Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-03-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/03/1998 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ο οποίος φθάνει σήμερα στο νησί, η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το κύμα σκόνης που κάλυψε την Κύπρο, οι επιπτώσεις που θα έχει για την Κύπρο η υποτίμηση της δραχμής και το θέμα των αγνοουμένων είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Πρόθεση Τάσσου για παραίτηση από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος" γράφει ότι το βουλευτής του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος εξεδήλωσε πρόθεση να παραιτηθεί από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος που ΔΗΚΟ ενώ ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι η απόφαση για παραίτηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ δεν περιλαμβάνεται σε απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Οικονόμος Χριστόφορος δήλωσε χθες ότι 14 Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι είναι ζωντανοί και βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Νέα αρχή για επανέναρξη των συνομιλιών" ότι ως σημαντική εκτιμά η κυπριακή κυβέρνηση την επίσκεψη στην Κύπρο του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ ενόψει της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και του γεγονότος ότι μεταφέρει επιστολή του ΓΓ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λάσπη έβρεξαν χθες οι ουρανοί της Κύπρου παρασύροντας στη γη το πυκνό σύννεφο της κίτρινης σκόνης που σκέπαζε από νωρίς το πρωί την ατμόσφαιρα.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Θέλουν να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι" γράφει ότι "πιέσεις" προς τον Σπύρο Κυπριανού ώστε να αποσυρθεί από την προεδρία του ΔΗΚΟ, ανοίγοντας το δρόμο στον Τάσσο Παπαδόπουλο και το γιο του Μάρκο να καταλάβουν την ηγεσία του κόμματος εξασκούνται από ΔΗΚΟϊκά στελέχη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ένταξη της δραχμής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών που έχει επιφέρει υποτίμηση της κατά 14% θα έχει αρνητικές και θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Οριακές οι επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής" ότι οριακές θα είναι οι επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής στην κυπριακή οικονομία, όπως εκτιμούν ο Υπουργός Οικονομικών, άλλοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου καθώς και η Κεντρική Τράπεζα. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι οριστικά νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς θα είναι ο Δημήτριος Δήμου και ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για αντικατάσταση του νυν Αρχηγού Νικόλαου Βορβολάκου.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ρίχνουν το βάρος τους τώρα προς τον Ντενκτάς", γράφει ότι επανέρχεται το ενδιαφέρον των ξένων μεσολαβητών στο Κυπριακό, οι οποίοι ρίχνουν το βάρος των προσπαθειών τους προς την τουρκική πλευρά με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που εγείρει και να επιτευχθεί η επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι παραίτηση από το Αστυνομικό Σώμα υπέβαλε πριν από μια εβδομάδα, ο Υπαρχηγός του Σώματος Στέφος Ζαβρός, γεγονός που συνεπάγεται ανακατατάξεις στα ανώτατα σκαλοπάτια της Αστυνομίας και δίνει έναυσμα για έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Επανέναρξη συνομιλιών και ματαίωση άφιξης των S300 στόχος των Αμερικανοβρετανών" γράφει ότι με στόχο να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των δύο πλευρών για επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών ως συνέπεια του Τράουτπεκ και της Κλιόν φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Αλλού γράφει ότι ομίχλη από σκόνη σκέπασε χθες ολόκληρη την Κύπρο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στους δρόμους, αλλά και αναπνευστικά προβλήματα σε εκατοντάδες άτομα.

Η "Cyprus Mail" με τίτλο "Η ΕΕ προσφέρει παγίδα, λέει ο Ντενκτάς" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε χθες την πρόταση της ΕΕ να συμμετάσχουν οι Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας ότι είναι "μια παγίδα και οι Τ/κ δεν θα παρασυρθούν". Αλλού γράφει ότι ο απεσταλμένος ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρτοβεζ φτάνει αργά απόψε στο νησί σε μια νέα προσπάθεια να φέρει τους δύο ηγέτες πίσω στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 17 March 1998 - 7:24:11 UTC