Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματκότητα οι αναφορές κατά του Δημάρχου Γεροσκήπου, λέει το επιτελείο του
  • [02] Χαιρετίζει τη στήριξη από Αλληλεγγύη ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης
  • [03] Απογοητευμένοι οι δημότες από τον Μ. Παυλίδη , λέει το Επιτελείο του Α. Σιήκκη
  • [04] Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον υποψήφιο Α. Χρυσόμηλο
  • [05] Με Φαίδωνος, Παυλίδη και Χάρπα η ΕΕ του Κινήματος Αλληλεγγύη στην Επαρχία Πάφου
  • [06] Εξαγγελία υποψηφιότητας στο Δήμο Αθηένου
  • [07] Τους υποψηφίους του στη Λεμεσό παρουσίασε το ΑΚΕΛ
  • [08] Α. Χρυσόμηλος: Ατυχής η απόφαση Υπουργικού για τις εκλογές ΤΑ
  • [09] Mόνος κερδισμένος στις Δημοτικές, o Δήμος και οι δημότες, δήλωσε ο υποψήφιος Αγ. Αθανασίου Αντρέας Διογένους
  • [10] Το πρόγραμμά του για τον Δήμο Γερίου παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου
  • [11] Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης επαναδιεκδικεί τη δημαρχία Αραδίππου

  • [01] Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματκότητα οι αναφορές κατά του Δημάρχου Γεροσκήπου, λέει το επιτελείο του

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 28/10/2016 18:12

    Για αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κάνει λόγο το επιτελείο του Δημάρχου Γεροσκήπου και υποψηφίου για επανεκλογή στη δημαρχία, Μιχάλη Παυλίδη, απαντώντας σε ανακοίνωση του επιτελείου του επίσης υποψηφίου δημάρχου Γεροσκήπου, Ανδρέα Σιήκκη.

    ​Aναφερόμενο το επιτελείο του νυν Δημάρχου στην ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το επιτελείο του Ανδρέα Σιήκκη, σημειώνει πως η προσφορά του Μιχάλη Παυλίδη, όχι μόνο αμφισβητείται αλλά και μηδενίζεται με αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Κατηγορείται ο Δήμαρχος ότι δήθεν είχε φτωχή παρουσία «γιατί σπατάλησε τη μισή σχεδόν θητεία του, υποσκάπτοντας την ίδια την ύπαρξη του Δήμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, και επισημαίνεται πως προφανώς αναφέρονται στις παρεμβάσεις που γίνονταν κατά τις συναντήσεις για τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια μιας μεγάλης προσπάθειας που είχε ξεκινήσει κάτω από τη βαριά σκιά που έριχνε στο Δήμο Γεροσκήπου η οικονομική του χρεωκοπία.

    Παραλείπουν ωστόσο να αναφέρουν, συνεχίζει το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη, τις μετέπειτα προσπάθειες του Δημάρχου Παυλίδη για ενσωμάτωση των κοινοτήτων που γειτονεύουν στη Γεροσκήπου.

    Είναι άξιο απορίας το πώς κάποιος που υποσκάπτει και απεργάζεται την κατάργηση ενός Δήμου προσπαθεί ,συνεχίζει η ανακοίνωση, " για την επέκτασή του και τη λειτουργικότητά του. Βέβαια για όλες τις εισηγήσεις και τις ενέργειές του Δημάρχου Παυλίδη, ενημερωνόταν άμεσα και ο κ. Σιήκκης μιας και μέχρι το Μάρτιο του 2015, ήταν μέλος του Επαρχιακού Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΕΔΕΚ, χωρίς καμία ένσταση επί των όσων γίνονταν".

    Το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη σημειώνει πως δεν θα σταθεί στα σχέδια περί απολύσεων γιατί πολύ απλά ποτέ δεν σχεδιάστηκαν και σίγουρα δεν έγιναν, όπως αναφέρει, προσθέτοντας πως στη θητεία του κ. Παυλίδη υπήρξαν, στα πλαίσια του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης που εφαρμόστηκε σε όλους τους δήμους της Κύπρου, ελάχιστες εθελούσιες αφυπηρετήσεις.

    Οι υπόλοιπες αφυπηρετήσεις, συνεχίζει, έγιναν επειδή οι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει τα έτη υπηρεσίας τους, τα οποία προβλέπει ο νόμος.

    Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου, το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο δήμος εξοικονομεί 1.200.000 ευρώ κάθε χρόνο, έχει αυξήσει τα έσοδα του κατά β‚¬500 000, έχει μειώσει τα χρέη του Δήμου κατά 3.000.000 ευρώ, έχει πληρώσει προμηθευτές ΧΥΤΑ, ΑΗΚ, Υδατοπρομήθεια. Κι όλα αυτά χωρίς ο Δήμος να υποχρεωθεί στη σύναψη νέου δανείου, αναφέρεται.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)  

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Χαιρετίζει τη στήριξη από Αλληλεγγύη ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 28/10/2016 09:54

    Τη δυναμική της αλλαγής θεωρεί πως ενισχύει η απόφαση του Κινήματος Αλληλεγγύη, να στηρίξει την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Λεμεσού, ο υποψήφιος Νίκος Νικολαΐδης.

    Θεωρώ, λέει σε ανακοίνωση του ο κ.Νικολαΐδης, ιδιαίτερα τιμητική τη χτεσινή απόφαση του Κινήματος Αλληλεγγύηγια υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου. Εκφράζει την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι "και το Κίνημα Αλληλεγγύη έλαβε την απόφαση του μακριά από κομματικά παζάρια και πάρε-δώσε πίσω από κλειστές πόρτες".

    "Η απόφαση του Κινήματος επιβεβαιώνει τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται καθημερινά και ενισχύει την προοπτική για αλλαγή σκυτάλης μετά από δέκα χρόνια στο Δημαρχείο Λεμεσού", προσθέτει και συνεχίζει αναφέροντας πως "επιβεβαιώνεταιη άποψη των δημοτών της Λεμεσούότι ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τη ξεχασμένη Λεμεσό, να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και να ανταποκριθούμε θετικά στις νέες προκλήσειςγια μια Λεμεσό πραγματικά ξεχωριστή και πρωτοπόρα".

    Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο της Λεμεσού, "ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εφαρμόζοντας κανόνες χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και διαβούλευσης".

    Τέλος εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση "στην συμπολίτισσα Πρόεδρο, στα στελέχη και στα μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύης", τους οποίους διαβεβαιώνει πως "όπως έπραξα σε όλη μου την πολιτική διαδρομή, θα συνεχίσω να εργάζομαι με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία των πολιτών".

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΜΚ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Απογοητευμένοι οι δημότες από τον Μ. Παυλίδη , λέει το Επιτελείο του Α. Σιήκκη

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 27/10/2016 17:12

    "Οι δημότες της Γεροσκήπου έδωσαν την ευκαιρία στον απερχόμενο Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη για μια πενταετία, αλλά δυστυχώς τους απογοήτευσε. Με την πενιχρή του δραστηριότητα και με πρόσχημα την οικονομική εξυγίανση, άφησε τη Γεροσκήπου στην αδράνεια και στο μαρασμό, χωρίς έργα ανάπτυξης", αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Δήμαρχου Γεροσκήπου Ανδρέα Σιήκκη.

    Ένας από τους κυριότερους λόγους της φτωχής του παρουσίας είναι γιατί σπατάλησε τη μισή σχεδόν θητεία του, υποσκάπτοντας την ίδια την ύπαρξη του Δήμου αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση, προσθέτοντας πως για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις ενέργειες του ο νυν Δήμαρχος, πολεμούσε το Δήμο, επιχειρώντας συνάμα να διαλύσει τις υπηρεσίες του, μέσω της απόλυσης είκοσι ατόμων και της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.

    Το Εκλογικό Επιτελείο του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Σιήκκη αναφέρει επίσης πως μέσω δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων του στα όργανα της Ένωσης Δήμων και στα Μ.Μ.Ε. ο νυν Δήμαρχος επιχειρηματολογούσε για διάλυση ή συγχώνευση του Δήμου Γεροσκήπου.

    Είμαστε βέβαιοι ότι στις εκλογές, τον προσεχή Δεκέμβριο, οι δημότες της Γεροσκήπου θα βάλουν τέρμα στον κατήφορο του απερχόμενου Δημάρχου Γεροσκήπου και με τη ψήφο τους θα πετύχουν την "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" καταλήγει η ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Σιήκκη .

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον υποψήφιο Α. Χρυσόμηλο

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 27/10/2016 14:06

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου είχε συνάντηση με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πάφου ¶κη Χρυσόμηλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάμπο Πιττοκοπίτη, τον Α' Αντιπρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Δώρο Παφίτη και τον Αναπληρωτή Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΔΕΚ Φίλιππο Φιλίππου.

    Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Πάφου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους του Επιμελητηρίου, στα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Επαρχίας και τις διάφορες δράσεις που προωθεί το ΕΒΕ και έχουν στο επίκεντρο τους να τονώσουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ως και να επανέλθει η Επαρχία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

    Στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κατέθεσαν τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους για διάφορα θέματα.

    Ο κ. Χρυσόμηλος, αφού εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο και το ρόλο που διαδραματίζει το Επιμελητήριο στην οικονομική ζωή του τόπου, ανέλυσε το προεκλογικό του πρόγραμμα.

    Αναφέρθηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δήμου, εισάγοντας το θεσμό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλες τις υπηρεσίες του, ενώ παράλληλα ανέφερε πως χρειάζεται να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Δήμου με στόχο τον συνολικό του εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας της υπηρεσίας.

    Ανέφερε επίσης πως ο αστικός διάκοσμος της Πάφου βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του, με τη ζητούμενη ανάπτυξη και υποστήριξη των εταιρειών Ανάπτυξης Γης να γίνεται με βάση τους σχεδιασμούς του Δήμου, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα άναρχης και ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και παράλληλα να αναβαθμίζεται η αισθητική και το ποιοτικό περιβάλλον της πόλης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χρυσόμηλος υιοθέτησε την εισήγηση του Επιμελητηρίου για την ετοιμασία ενός ξεκάθαρου πλαισίου διαδικασιών για κάθε θέμα ώστε να γνωρίζει ο Δημότης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, και να υπηρετείται η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση των πολιτών.

    Παράλληλα, τόνισε πως θα συνεργαστεί στενά και παραγωγικά με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς, ανέφερε πως θα ενδυναμώσει τις σχέσεις του με τον Επιμελητήριο και τον επιχειρηματικό κόσμο και αναφέρθηκε στην επιθυμία του για περαιτέρω στήριξη της προβολής της Πάφου στο εξωτερικό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Με Φαίδωνος, Παυλίδη και Χάρπα η ΕΕ του Κινήματος Αλληλεγγύη στην Επαρχία Πάφου

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 27/10/2016 09:13

    Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη έλαβε αποφάσεις χθες βράδυ αναφορικά με τους υποψήφιους Δημάρχους που θα στηρίξει το κόμμα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου.

    Στο Δήμο Πάφου η Αλληλεγγύη στηρίζει την υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνος, στο Δήμο Γεροσκήπου στηρίζει τον Μιχάλη Παυλίδη και στο Δήμο Πέγειας τον Παντελή Χάρπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

    Για το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, το Κίνημα Αλληλεγγύη κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν κατά βούληση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Εξαγγελία υποψηφιότητας στο Δήμο Αθηένου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λάρνακα 27/10/2016 09:12

    Ο Κυριάκος Καρεκλάς διεκδικεί ως ανεξάρτητος τη Δημαρχία Αθηένου. Τον στηρίζει, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή του ΔΗΚΟ Αθηαίνου.

    Ο Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, στη Νέα Υόρκη, εργάζεται στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ως προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας των Κοινοτικών Συμβουλίων.

    (ΚΥΠΕ/ΒΕ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Τους υποψηφίους του στη Λεμεσό παρουσίασε το ΑΚΕΛ

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 26/10/2016 22:15

    Με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Χρίστου, η Λεμεσός δικαιούται να ελπίζει και οι πολίτες μπορούν να προσδοκούν ακόμα μια πενταετία έργων και δημιουργίας, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Δήμο Λεμεσού.

    Ο κ. Γεωργίου είπε πως "τα ψηφοδέλτια μας αποτελούν μέρος της βαθιάς δημοκρατικής διαδικασίας που ακολουθεί το κόμμα μας ενόψει των δημοτικών εκλογών και πρόκειται για μια παράδοση πλέον με κύρια χαρακτηριστικά τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοκρατία".

    Τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ, συνέχισε, είναι πλατιά και αντιπροσωπευτικά, εκφράζουν τη φυσιογνωμία του κόμματος, του Λαϊκού Κινήματος και γενικότερα της Αριστεράς, και έχουν σωστό συνδυασμό κομματικών μελών και φίλων του κόμματος, διαφόρων ηλικιών, ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβάνουν καταξιωμένα πρόσωπα, κοινωνικούς και άλλους παράγοντες.

    "Εκφράζουν το νέο, το καινούργιο, και δημιουργούν ελπίδες και προσδοκίες στους πολίτες, δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις και ταυτόχρονα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, τόσο για τον ψηφοφόρο όσο και για τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Αριστερά, στο Δήμο Λεμεσού, καθώς και για τη Σχολική Εφορεία", συμπλήρωσε.

    Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κάλεσε όλους να κάνουν προσωπική υπόθεση αυτές τις εκλογές και να στείλουν το μήνυμα ότι "η Λεμεσός έχει Δήμαρχο, τον Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος εμπνέει με τα οράματα του, το πρόγραμμα του και το σχεδιασμό του".

    Από την πλευρά του, ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού, Αντρέας Χρίστου, τόνισε πως "όποιοι από εμάς βρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, ένα πράγμα υποσχόμαστε, ότι θα πάρουμε τη Λεμεσό ακόμα πιο ψηλά".

    Καταθέτουμε, συνέχισε, 10 χρόνια ζωής και δράσης του δημοτικού συμβουλίου, επιστρέφοντας στην πόλη και σε όλους τους συμπολίτες μας πολύ περισσότερα από αυτά που μας πρόσφεραν από φορολογίες και τέλη, γιατί καταφέραμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια.

    "Σε αυτήν τη δεκαετία καταφέραμε να αξιοποιήσουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να υλοποιήσουμε έργα τα οποία έφεραν πρόοδο, εργασία και ένα καινούργιο αέρα στην πόλη μας", ανέφερε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας ότι σημαντικό στοιχείο για το οποίο η Λεμεσός περηφανεύεται είναι η άριστη συνεργασία του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ευχαρίστησε.

    Υπογράμμισε ακόμη πως σε αυτές τις εκλογές πρέπει "να προσέξουμε την αποχή, που δυστυχώς είναι πρόβλημα της εποχής, αλλά και όλη αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί αναβολής των εκλογών, η οποία επίσης ουσιαστικά κατατείνει προς την ίδια κατεύθυνση".

    Η αποχή είναι, πολιτικά και κοινωνικά, μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με τους συνδημότες μας, δεν ανταποκρίνεται στο τι έχουμε καταθέσει στη διάρκεια των δέκα ετών και θα είμαστε νομίζω κατώτεροι των περιστάσεων αν σε τέτοιες δημοτικές εκλογές δεν αντιμετωπίσουμε την αποχή με πιεστικότητα και σωστή επικοινωνία με τους δημότες, συμπλήρωσε.

    Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού, καθώς και των υποψηφίων για τη σχολική εφορεία.

    Να σημειωθεί ότι κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της τροχαίας κίνησης που προκλήθηκε από το δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΑΓ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [08] Α. Χρυσόμηλος: Ατυχής η απόφαση Υπουργικού για τις εκλογές ΤΑ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/10/2016 20:05

    Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναβολή των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «είναι τουλάχιστον ατυχής και υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», σχολιάζει σε ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος Πάφου ¶κης Χρυσόμηλος.

    «Ο σεβασμός στη Δημοκρατία και στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι ο υπέρτατος σκοπός, που οφείλουμε όλοι, ιδιαίτερα όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, να υπηρετούμε», αναφέρει και καλεί τα κόμματα να καταψηφίσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

    «Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν» σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αλλά και την απαίτηση να επιλέξουν, ασκώντας το ιερό δικαίωμα της ψήφου, ποιοι θα πρέπει να τους διοικούν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [09] Mόνος κερδισμένος στις Δημοτικές, o Δήμος και οι δημότες, δήλωσε ο υποψήφιος Αγ. Αθανασίου Αντρέας Διογένους

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 26/10/2016 18:51

    Μόνος κερδισμένος από τις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να είναι ο Δήμος και οι δημότες, ανέφερε χθες το βράδυ ο υποψήφιος για τη δημαρχία Αγίου Αθανασίου, Αντρέας Διογένους, σε προεκλογική συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ στο οίκημα του Συλλόγου ΑΕΝ Αγίου Αθανασίου.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην παρουσία βουλευτών, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων στο Δήμο Αγίου Αθανασίου, ο κ. Διογένους είπε πως "με αποφασιστικότητα, αγάπη για το Δήμο μας, με συνεργασία και διαφάνεια, θα συμμετέχουμε και θα συναποφασίζουμε, πραγματοποιώντας ουσιαστικές και υλοποιήσιμες δράσεις-παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας".

    "Νοιάζομαι μαζί σας για την πρόοδο, το μέλλον των παιδιών μας και του δήμου μας, γιατί ο ¶γιος Αθανάσιος είναι η ζωή μας", πρόσθεσε ο κ. Διογένους, τονίζοντας πως "μόνος κερδισμένος από τις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να είναι ο Δήμος και οι δημότες".

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, αναφέρει η ανακοίνωση και επιπρόσθετα, συνεχίζει, τέθηκαν προς συζήτηση και προβληματισμό θέματα σχετικά με τον προγραμματισμό και την πορεία που θα ακολουθήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών για την υποστήριξη του υποψήφιου για τη δημαρχία, Ανδρέα Διογένους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΑΓ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [10] Το πρόγραμμά του για τον Δήμο Γερίου παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/10/2016 17:32

    Τους στόχους και πρόγραμμά του για το Γέρι παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου, σε διάσκεψη Τύπου.

    Την υποψηφιότητα του Νεόφυτου Παπαλαζάρου για το Γέρι στηρίζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών.

    «Έχουμε αποφασίσει να διεκδικήσουμε τη δημαρχία της πόλης μας με ένα και μοναδικό στόχο: Να εργαστούμε συλλογικά, ακούραστα και αποφασιστικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Γερίου. Πρώτο μας μέλημα αποτελεί η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Έχουμε και πλάνο και όραμα το οποίο με μεθοδικότητα σκοπεύουμε να το εκπληρώσουμε», ανέφερε ο κ. Παπαλαζάρου.

    «Από εμάς και από εμένα προσωπικά δεν πρόκειται να ακούσετε βαρύγδουπες κουβέντες, ούτε και υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά», είπε, υποσχόμενος «έντιμη δημαρχία» και «ακούραστη προσφορά» προς το Γέρι.

    Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι χρειάζεται να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός (Master Plan) τόσο του πυρήνα της παλιάς κοινότητας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου, έτσι που να αναδειχθούν οι ανάγκες και οι προοπτικές μιας σωστής ανάπτυξής του.

    Στις προτεραιότητές του, όπως είπε, είναι η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δρόμων, και η καθαριότητα του Δήμου.

    Είπε ακόμα ότι πρέπει να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμοι, να προχωρήσει η λειτουργία δημοτικού σταδίου, η δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης, αμφιθεάτρου, πάρκων και δημοτικής χορωδίας.

    Επίσης, είπε ότι χρειάζεται αξιοποίηση του χώρου στο σκοπευτήριο, διαμορφώνοντάς το σε έναν πολυχώρο, να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το Δασονομείο το Δάσος Λουρκά στην πλαγιά του βουνού που βρισκόταν παλιά το στρατόπεδο, να αξιοποιηθεί μέσα από μια περιβαλλοντική μελέτη ο Αρμυρός Ποταμός και να γίνει ένα γραμμικό πάρκο και παράλληλα, κατά μήκος του ποταμού, να γίνει ποδηλατοδρόμος και πεζόδρομος. Επίσης, να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι φοινικιές, καθώς και η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γερίου ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα προβλήματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων, σημειώνοντας ότι χρειάζονται έργα ανάπτυξης και σωστή αξιοποίηση των χώρων πρασίνου στους συνοικισμούς.

    Σημείωσε επίσης την ανάγκη ανάμειξης των νέων στην τοπική κοινωνία, σε μορφή συμβουλευτικών και άλλων ομάδων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΡΑΓ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [11] Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης επαναδιεκδικεί τη δημαρχία Αραδίππου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λάρνακα 25/10/2016 21:50

    Την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Αραδίππου εξήγγειλε απόψε σε συγκέντρωση στην Αραδίππου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

    Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τη δραστική μείωση εσόδων τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε ότι με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών χωρίς την υποβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και την εφαρμογή πολιτικών σύγχρονης διοίκησης επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί. Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής που επισφραγίζουν την ανοδική πορεία της Αραδίππου.

    Τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται σύντομα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας της πόλης, είπε, και αυτά αφορούν το οδικό δίκτυο, τις υποδομές, τους χώρους πρασίνου, τη φροντίδα των δημοτών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

    Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους όπως στο σχεδιασμό και κατασκευή όλων των αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζονται για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα έργα αυτά είναι της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο Σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνη Βιομηχανική Πόλη Αραδίππου» το οποίο, προβλέπει, μεταξύ άλλων, εφαρμογή φωτοβολταϊκών συστημάτων σχεδόν σε όλες τις οικίες στο Δήμο Αραδίππου. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει μεταξύ €25 και €50 εκατομμυρίων.

    Προβλέπει επίσης τη διαμόρφωση και αναβάθμιση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά με προέκταση μέχρι το Μουσείο Καϊμακλιώτη, την κατασκευή σύγχρονου, μεγάλου πάρκου συνολικής έκτασης 37 σκαλών στην περιοχή Κοφινάρια και δεύτερου πάρκου στην περιοχή Κρασσά το οποίο θα περιλαμβάνει και υπαίθριο αμφιθέατρο.

    Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, κατέληξε ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, "έχοντας πλήρη αντίληψη και συναίσθηση του έργου που έχουμε μπροστά μας και της πορείας που καλούμαστε να διανύσουμε. Σας καλώ να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Για να θωρακίσουμε όσα μαζί κτίσαμε. Για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της κοινής μας προσπάθειας. Για να ανεβάσουμε την πόλη μας ακόμα πιο ψηλά."

    (ΚΥΠΕ/ΒΕ/ΜΜ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 28 October 2016 - 20:39:49 UTC