Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/06/1998 (ΚΥΠΕ) Η προσφώνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, η υπόθεση χρηματικής απάτης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, η αποδοκιμασία του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ακροατήριο στην Αθήνα και η επίθεση εναντίον νεαρού με μαχαίρι στη Λάρνακα, είναι τα κύρια θέματα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" έχει τίτλο "Νέα περίεργη υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Μητροπολίτης", και αποκαλύπτει νέα επιστολή που φέρεται να υπογράφει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος για δάνειο 100 εκ. δολαρίων. Σε άλλο σημείο προβάλλει την προσφώνηση του Ελληνα Προέδρου στην ειδική συνεδρία της κυπριακής Βουλής, με την οποία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιδείξει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να επιβάλει στην Τουρκία την τήρηση των ψηφισμάτων του για την Κύπρο.

"Η Μάχη" προβάλλει την επίσκεψη Κωστή Στεφανόπουλου, με τίτλο "Θα βαδίσουμε μαζί" και σημειώνει ότι, σαφής και κατηγορηματικός, ο Ελληνας Πρόεδρος διακήρυξε από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο αταλάντευτη. Αλλού γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου, ο οποίος κατηγόρησε τον επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα για χαλαρώσεις, ενήργησε με τη σύμφωνο γνώμη κι έγκριση του ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Χρίστου.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο θέμα και πάλι την επίσκεψη Στεφανόπουλου. Υπό τον τίτλο "Αν δεν ενταχθεί η Κύπρος δεν εντάσσονται άλλοι", γράφει ότι ο Ελληνας Πρόεδρος απηύθηνε σαφή προειδοποίηση προς τους εταίρους της στην ΕΕ, σημειώνοντας παράλληλα και τη δήλωσή του ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βελτιώνονται χωρίς λύση του Κυπριακού. Αναφέρει, επίσης, ότι δύο ψηφίσματα αναμένεται να εγκριθούν την ερχόμενη Τρίτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Κύπρο, ένα για την εξάμηνη ανανέωση της UNFICYP και άλλο για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Ωρα για την ουσία του Κυπριακού" σημειώνει τη δήλωση του Ελληνα Προέδρου στην ομιλία του στη Βουλή ότι έφθασε πλέον η ώρα η διεθνής κοινότητα να εγκαταλείψει τις ατέρμονες περί τη διαδικασία συνομιλίες και να επιληφθεί της ουσίας του Κυπριακού. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με τις οποίες τονίζει ότι το θέμα είναι η πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό και όχι η πολιτική που ακολουθούν πρόσωπα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει τίτλο "Ο Χόλμπρουκ αποδοκιμάστηκε στην Ελλάδα" και σημειώνει ότι ο νεοδιορισθείς ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη αποδοκιμάσθηκε όταν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πέντε νεαροί Αγγλοκύπριοι τέθηκαν υπό κράτηση μετά από το μαχαίρωμα νεαρού στη Λάρνακα.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 27 June 1998 - 6:24:06 UTC