Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/05/1998 (ΚΥΠΕ) Η στήριξη που ο Τάσσος Παπαδόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού, κατά τις χθεσινές εργασίες του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα, είναι η επιστροφή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η αύξηση της εισφοράς για την άμυνα και τα επιτόκια για δάνεια στέγασης.

"Ο Αγών" με τίτλο "Απρόθυμη η βουλή να ψηφίσει αύξηση της εισφοράς για την άμυνα" αναφέρεται στην τακτική εβδομαδιαία συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων, κατά την οποία φάνηκαν απρόθυμα να υιοθετήσουν εισήγηση της κυβέρνησης για αύξηση 1%. Αλλού, γράφει ότι η Τουρκία απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή της Κύπρου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Σωσίβιο στον Σπύρο πέταξε ο Τάσσος βγάζοντας τον από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν", αναφέρει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, έδειξε και πάλι "ατολμία" να συγκρουστεί μαζί με τον Πρόεδρο του - στο Εκτακτο Συνέδριο - ο οποίος τώρα, δεν συζητά θέμα χρόνου αποχώρησης του. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται κατάργηση ενός τηλεοπτικού και ενός ραδιφωνικού καναλιού, του ΡΙΚ, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες.

"Το Θάρρος" με τίτλο "Στρατιωτική κάλυψη για τους S - 300" γράφει ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά και παράδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος. Γράφει ακόμη, ότι ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αναμένεται να επιστρέψει στην περιοχή τον Αύγουστο.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Σωσίβιο ο Τάσσος για τον Κυπριανού", γράφει ότι "απρόσμενα" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Πρόεδρο του κόμματος, κατά τις χθεσινές εργασίες του Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου, με αποτέλεσμα ο κ. Κυπριανού να αλλάξει την πρόθεσή του για προκήρυξη εκλογών για την προεδρία του ΔΗΚΟ εντός 15 ημερών. Γράφει ότι τα επιτόκια για δάνεια στέγασης, θα κυμαίνονται μέχρι 8%.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Σπύρος: Επέπλευσε και μεθοδεύει παραμονή" αναφέρεται επίσης, στις χθεσινές εργασίες του Εκτακτου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ και στη στήριξη που ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Ο "Φ" σημειώνει επίσης, ότι το Συνέδριο δεν κατάφερε να πάρει καμμιά απόφαση και έτσι όλα τα θέματα είναι ανοικτά και το ΔΗΚΟ πηγαίνει σε τρίτο γύρο. Γράφει ότι ο Αρχιμανδρίτης Μασούρας προωθείται ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, για τη θέση του Μητροπολίτη Μόρφου.

Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Υπερίσχυσε η συναίνεση", γράφει ότι η συναίνεση και η ενότητα έχουν υπερισχύσει στο ΔΗΚΟ, "παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο εκ των έσω όσο και εκ των έξω για να οδηγηθεί το κόμμα σε διάλυση". Σε άλλη είδηση, γράφει ότι ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα έλθει και πάλιν στην Κύπρο, τον ερχόμενο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 18 May 1998 - 6:24:13 UTC