Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-03-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/03/1998 (ΚΥΠΕ) Ο σάλος που προκλήθηκε από τις αβάσιμες, όπως φαίνεται, πληροφορίες που έδωσε Ε/Κ πληροφοριοδότης για την τύχη 14 αγνοουμένων συνεχίζει να είναι το κύριο θέμα της ειδησεογραφίας του κυπριακού Τύπου. Προβάλλεται επίσης η επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, καθώς και το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας.

Ο "Αγών" με κύριο τίτλο "Δεν ικανοποιούν και τα νέα στοιχεία του Μ. Κυπριανού" γραφεί ότι ο πληροφοριοδότης για την ύπαρξη 14 ζώντων αγνοουμένων, Μιχάλης Κυπριανού δήλωσε χθες ότι έδωσε περαιτέρω στοιχεία γύρω από το θέμα, τα οποία όμως και πάλι η κυβέρνηση δεν κρίνει ικανοποιητικά. Αλλού γράφει ότι αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή και η ελεύθερη έκφραση των θέσεων των διαφωνήσαντων αξιωματούχων του ΔΗΚΟ στο προσεχές παγκύπριο συνέδριο του κόμματος όπως έχει δεσμευθεί ο Πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ποινικές διώξεις εξετάζει ο Μαρκίδης" γράφει ότι αρνητική διαδικασία παντός εμπλεκομένου στην υπόθεση με τους 14 ζωντανούς αγνοουμένους, κίνησε από χθες ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στο βοηθό αρχηγό επιχειρήσεων της Αστυνομίας Ανδρέα Στεφάνου. Αλλού γράφει ότι αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποφάσισε να πάρει το Συμβούλιο Λογοκρισίας κατά την προβολή της ταινίας "Ξέφρενες νύχτες" που προγραμματίζει να προβάλει το Σίνε Στούντιο.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Στο Ισραήλ οι αγνοούμενοι" γράφει ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξη 14 ζώντων αγνοουμένων σε μη φιλική χώρα έχουν προκαλέσει σάλο και αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε στο Ισραήλ "διακριτικές συνομιλίες" με τον Πρόεδρο Εζερ Βάισμαν και τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, για το θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας - Ισραήλ και τις πληροφορίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ διαβιβάζουν στη τουρκική ΜΙΤ, που αφορούν την άμυνα της Κύπρου.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Στο Ισραήλ οι αγνοούμενοι" παραθέτει δήλωση του Προεδρεύοντα Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ότι ύστερα από έρευνα, οι πληροφορίες που δόθησαν για τους αγνοουμένους στερούνται οποιασδήποτε βάσης. Η "Σ" γράφει ότι σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Πάφου για την αντιμετώπιση του τέταρτου κρούσματος μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε. Πρόκειται για οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Γεροσκήπου.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το κύριο θέμα "Θα διερευνήσει τις νέες αξίωσεις Ντενκτάς" ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην επιστολή του Γ.Γ. βρίσκεται συγκεκριμένη εισήγηση για επανέναρξη του διαλόγου. Εξάλλου σημείωνει ότι ο κ. Κόρντοβεζ αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ των δύο θέσεων και θέλει να διαπιστώσει εάν υπάρχει διαφορά. Αλλού, ο "Φ" αναφέρεται στην καθολική αντίθεση της ΣΕΚ σε οποιαδήποτε απόπειρα τροποποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ημικρατικών οργανισμών.

Η "Χαραυγή" δημοσιεύει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο "Η παγοποίηση δεν θα περάσει". Τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων οδηγούνται σε αδιέξοδα από την πρώτη κιόλας συνάντηση μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτικών συνδέσμων λόγω της άκαμπτης επιμονής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για παγοποίηση των μισθών και ωφελημάτων. Αλλού, η "Χ" γράφει ότι ο Σουηδός ΥΦΕΞ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γκούναρ Λουντ πιστεύει ότι η μη έλευση των ρωσικών πυραύλων S - 300 θα οδηγήσει σε μείωση της έντασης και θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο πρωτοσέλιδό της γράφει "Η υπόθεση των 14 αγνοουμένων έχει κλείσει" και γράφει ότι ο πληροφοριοδότης, Μιχάλης Κυπριανού, από τον Καναδά, υποστήριξε χθες ότι ο αριθμός των αγνοουμένων που είναι ζωντανοί μπορεί να έχει φθάσει τους 40. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Ναυτιλίας θα αποστείλει στη Θαϋλάνδη εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν την έκρηξη σε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, και που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 19 March 1998 - 7:24:12 UTC