του για τους πυραύλους S300. Αλλα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα είναι η επικείμενη απεργία πιλότων στις Κυπριακές Αερογραμμές και τη Γιουροσύπρια και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ενέργεια στην οικονομία του τόπου. Προβάλλονται, επίσης, άλλα εργατικά θέματα, καθώς και η υπόθεση φόνου εξ αμελείας, η οποία εξετάζεται εναντίον εθνοφρουρού.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Επηρεάζονται 153 πτήσεις", αναφέρεται στην απεργία που έχουν εξαγγείλει πιλότοι στις Κυπριακές Αερογραμμές και τη Γιουροσύπρια, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις αναγκάζουν το Υπουργικό Συμβούλιο να ασχοληθεί σήμερα έκτακτα με το θέμα. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης άφησε ανοικτή την ημερομηνία έλευσης των πυραύλων S300.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ναι κάναμε δοκιμές για πλήγμα κατά των S300", γράφει ότι την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ διέψευσε τα γυμνάσια. Γράφει, επίσης, ότι 28 χιλιάδες ωρομίσθιοι εργάτες κατέρχονται την ερχόμενη εβδομάδα σε προειδοποιητική απεργία, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να τους παραχωρήσει μισθολογικές αυξήσεις για το τρέχον έτος.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Διπλώνουν τα φτερά οι Κυπριακές Αερογραμμές", γράφει ότι ο τουρισμός και η οικονομία γενικότερα αναμένεται να δεχθούν νέο βαρύτατο πλήγμα, λόγω της απεργίας. Γράφει, επίσης, ότι ο εθνοφρουρός Νέστορας Εύρου Μιχαηλίδης προσήχθη χθες ενώπιον Στρατοδικείου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του, για υπόθεση φόνου εξ αμελείας του συναδέλφου του Παναγιώτη Κωνσταντίνου Χρίστου.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Κληρίδης: Νέες αγορές όπλων από τη Ρωσία", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έστειλε διπλό μήνυμα από τη Μόσχα, κυρίως προς τις ΗΠΑ, εκφράζοντας από τη μία την πρόθεσή του να προχωρήσει στον αφοπλισμό του νησιού και από την άλλη τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου, εφόσον η Τουρκία αρνείται το διάλογο για την αποστρτικοποίηση. Γράφει, επίσης, ότι οι μισθοί κρατικών λειτουργών διπλασιάζονται από τις αποζημιώσεις για υπερωριακή εργασία.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Δεν ξεχνώ", και υπότιτλο "15 Ιουλίου μέρα εσχάτης προδοσίας", παρουσιάζει πολυσέλιδο αφιέρωμα με φωτογραφίες συνεντεύξεις και άρθρα για το πραξικόπημα και καλεί όλους να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο μνήμης τιμής και αγώνα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας με κύριο ομιλητή το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Αλλοδαπών "κλείνει τα μάτια σε διάφορες παρανομίες" και εκδίδει άδεια εργασίας σε αλλοδαπούς χωρίς αυτοί να πληρούν τους όρους εργασίας και ενώ έχουν ποινικό μητρώο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης των πιλότων, Αντρέα Κωνσταντινίδη οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών θα κατέλθουν σε τριήμερη απεργία από τις 23 μέχρι 26 Ιουλίου αφού η συνάντηση που είχαν με τη διεύθυνση των αερογραμμών δεν απέδωσε. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης επέστρεψε από τη Ρωσία πλήρως ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τη ρωσική ηγεσία.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Financial Mirror" αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου του Λιβάνου, Yassin Jaber, σύμφωνα με τις οποίες οι κυπριακές εταιρίες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ελεύθερη οικονομία του Λιβάνου και να χρησιμοποιήσουν τη χώρα σαν μια γέφυρα για να μπουν στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Αλλού γράφει ότι σε αυτοπεριορισμούς άρχισε να υποβάλλεται το Υπουργείο Οικονομικών σε κονδύλια που αφορούν την άμυνα αφού η έγκριση για αύξηση της έκτακτης εισφοράς φαίνεται να καθυστερεί.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΔΠ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 15 July 1998 - 6:24:06 UTC