Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/01/1998 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό, καθώς και οι δηλώσεις άλλων υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, η κοινή στρατιωτική άσκηση Ισραήλ - Τουρκίας - ΗΠΑ και η στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας, καθώς και η επίσκεψη στην Κύπρο της επιστήμονα Βάσω Αποστολοπούλου, η οποία ανακάλυψε εμβόλιο κατά του καρκίνου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Βολές ΔΗΚΟ κατά της οικονομικής πολιτικής... της συγκυβέρνησης" γράφει ότι κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών από τη Βουλή, το ΔΗΚΟ θα ασκήσει έντονη κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Κληρίδη. Σε άλλλο θέμα γράφει ότι ο υποψήφιος Γιώργος Ιακώβου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και αναφέρθηκε σε "πανικό" των αντιπάλων του.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο την προειδοποίηση του Γλαύκου Κληρίδη ότι "Φοβερές οι συνέπειες από τυχόν λάθη" για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού αφού μπορούν να παρεμποδίσουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να παγιώσουν περαιτέρω τα τετελεσμένα της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Προβάλλει επιστολές του Γενικού Ελεγκτή για περιπτώσεις προχειρότητας και κακών εκτιμήσεων σε έργα του ευρύτερου κρατικού τομέα.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Σχέδια Κληρίδη για τον Β' γύρο", με συμμετοχή ΕΔΕΚ - ΕΔΗ, γράφει ότι η πρώτη σπίθα για προοπτική συνεργασίας φάνηκε χθες με τη δέσμευση Κληρίδη να συστήσει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Για τη στρατιωτική άσκηση Ισραήλ - Τουρκίας - ΗΠΑ γράφει ότι στη διάρκειά της αναμένεται ότι θα υπάρξουν και παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας και σημειώνει ότι έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες γειτονικών αραβικών κρατών.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Κρίσιμη ημέρα στο Αιγαίο", αναφέρεται στις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και γράφει ότι σήμερα θα φανεί πόσο οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την ένταση στα άκρα και να προκαλέσουν ακόμα και θερμό επεισόδιο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι παρατηρείται οργασμός πρετοιμασιών από ΟΗΕ, ΗΠΑ και Βρετανία, ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Αλληλοαμφισβήτηση εξαγγελιών - θέσεων", γράφει ότι η εξαγγελία Κληρίδη για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, σε περίπτωση επανεκλογής του, εξελίχθηκε σε πόλο αντιπαράθεσης, ενώ το ΑΚΕΛ θεωρεί ψηφοθηρική αυτή την εξαγγελία του Προέδρου Κληρίδη. Αλλού αναφέρεται στην άφιξη στην Κύπρο της Ελληνοαυστραλέζας επιστήμονος, Βάσως Αποστολοπούλου, και στη δήλωσή της ότι σύντομα ο καρκίνος θα αποτελεί παρελθόν.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Πανικοβλήθηκαν" εκτιμά ότι η ομάδα του Προεδρικού, η οποία συνειδητοποιεί, όπως αναφέρει, την επικείμενη ήττα Κληρίδη στις εκλογές, βρίσκεται σε "πραγματική απόγνωση" και σημειώνει ότι Συναγερμικοί βάλλουν κατά της ομάδας του Προεδρικού και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ενόψει της επικείμενης ήττας. Αλλού γράφει ότι επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες της εφημερίδας, ότι ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μεθόδευσαν προσλήψεις ημετέρων, όπως γράφει, στο τελωνείο.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ/ΓΠ)
(Μ.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 5 January 1998 - 7:24:08 UTC