Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 30 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-08-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,25/08/1997 (ΚΥΠΕ) Τα μηνύματα που έστειλε η χθεσινοβραδυνή αντικατοχική μουσική εκδήλωση, οι σκέψεις κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι δηλώσεις των αρχηγών τόσο των ελλαδικών όσο και των κυπριακών κομμάτων αναφορικά με τις κοινές προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, καθώς και το Συνέδριο των αποδήμων, που αρχίζει σήμερα, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" στο κύριο θέμα κάτω από το τίτλο "Δεν παζαρεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας" αναφέρεται στην ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παραλιμνίου, στην οποία τόνισε ότι δεν δεχόμαστε τη βίαιη διχοτόμηση της πατρίδας. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο του Κύπριου διπλωμάτη και ποιητή, Νίκου Κρανιδιώτη, πατέρα του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η "Αλήθεια" στο πρωτοσέλιδο της θέμα που στεγάζεται υπό τον τίτλο "Να μείνει έξω το Κυπριακό από τη προεκλογική διαμάχη των προεδρικών", γράφει ότι σύμφωνα με πηγές ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σκέπτεται να έρθει σε επαφή με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να συμφωνήσουν σε ήπιους τόνους κατά την προεκλογική περίοδο. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται στις διάφορες κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ που θα τεθούν σήμερα ενώπιον της Οργάνωσης.

"Το Θάρρος" κάτω από το τίτλο "Ιερή φλόγα αγώνα", γράφει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου και της Ελλάδας έδωσε όρκο τιμής για λευτεριά στην Κύπρο, κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο Παραλίμνι, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα είναι κοντά". Αλλο δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος τόνισε ότι με εθνική συνεννόηση και ομοψυχία πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ξαναζωντάνεψαν οι ήρωες Ισαάκ και Σολωμού" αναφέρεται στη χθεσινή Συναυλία των Αθανάτων και κάνει ειδική αναφορά στην έλευση της φλόγας από την Ακρόπολη με τα φουσκωτά σκάφη των Ελλαδιτών καταδρομέων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, σαν αποτέλεσμα του λαθρεμπορίου, τους τελευταίους τέσσερεις μήνες πέρασαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές πέραν των 10 χιλιάδων ζώων.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του από κυβερνητική πηγή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει υπόψη το αίτημα των κομμάτων για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά δεν φαίνεται να είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η πραγματοποίηση συνεδρίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για να εξετάσουν την πρόοδο που επιτελέστηκε στο νομικό έλεγχο για πρόληψη και καταστολή υποθέσεων βρώμικου χρήματος.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι μετά το ναυάγιο των συνομιλιών του Μοντρέ και τις τουρκικές απειλές για νέα τετελεσμένα, οι Αμερικανοί προχωρούν σε σφυγμομέτρηση της νέας πολιτικής αντίληψης, με αξιωματούχους που βρίσκονται πίσω από το κάλυμμα της "ερευνητικής περιοδείας" στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Υπουργός Εξωτερικών, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Monday, 25 August 1997 - 6:24:46 UTC