Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεπέρασαν το 0,5 εκ. ευρώ οι χορηγίες του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
  • [02] Χωρίς μεταβολή την Παρασκευή το ΧΑΚ
  • [03] Ρεκόρ αριθμού επιβατών ανακοίνωσε η easy-jet
  • [04] Ποινή φυλάκισης 75 ημερών σε Ιρακινό για κατοχή κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών έκσταση
  • [05] Ένταση και λιποθυμία στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού για το τριπλό φονικό
  • [06] Μαρκίδης: Αυτή η υπόθεση πρέπει να οδηγήσει στην αθωότητα του Π. Νεοκλέους
  • [07] Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τον Ντίνο Μιχαηλίδη
  • [08] Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε ο Α. Κυπριανού κατά τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα
  • [09] Ημερολόγιο (5)

  • [01] Ξεπέρασαν το 0,5 εκ. ευρώ οι χορηγίες του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 13:03

    Το συνολικό ποσό που έχει εγκρίνει η Επιτροπή του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης για οικονομικές χορηγίες ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Φορέα Αντρη Αναστασιάδη.

    Σε διάσκεψη Τύπου για το έργο του Φορέα, η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι η έγκριση του ποσού αυτού, συνεπάγεται την πολύτιμη στήριξη εκατοντάδων νέων μας που οραματίστηκαν την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση των απαραίτητων εχεγγύων για ένα καλύτερο μέλλον.

    "Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υποβλήθηκαν 914 αιτήσεις, από τις οποίες με βάση τα κριτήρια που έχουμε θέσει, εγκρίθηκαν 355. Από αυτές, οι 185 αφορούν την πληρωμή διδάκτρων και οι 170 για ενοίκια. Το συνολικό ποσό που ενέκρινε για τις αιτήσεις αυτές η Επιτροπή του Φορέα, ανέρχεται στις 550,689 ευρώ. Από αυτά, 337.100 ευρώ για σκοπούς διδάκτρων και 213.589 ευρώ για σκοπούς ενοικίων", ανέφερε η Πρώτη Κυρία.

    Σημείωσε επίσης πως ούτε και ένα σεντ των εισφορών δεν απορροφάται από διοικητικά ή άλλα έξοδα και ότι με την αξιοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών, ο φορέας λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση λειτουργικών εξόδων, ενώ το έργο του υπόκειται σε έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, γεγονός που διασφαλίζει το ζητούμενο της διαφάνειας.

    Πρόσθεσε πως η οικονομική βοήθεια παρέχεται μέσω στοχευμένης πληρωμής προς εκπαιδευτικά ιδρύματα για δίδακτρα, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών για το ενοίκιο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στον ίδιο τον φοιτητή ή την οικογένεια του, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο κριτηρίων που έχει τεθεί.

    Η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι όλα τα έσοδα από την μουσική εκδήλωση που έγινε στις 13 Ιουλίου στο Κούριο διατέθηκαν για τους σκοπούς του Φορέα, ενώ τα έξοδα τα επωμίστηκε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

    Ευχαρίστησε επίσης θερμά όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Φορέα και συνεισφέρουν οικονομικά και με άλλους τρόπους για τη συνέχισή του.

    Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου αναφέρθηκε στα κριτήρια για δικαίωμα οικονομικής βοήθειας από το Φορέα και περιλαμβάνουν: Οι αιτητές να είναι Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οικονομικά δεδομένα αυτών ή και της οικογένειάς τους είναι τέτοια που καθιστούν αναγκαία τη διακοπή της συνέχισης των σπουδών του, να είναι δυσπραγούντα άτομα, τα οποία λόγω έκτακτων κοινωνικών περιστατικών ή άλλων εξαιρετικών συμβάντων που έχουν επισυμβεί μετά την εγγραφή ή την εξασφάλιση θέσης τους σε ίδρυμα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί άμεσα και παρουσιάζουν σοβαρές δυσκολίες στη συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

    Επίσης πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα πιστοποιητικά / βεβαιώσεις που αποδεικνύουν τη γνησιότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και να έχουν εξασφαλίσει εγγραφή ή και θέση σε ίδρυμα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης για προπτυχιακές σπουδές.

    Ανέφερε ακόμη πως ο Φορέας δεν παραχωρεί βοήθεια σε περίπτωση επανάληψης του ίδιου έτους σπουδών και σε πέραν του ενός μέλους της ίδιας οικογένειας ή δύο μελών στις περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών.

    Σημείωσε επίσης ότι η οικονομική βοήθεια αφορά κατά κανόνα δίδακτρα ιδρύματος ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης ή τα ενοίκια του φοιτητή.

    Σύμφωνα με τη Λογίστρια, τα συνολικά έσοδα του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ανέρχονται στο €1.365.797,35. Από αυτά ποσό ύψους €479.146,70 εισπράχθηκε μέχρι 31/12/15 ενώ το ποσό που εισπράχθηκε το 2016 ανέρχεται στις €886.650,65.

    (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Χωρίς μεταβολή την Παρασκευή το ΧΑΚ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 13:35

    Αμετάβλητο παραμένει το σκηνικό στο κυπριακό Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με το Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται στις 13:02 στις 66,61 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος.

    Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε την ίδια ώρα οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05% και βρισκόταν στις 38,59 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €35.568.

    Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες οριακή άνοδο καταγράφει μόνο η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,16%. Αντίθετα, αρνητικά κινείται η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,32%, και τωβν Επενδυτικών σε ποσοστό 1,69%. Αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

    Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με 20.180 ευρώ (άνοδος 0,74%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με 8.445 ευρώ (πτώση 1,45%), της Λότζικομ με 4.812 ευρώ (άνοδος 1,18%), Σάλαμις Τουρς με 540 ευρώ (πτώση 1,82%) και της Ελληνικής Τρ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Ρεκόρ αριθμού επιβατών ανακοίνωσε η easy-jet

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 12:58

    Αριθμό - ρεκόρ επιβατών για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ανακοίνωσε η easy-jet, με 22 εκατομμύρια επιβάτες και πληρότητα της τάξης του 93,9%.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβάτες έχουν επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές σε όλο το δίκτυο, με έσοδα ανά θέση, λόγω σταθερής μείωσης ανά θέση 8,7% σε σταθερό νόμισμα, στη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

    Αναφέρει ωστόσο ότι σημαντικές κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΕΕ είχαν αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Ποινή φυλάκισης 75 ημερών σε Ιρακινό για κατοχή κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών έκσταση

    ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 14/10/2016 13:24

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 75 ημερών σε Ιρακινό πολιτικό πρόσφυγα ηλικίας 40 χρόνων, αφού τον βρήκε ένοχο σε αδικήματα κατοχής 2,36 γραμμαρίων κοκαΐνης, 27 γραμμαρίων κάνναβης και 32 χάπια έκστασης (τραμαδόλης), αδικήματα που σημειώθηκαν στην Αγία Νάπα στις 23 Αυγούστου 2016.

    Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2016, ύστερα από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν στην Αγία Νάπα όχημα που οδηγείτο από τον 40χρονοο μόνιμο κάτοικο Αγίας Νάπας και στην κατοχή του εντοπίστηκαν τρία νάιλον σακουλάκια που το κάθε ένα περιείχε ένα γραμμάριο πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβη, τρία νάιλον σακουλάκια με κοκαΐνη βάρους ένα γραμμάριο το κάθε ένα και 12 χάπια έκστασης.

    Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου εντοπίστηκαν 22 νάιλον συσκευασίες που το κάθε ένα περιείχε ένα γραμμάριο πράσινη ξηρή φυτική ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Ένταση και λιποθυμία στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού για το τριπλό φονικό

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 13:13

    Με ένταση αλλά και με τη λιποθυμία της βασικής μάρτυρος κατηγορίας σημαδεύτηκε η σημερινή μέρα στο Κακουργιοδικείο για το τριπλό φονικό στη Λεμεσό.

    Η κοπέλα του 31χρονου κατηγορούμενου Χριστάκη Θωμά, η οποία φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για το διαπληκτισμό με τα θύματα, κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου σε μια κατάμεστη αίθουσα, ενώ εξερχόμενη μετά το πέρας της διαδικασίας λιποθύμησε.

    Επίσης, ένταση προκλήθηκε για λίγα λεπτά, κατά τη διακοπή της διαδικασίας, όταν εξερχόμενος της αίθουσας συγγενής ενός εκ των θυμάτων άρχισε να φωνάζει και να κτυπά στον τοίχο.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Μαρκίδης: Αυτή η υπόθεση πρέπει να οδηγήσει στην αθωότητα του Π. Νεοκλέους

    ΚΥΠΕ - Ήβη Μιτσίδου Phillips - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 12:46

    Την εισήγηση ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να οδηγήσει την αθωότητα του πελάτη του Παναγιώτη Νεοκλέους υπέβαλε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, την Παρασκευή, ο Αλέκος Μαρκίδης, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του στην υπόθεση εναντίον του κ. Νεοκλέους και του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου Αντρέας Νεοκλέους Δ.Ε.Π.Ε.

    Ο κ. Μαρκίδης υπενθύμισε την μαρτυρία που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, μετά το εκ πρώτης όψεως στάδιο, σε σχέση με ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του κ. Νεοκλέους και της ιδιαιτέρας του, σημειώνοντας ότι «ευσεβάστως αυτά πλέον καταδεικνύουν την αθωότητα του κατηγορουμένου 4 (Π. Νεοκλέους)».

    Υπενθύμισε επίσης τη θέση ότι η μαρτυρία στην οποία απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία, καλώς ή κακώς, η κατηγορούσα Αρχή για το θέμα της ανάμειξης του κ. Νεοκλέους στην Providencia «δεν απ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τον Ντίνο Μιχαηλίδη

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 13:33

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποφάσισε ομόφωνα, όπως απονείμει το βραβείο "EOC Olympic Laurel Award" στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΕ, η απόφαση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή προς τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και αντανακλά στην 50χρονη δράση του και στο έργο που έχει επιτελέσει για την προώθηση του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού στην Κύπρο.

    Ο κ.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [08] Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε ο Α. Κυπριανού κατά τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα

    ΚΥΠΕ - Ελένη Μαυρούλη - ΕΛΛΑΔΑ/Αθήνα 14/10/2016 13:11

    Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και οι θέσεις του ΑΚΕΛ επί του θέματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ ¶ντρος Κυπριανού, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Τουμάζος Τσιελεπής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο ¶ντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ανταλλάχθηκαν σε βάθος σε βάθος απόψεις για όλα τα ζητήματα και ότι η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τη θέση του κόμματος. Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το θέμα της ασφάλειας και ότι ξεκαθάρισε και στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα το 2017 σε μια χώρα μέλος της Ε ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [09] Ημερολόγιο (5)

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 13:34

    1700 Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης - Θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιδανική Κατοικία 2016» (Περίπτερο 6 της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, στην Λευκωσία)

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 October 2016 - 10:39:47 UTC