Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1998 (ΚΥΠΕ) Οι αντιδράσεις και ο απόηχος από την κατάθεση στη Βουλή του φορολογικού πακέτου από τον Υπουργό Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, οι χθεσινές δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ Θεόδωρου Πάγκαλου μετά τη συνάντηση του με την Αμερικανίδα ομόλογό του, οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ Γεβκένι Πριμακόφ για τους S-300 και τα αποτελέσματα έρευνας για το κάπνισμα είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Διαφωνούσε και ο ΔΗΣΥ με τις φορολογίες" γράφει ότι η κυβέρνηση, παρά την υπόδειξη του κ. Αναστασιάδη με την οποία συμφωνούσε και ο κ. Λυσσαρίδης, προχώρησε στην κατάθεση των νομοσχεδίων με αποτέλεσμα να μη ψηφισθούν οι καταναλωτικοί φόροι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι το μείζον πρόβλημα που εμποδίζει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Φόρμουλα συντονισμού απαιτούν άμεσα ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΔΗ" ότι δυσφορία και απογοήτευση ήταν τα κοινά αισθήματα που επικρατούσαν χθες και στα τρια κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Κληρίδη λόγω του χειρισμού που έτυχε το θέμα κατάθεσης του φορολογικού πακέτου στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών. Αλλού σημειώνεται ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι εφόσον δεν υπάρχουν διέξοδοι, θα εγκατασταθούν στην Κύπρο οι πυραύλοι S-300.

"Η Μάχη", με κύριο τίτλο "Εκθετος ο Υπουργός Οικονομικών" γράφει ότι ανεπιθύμητο πρόσωπο είναι για το ΔΗΣΥ ο Υπουργός Οικονομικών μετά και την κατηγορηματική αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Κληρίδη ότι το κόμμα αίρει την εμπιστοσύνη προς τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, αφού με τη στάση του προκάλεσε εκτός των άλλων και ανυπέρβλητα προβλήματα στη συνεργασία με ΕΔΕΚ - ΕΔΗ. Σε άλλο θέμα επισημαίνεται ότι το κάπνισμα φαίνεται να έχει ήδη εισχωρήσει και στα Δημοτικά σχολεία αφού το 3,6% των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων καπνίζουν.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Διαφωνούν παραμένοντας στην κυβέρνηση" σημειώνει ότι αναζητούνται τώρα συναινετικές λύσεις μετά την ψυχρολουσία που έπαθε η κυβέρνηση με την καταψήφιση του φορολογικού "πακέτου" Χριστοδούλου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι η τηλεφωνική σύνδεση με τα κατεχόμενα είναι φιάσκο γιατί όχι μόνο δεν συμβάλλει στην επικοινωνία μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ που ζουν στις ελεύθερες περιοχές αλλά κατέστησε ακόμη πιο δύσκολη τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, όπως γινόταν μέσω των ΗΕ.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "τραυματισμένη αλλά μένει η συγκυβέρνηση" γράφει ότι αυστηρότατη είναι η προειδοποίηση που τα συνεργαζόμενα κόμματα, προεξάρχοντος του ΔΗΣΥ, απηύθυναν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού που δεν πρόκεται να γίνει ανεχτή στο μέλλον. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι όποιος προγραμμάτιζε να κάμει αγορές αυτή την περίοδο τις επισπεύδει σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν αυξήσεις είτε λόγω δασμών είτε λόγω ΦΠΑ ή άλλων φόρων.

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Αλληλοκατηγορούνται για εμπαιγμό" ότι μπούμερανγκ μετατρέπεται για την κυβέρνηση ο πανικός, που η ίδια προκάλεσε με την κατάθεση των φορολογικών μέτρων. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Γεβγένι Πριμακόφ διαβεβαίωσε χθες τον Ελληνα ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο ότι πρόθεση της χώρας του είναι να εκτελέσει στο ακέραιο τη σύμβαση παράδοσης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο και παράλληλα να αναλάβει την εκπαίδευση και την τελειοποίηση των Κυπρίων τεχνικών, οι οποίοι θα αναλάβουν το χειρισμό τους.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου επικρίθηκε έντονα χθες για την πολύ απερίσκεπτη προσπάθειά του να καταθέσει στη Βουλή φορολογικό πακέτο, κάτι που προκάλεσε οξύ πολιτικό όνειδος για την κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε χθες παράπονο στη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία για ένα φερόμενο επεισόδιο κατασκοπίας με την εμπλοκή ελικοπτέρων των Βάσεων.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
(Μ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 30 May 1998 - 7:24:05 UTC