Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για επανέναρξη απευθείας συνομιλιών, η δημοσιογραφική διάσκεψη της νέας Αναπληρωτού Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αν Χέρκους και οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος του Κάμπου της Τσακίστρας προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Εκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας" αναφέρεται στην ενημέρωση που έκανε ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επαφές του στην Κύπρο, ύστερα από την οποία το Σώμα κάλεσε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να επαναρχίσουν απευθείας συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν. Επικαλείται έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το επίσημο πλέον αίτημα του ΔΗΚΟ για αντικατάσταση του Αλέξη Γαλανού στην Επιτροπή Οικονομικών έχει δημιουργήσει σοβαρό θέμα, αφού ο ΔΗΣΥ αντιδρά στο να ορισθεί άλλος βουλευτής του ΔΗΚΟ στη θέση.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Προβοκάτσια" και γράφει στο ελληνικό Υπουργείο Αμυνας λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη πληροφορίες ότι η "Αγκυρα προσανατολίζεται σε μια προβοκατόρικη ενέργεια που θα οδηγήσει σε οριστική διχοτόμηση της Μεγαλόνησου. Γράφει ακόμη ότι σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η νέα Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους υποσχέθηκε να φέρει καινούργιες ιδέες και νέα προσέγγιση στους χειρισμούς στο Κυπριακό.

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Κόλαση πυρός στον Κάμπο" και γράφει ότι πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου και είχε τεθεί υπό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε χθες και συνέχισε το καταστροφικό της έργο. Υπό τον τίτλο "Ο κόμπος στο κτένι στις Κυπριακές Αερογραμμές" προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας Τάκη Κυριακίδη ότι μια από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο είναι να παραχωρηθεί στο προσωπικό της εταιρείας ποσοστό 22%.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Επί τάπητος στη Μόσχα και Κυπριακό και S - 300", γράφει ότι αυξημένο διπλωματικό και στρατιωτικό ενδιαφέρον αποκτούν οι συνομιλίες Κύπρου - Ρωσίας, αφού της επίσκεψης του Πρέδρου Κληρίδη στη Μόσχα, θα προηγηθεί επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Ομήρου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Αμυνας, μέχρι το Φθινόπωρο, θα υποβληθεί στη Βουλή ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με εθελοντική συμμετοχή των γυναικών στην Εθνική Φρουρά.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Σκέψεις για ανασχηματισμό", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Πρόεδρος Κληρίδης φέρεται να κάνει σοβαρές σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κατά τον οποίο ο Λεόντιος Ιεροδιακόνου μετακινείται στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο μόνος που δεν μετακινείται, είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσης. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα αντικαταστήσει στη θέση του Προεδρικού Απεσταλμένου, ο Μάθιου Νίμιτς.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Κτύπημα κατά τουριστών από πιλότο του οποίου έληξε το ωράριο εργασίας", αναφέρεται στο δεύτερο, όπως γράφει, περιστατικό σε δυο εβδομάδες, κατά το οποίο πιλότος της "Γιουροσίπρια" προσγείωσε το αεροπλάνο του στην Αθήνα, γιατί θα έληγε το ωράριο εργασίας του αν ερχόταν στην Κύπρο. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Αμυνας στην οποία είπε ότι το θέμα των πυραύλων S - 300 δεν θα συζητηθεί κατά το ταξίδι του στη Μόσχα, που αρχίζει σήμερα.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 7 July 1998 - 6:24:06 UTC