Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία ¶κη Χρυσόμηλου για την Μαρίνα Πάφου
  • [02] Έργα και πράξεις υποσχέθηκε, επαναδιεκδικώντας τη Δημαρχεία Γερμασόγειας ο Ανδρέας Γαβριηλίδης
  • [03] Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης εξήγγειλε υποψηφιότητα για Δήμο Λευκωσίας
  • [04] Με Α. Σιήκκη στο Δ. Γεροσκήπου η ΕΔΕΚ για τις Δημοτικές εκλογές
  • [05] Κύκλο επαφών με τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα πραγματοποιεί στο Παραλίμνι ο Γιώργος Νικολέττος
  • [06] Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Λάρνακας εξήγγειλε ο Λούης Δημητρίου

  • [01] Ανησυχία ¶κη Χρυσόμηλου για την Μαρίνα Πάφου

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 22/10/2016 14:39

    Σοβαρό προβληματισμό και έντονη ανησυχία εκφράζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου, ¶κης Χρυσόμηλος, αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στον ημερήσιο Τύπο σε σχέση με την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου.

    Σε σχετική ανακοίνωση το εκλογικό επιτελείου του κ. Χρυσόμηλου επικαλείται δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία, το Υπουργείο Εμπορίου θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην επιτυχούσα κοινοπραξία εταιρειών ώστε να καταθέσει εγγυήσεις ύψους € 125 εκ. μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αν και σε πρόσφατη συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής Μαρίνων με την κοινοπραξία συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών ώστε η κοινοπραξία να καταθέσει τις εγγυήσεις.

    Οκ.Χρυσόμηλος υπενθυμίζει πως είναι το ίδιο το Υπουργείο που καθυστέρησε έξι και πλέον μήνες να στείλει την επιστολή ανάθεσης στην κοινοπραξία με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη καθυστέρηση.

    Κάλεσε παράλληλα το Κράτος άμεσα, χωρίς δικαιολογίες ή χρονοτριβή, να παρέμβει ουσιαστικά και να συμβάλει προς την υλοποίηση του στόχου της κατασκευής της Μαρίνας Πάφου, ενός έργου υπερτοπικής σημασίας, μακριά από γραφειοκρατικές προσεγγίσεις και νομικίστικους όρους.

    Θεώρησε ακόμη , την απαίτηση για καταβολή εγγυητικής στο σύνολο της επένδυσης, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου, μεροληπτική σε σχέση με αντίστοιχα έργα σε άλλες επαρχίες.

    Η πολύχρονη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην προώθηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου επηρέασε και επηρεάζει, τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη πολιτική ανάπτυξης της Παφου,καταλήγει το Εκλογικό επιτελείο του ¶κη Χρυσόμηλου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)
     

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Έργα και πράξεις υποσχέθηκε, επαναδιεκδικώντας τη Δημαρχεία Γερμασόγειας ο Ανδρέας Γαβριηλίδης

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 22/10/2016 15:46

    Περισσότερα έργα και πράξεις ώστε ο Δήμος Γερμασόγειας να ξαναμπεί στο χάρτη των διεθνών τουριστικών προορισμών, με υψηλή ποιότητα ζωής των δημοτών του, υποσχέθηκε σήμερα ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης, εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητα του, διεκδικώντας μια τρίτη θητεία.

    Ο κ.Γαβριηλίδης, ο οποίος στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ανέφερε στην ομιλία του πως σήμερα στέκεται περήφανος μπροστά στους δημότες και μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια "γιατί κράτησα την υπόσχεση μου και στάθηκα απέναντι στο χρέος μου προς εσάς και στον δημότη της Γερμασόγειας".

    "Βάλαμε στόχους, χαράξαμε πορεία στο να γίνει η Γερμασόγεια ένας Δήμος όπου η ποιότητα ζωής θα είναι εφάμιλλη με άλλες αντίστοιχες πόλεις, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και με αντίστοιχες της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε", συμπλήρωσε.

    Ο Δήμος, συνέχισε, στάθηκε δυνατός απέναντι στην οικονομική κρίση και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με εξορθολογισμό του όλου συστήματος αξιολόγησης και βάζοντας προτεραιότητες, ενώ υπέδειξε πως με βάση και την αξιολόγηση του Υπουργείου Οικονομικών, θεωρείται ως ένας από τους πιο υγιείς οικονομικά Δήμους της Κύπρου.

    Αναφέρθηκε επίσης σε έργα που έγιναν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να γίνουν στο Δήμο Γερμασόγειας, με πιο μεγαλεπήβολο, όπως είπε, τη δρομολογημένη κατασκευή του παρακαμπτηρίου δρόμου Γερμασόγειας που θα δώσει εναλλακτικούς διαδρόμους διακίνησης, επιτρέποντας την ουσιαστική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Γερμασόγειας.

    "Οι γκρίζες μέρες έχουν τελειώσει, ήρθε η ώρα για έργα και ανάπτυξη, ήρθε η ώρα να ξαναβάλουμε τη Γερμασόγεια, όχι μόνο στο χάρτη της Κύπρου μας, αλλά και στο διεθνή τουριστικό χάρτη, ως έναν προορισμό που προσφέρει πολλά, γνωρίζουμε ότι μπορούμε και ότι το αξίζουμε", συμπλήρωσε.

    Ο Ανδρέας Γαβριηλίδης είπε τέλος ότι "όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα μου δεν ήταν άλλο από το Δήμο Γερμασόγειας, αντιπάλους θεωρώ ότι δεν έχω άτομα και πολιτικούς χρωματισμούς, αντίπαλος μου ήταν και είναι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί".

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης εξήγγειλε υποψηφιότητα για Δήμο Λευκωσίας

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/10/2016 13:44

    Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης εξήγγειλε σήμερα την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Λευκωσίας.

    Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ` ο Δρ Σταυρινίδης, από το τέρμα της οδού Λήδρας, από εκεί που η Λευκωσία μοιράζεται στη μέση αναφέρθηκε στο όραμα του για «Μία Λευκωσία, Πρωτεύουσα ξανά! Μία Λευκωσία που δεν έχει εθιστεί στον διαμελισμό και στο μαράζι. Μία Λευκωσία που συνεχίζει ακόμα να αναπνέει εδώ, καρτερώντας όμως να ξαναγεννηθεί εδώ, να επανενωθεί εδώ, να ξαναζήσει εδώ»

    O Παναγιώτης Σταυρινίδης, αναφέρθηκε στο όραμα αλλά και το σχέδιο του για Μία Λευκωσία από τον Καϊμακλί και την Παλουριώτισσα μέχρι τον ¶γιο Ανδρέα, ένα σχέδιο που αντικρίζει τη Λευκωσία ως ενιαίο και ζωντανό σύνολο και μέσα από το οποίο η Λευκωσία θα βρει τη χαμένη της αίγλη μέσα από το τρίπτυχο των υποδομών, της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και της δράσης των δημοτών της σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές του προγράμματος του που περιλαμβάνουν τις γειτονιές και την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, την σχέση του Δήμου με τους πολίτες, μια πόλη για τους επισκέπτες, μια πόλη για τη νεολαία, για τις επιστήμες, την επιχειρηματικότητα και μία πόλη, επανενωμένη που ξαναζωντανεύει η ελπίδα. Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους Δημότες της Λευκωσίας να διεκδικήσουν την πόλη τους ενωμένοι, και ενωμένη να την παραδώσουν στην επόμενη γενιά.

    Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974, έξι μήνες πριν την εισβολή. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Καϊμακλί και φοίτησε στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου καθώς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παλουριώτισσας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στη Ψυχολογία, και εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Με Α. Σιήκκη στο Δ. Γεροσκήπου η ΕΔΕΚ για τις Δημοτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/10/2016 16:26

    Με Ανδρέα Σιήκκη κατέρχεται το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δ. Γεροσκήπου, μετά την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ σε πολύωρη συνεδρία χθες το βράδυ.

    Oι διεργασίες των κομμάτων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

    Το περασμένο Σάββατο με ποσοστό 88,4% επί των ψηφισάντων, τα μέλη της ΕΔΕΚ Γεροσκήπου αποφάσισαν όπως το Κ.Σ. ΕΔΕΚ να διεκδικήσει την Δημαρχία της Γεροσκήπου με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΔΕΚ Ανδρέα Σιήκκη και όχι να στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο.

    Βάσει της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε, επτά από τους ψηφίσαντες στήριξαν τη θέση της συνεργασίας με άλλο κόμμα για τη Γεροσκήπου, τρεις έριξαν λευκό και οι υπόλοιποι 76 ψήφισαν αυτόνομη κάθοδο για διεκδίκηση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Ανδρέα Σιήκκη.

    Το ποσοστό των μελών της ΕΔΕΚ Γεροσκήπου που προσήλθαν στην κάλπη στις 15 Οκτωβρίου ανήλθε στο 45,5% .

    Κατόπιν τούτου η απόφαση τέθηκε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ που συνήλθεχθες στη Λευκωσίαγια δεύτερη φορά για λήψη οριστικής απόφασης

    Αναλυτικά η ΕΔΕΚ στηρίζει τους ακόλουθους για τους Δήμους της Επαρχία Πάφου, τον ¶κη Χρυσόμηλο στο Δ. Πάφου, τον Ανδρέα Σιήκκη στο Δήμο Γεροσκήπου, τον Σταύρο Ιακωβίδη στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τον Μαρίνο Λάμπρου στο Δήμο Πέγειας.

    Σημειώνεται ότι στο Δήμο Γεροσκήπου την υποψηφιότητα του πρώην Επάρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στην Γεροσκήπου ενώ τον νυν Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη στηρίζει ο ΔΗΣΥ μετά από απόφαση του πολιτικού του γραφείου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Κύκλο επαφών με τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα πραγματοποιεί στο Παραλίμνι ο Γιώργος Νικολέττος

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 13:05

    Κύκλο εντατικών επαφών με τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα Παραλιμνίου, πραγματοποιεί τις τελευταίες βδομάδες ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της πόλης, Γιώργος Νικολέττος. Στόχος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, είναι η ανταλλαγή απόψεων και η καταγραφή προτάσεων, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας και θα περιληφθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου.

    Μέχρι στιγμής όπως αναφέρεται ο Γιώργος Νικολέττος πραγματοποίησε συναντήσεις με επιχειρηματικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις της νεολαίας, κοινωφελή ιδρύματα και εκατοντάδες δημότες. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν ζητήματα όπως η καθαριότητα και το περιβάλλον, το οδικό δίκτυο, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η εξυπηρέτηση του δημότη και η χρηστή διοίκηση.

    Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Νικολέττος ανέφερε ότι θέλει να ακούσει τους δημότες προτού διαμορφώσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

    «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η συλλογική γνώση. Πολλοί δημότες μας κατέχουν εξειδικευμένες επαγγελματικές και επιστημονικές γνώσεις οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν. Επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση ενός πολύ συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών και θα περιλαμβάνει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, με έργα ουσίας που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και όχι έργα και ενέργειες βιτρίνας ή εντυπωσιασμού» πρόσθεσε.

    (ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Λάρνακας εξήγγειλε ο Λούης Δημητρίου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 10:34

    Την υποψηφιότητα του ως Ανεξάρτητος για τη Δημαρχία της Λάρνακας εξήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ο Λούης Δημητρίου.

    Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων για τα οποία, όπως είπε, έχει ετοιμάσει το πλάνο δράσης και τα οποία έχουν να κάνουν με την καθαριότητα της πόλης, την επιδιόρθωση δρόμων, την ανάπλαση της Αλυκής με δημιουργία ποδηλατοδρόμου 22 χιλιομέτρων, τη Μαρίνα Λάρνακας, τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής, την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, την αποχώρηση των δεξαμενών πετρελαίου, του διαχειριστικού σχεδίου (master plan) για την περιοχή Μακένζι και την ανάπτυξη σε θρησκευτικό και αθλητικό τουρισμό.

    O κ. Δημητρίου είπε ότι «Έφτασε η ώρα η πόλη να γυρίσει σελίδα. Να αποκτήσει τον δυναμισμό και να διεκδικεί ότι της στέρησαν τόσα χρόνια. Έφτασε η ώρα ο Δήμαρχος να ακούει τις εισηγήσεις των οργανωμένων συνόλων της πόλης και όλοι να προχωρήσουμε στο δρόμο της προόδου».

    Σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής ο κ. Δημητρίου είπε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε κάθε δομή βοήθειας και υποστήριξης προς τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, είναι υποχρεωμένες να αγκαλιάζουν κάθε πολίτη. Με ειδική μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους ηλικιωμένους, τους άνεργους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαφάνειας ο κ. Δημητρίου σημείωσε «Διαφάνεια σε κάθε δράση του δήμου και λογοδοσία στους δημότες. Κανένας διαγωνισμός, καμία υπηρεσία, καμία συναλλαγή του δήμου χωρίς διαφάνεια» και πρόσθεσε παράλληλα ότι ο ίδιος ο Δήμος πρέπει να ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από υπηρεσίες μιας στάσης, για όσους θέλουν και επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στη Λάρνακα.

    «Να μπει ένα τέρμα πια στη γραφειοκρατία και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες. Να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, προς όφελος του πολίτη» πρόσθεσε.

    (ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 22 October 2016 - 20:39:44 UTC