Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκστρατεία από Επίτροπο Περιβάλλοντος για γενετικά τροποποιημένους

    οργανισμούς

  • [02] Στο Κορυδαλλό μεταφέρεται πιθανότατα ο Μιχαλολιάκος

  • [01] Εκστρατεία από Επίτροπο Περιβάλλοντος για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

    Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου εγκαινίασε την Πέμπτη εκστρατεία για κήρυξη της Κύπρου σε χώρα ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

    Όπως αναφέρεται σε κοινή διακήρυξη, ο λόγος που ζητείται η ανακήρυξη της Κύπρου σε ζώνη ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι «οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος ως νησί για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών αγροτικής ανάπτυξης, όπως οι βιολογικές καλλιέργειες και ο αγροτουρισμός, με περιβαλλοντικά, πολιτισμικά και οικονομικά οφέλη».

    Ένας άλλος λόγος είναι «η προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος και η αποφυγή επιμόλυνσης των καλλιεργούμενων ειδών, βιολογικών καλλιεργειών και ειδών άγριας ζωής επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης και επανόρθωσης σε περίπτωση επιμόλυνσης από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς».

    Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος υποστηρίζει την πρόταση για απαλλαγή της Κύπρου από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και «για την προστασία της δημόσιας υγείας (αρχή της προφύλαξης), αφού οι καταναλωτές καθίστανται πειραματόζωα παρά τη θέληση τους καθότι δεν έχει τεκμηριωθεί ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί δεν είναι βλαπτικοί για την υγεία και το περιβάλλον».

    [02] Στο Κορυδαλλό μεταφέρεται πιθανότατα ο Μιχαλολιάκος

    Σε εξέλιξη παραμένει η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - να οδηγηθούν ο Νίκος Μιαλολιάκος και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης.

    Ωστόσο η μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό εμφανίζει κάποια προβλήματα, δεδομένου ότι τόσο οι κρατούμενοι αλλοδαποί, όσο και αυτοί που κρατούνται για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν εκφράσει την θέση ότι δε θα δεχθούν στις πτέρυγες τους, τους κρατούμενους που σχετίζονται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Ο Κορυδαλλός επιλέχθηκε ως η πλέον κοντινή φυλακή στις Εισαγγελικές Αρχές, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θυμίζουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

    Ο ΓΓ της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος σήμερα τα ξημερώματα και αφού ολοκληρώθηκε και η απολογία του επίσης προφυλακιστέου Γ. Πατέλη, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 October 2013 - 12:39:04 UTC