Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/01/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος για τους διαφωνούντες, οι διάφορες συνεργασίες κομμάτων που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο συνεχιζόμενος προεκλογικός αγώνας και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Συντονίζονται οι διαφωνούντες του ΔΗΚΟ", γράφει ότι αυτοί πραγματοποιούν ήδη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των μελλοντικών κινήσεων και πρωτοβουλιών τους. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το ΔΗΚΟ θα κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Βουλής, για αντικατάσταση του Αλέξη Γαλανού, από την προεδρία της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Συνεργασία με Κληρίδη θα εξετάσει η ΕΔΕΚ χάριν του εθνικού, αλλά με όρους", αναφέρεται σε χθεσινή συνέντευξη του στελέχους της ΕΔΕΚ, Ευστάθιου Ευσταθίου, στην οποία είπε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει με οποιονδήποτε εγγυηθεί ότι η πορεία που θα ακολουθήσει, θα είναι η σωστή. Αλλού αναφέρεται στα επεισόδια ύστερα από τον αγώνα Ομόνοιας - Απόλλωνα και γράφει ότι σε αυτά ενεπλάκησαν 200 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν πέντε.

Η "Επιλογή", που κυκλοφόρησε σήμερα ως καθημερινή, κάτω από τον τίτλο "Στο σφυρί και ο αρχιεπισκοπικός θρόνος", γράφει ότι σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η συμμετοχή του Μητροπολίτη Κερύνειας στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Γλαύκου Κληρίδη, ενώ το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει, όπως αναφέρει, έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Αλλού προβάλλει επικρίσεις του Γιώργου Ιακώβου κατά των Κληρίδη και Κασουλίδη για "απαράδεκτες και επικίνδυνες υποχωρήσεις" στο Κυπριακό.

"Το Θάρρος" με "αποκαλυπτικό", όπως το χαρακτηρίζει ντοκουμέντο κατηγορεί τους Βρετανούς για σχέδια και μεθοδεύσεις με βασικό στόχο την εδραίωση του Αττίλα στην Κύπρο. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν από τη λήξη του καλαθοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ στα οποία προκλήθηκαν ζημιές και τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.

"Η Σημερινή" αναφέρεται σε έγγραφο που έχει ετοιμάσει ο Βρετανός εκπρόσωπος για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και γράφει ότι σε αυτό περιλαμβάνονται πολλές εναλλακτικές ιδέες και θέσεις για την ασφάλεια. Αλλού γράφει ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων θα υπογραμμίσουν στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη εξιχνίασης της τύχης των αγνοουμένων με διεθνή πρότυπα και διεθνώς καθιερωμένες διαδικασίες.

"Ο Φιλελεύθερος", με τίτλο "Πρόταση εμπλοκής Τ/Κ αναμένει η Βρετανία", επικαλείται βρετανική διπλωματική πηγή και γράφει ότι η βρετανική προεδρία της ΕΕ αναμένει από την κυπριακή κυβέρνηση "ολοκληρωμένη και γενναιόδωρη πρόταση" για την εμπλοκή των Τ/Κ στις ενταξιακές συνομιλίες. Αναδημοσιεύει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Μιλιέτ" ότι η Τουρκία άλλαξε στάση αναφορικά με τους S300 και δεν πρόκειται να κτυπήσει τους πυραύλους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή" προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρνακα, με τις οποίες κατηγορεί τον Πρόεδρο Κληρίδη ότι απέδειξε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και κρίσιμες φάσεις που διέρχεται το Κυπριακό. Αλλού προβάλλει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφέρεται στο σημερινό μνημόσυνο του Μακαρίου και γράφει ότι εικοσιένα σχεδόν χρόνια μετά το θάνατό του τα οράματα και οι αγώνες του εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 19 January 1998 - 7:24:08 UTC