Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1998 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή πριν από την έγκριση των προϋπολογισμών του κράτους, η επιστολή του ΔΗΚΟ προς στελέχη του που διαφώνησαν με την στήριξη Ιακώβου, καθώς και το ότι οι Τ/Κ έχουν δώσει πληροφορίες για αγνοουμένους, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Κυρώσεις επιβάλλει το ΔΗΚΟ" γράφει ότι στάληκε επιστολή στους Ντίνο Μιχαηλίδη, Αλέξη Γαλανό, Κατερίνα Παντελίδου και Πέτρο Βοσκαρίδη ζητώντας τους να συμμορφωθούν με την απόφαση του κόμματος, διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα εναντίον τους. Γράφει ότι σε σύσκεψη χθες στην Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι η χρήση και εμπορία νακρωτικών έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η "Αλήθεια" έχει ως τίτλο την κυπριακή έκφραση που χρησιμοποιήσε χθες στη Βουλή ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος είπε ότι "Εν φακκώ πεννιάν", φτάνει να εκλεγεί ο Ιακώβου, στη διάρκεια αντιπαράθεσης του ιδίου και του Προέδρου του Σώματος με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι εγκρίθηκαν οι τρεις προϋπολογισμοί του κράτους και προβάλλει τη συζήτηση που διεξήχθη.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Δεν φακκά πεννιά το ΑΚΕΛ" και γράφει ότι η φράση αυτή του Δημήτρη Χριστόφια αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του ΑΚΕΛ. Γράφει ότι οι Τούρκοι έδωσαν στα Ηνωμένα Εθνη στοιχεία για το πού είναι θαμμένοι 400 Ε/Κ αγνοούμενοι και ότι η ανταλλαγή πληροφοριών αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Επιστολές - τελεσίγραφα ΔΗΚΟ προς 4 διαφωνούντες", γράφει ότι το ΔΗΚΟ δίδει προθεσμία στους διαφωνούντες μέχρι την Πέμπτη για να απαντήσουν κατά πόσο σέβονται ή όχι την απόφαση του κόμματος για υποστήριξη Ιακώβου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Ιακώβου, επιμένει στη θεσμοθέτηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Πολυμέτωπη μάχη την πρώτη Κυριακή", εκτιμά ότι με την παρούσα ένταση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των κομμάτων, διευρύνονται οι δυσκολίες για σύμπηξη νέων συμμαχιών, τουλάχιστο στον πρώτο γύρο των εκλογών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, λίγες μόνο γυναίκες πληρούν τα κριτήρια για το εμβόλιο του μαστού κατά του καρκίνου, της Ελληνοαυστραλέζας ερευνήτριας, Βάσως Αποστολοπούλου.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Μαστιγωτική κριτική κατά της κυβέρνησης Κληρίδη", αναφέρεται στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τους προϋπολογισμούς και εκτιμά ότι η κριτική αυτή, εξόργισε, όπως γράφει, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχασε τη ψυχραιμία του και το ήπιο του πρόσωπο. Σε άλλο σημείο παραθέτει δείγμα του ψηφοδελτίου των προεδρικών εκλογών και γράφει ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα στις 4 Φεβρουαρίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και χωρίς το κατεχόμενο τμήμα της. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με τον επί του Τύπου Εκπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, Βαλντεμάρ Ροκοζιέφσκι, δύο Αργεντινοί ειρηνευτές κινδύνεψαν χθες να τραυματιστούν από νάρκη κοντά στην κατεχόμενη Λεύκα, όταν το αυτοκίνητο του οποίου επέβαιναν, πέρασε από πάνω της.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ/ΜΜ)
(Γ.Γ.)

(Μ.Α.)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 13 January 1998 - 7:25:28 UTC