Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΥΠΑΜ παρασημοφόρησε Σλοβάκους που υπηρέτησαν στην UNFICYP
  • [02] Κοινωνική ευθύνη όλων η στήριξη των άπορων μαθητών, λέει ο Υπουργός

    Παιδείας

  • [03] Ο ΦΠΑ διώκει ποινικά ποδοσφαιρικά σωματεία για καθυστερημένες οφειλές

  • [01] Ο ΥΠΑΜ παρασημοφόρησε Σλοβάκους που υπηρέτησαν στην UNFICYP

    Η συνεισφορά των Σλοβάκων στρατιωτών που υπηρέτησαν στην Κύπρο, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών της κυβέρνησης αλλά και του λαού της Σλοβακίας, για συνεισφορά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη πατρίδα μας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου σε τελετή που έγινε στην Μπρατισλάβα για παρασημοφόρηση στρατιωτών που υπηρέτησαν στην UNFICYP.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ΥΠΑΜ απέτισε ιδιαίτερη τιμή στο Λοχία Miroslav Hruska και τον Στρατιώτη Alexander Simkovic, που έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στη Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

    Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου και σημείωσε ότι η παρουσία των στρατιωτών από τη Σλοβακία που υπηρετούν στην UNFICYP, "είναι ουσιαστική και υποβοηθητική των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, μέσα από τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

    Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωτίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Κυβέρνηση και στο λαό της Σλοβακίας, για τη μακροχρόνια συμβολή τους στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

    «Η συνέπεια και η διαχρονική στήριξή σας προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό ο οποίος αγωνίζεται για επανένωση και τερματισμό της κατοχής, είναι πολύτιμη»,ανέφερε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην τέως Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, ¶ννα Τουρενίκοβα για τις προσπάθειές της για την επαναπροσέγγιση.

    [02] Κοινωνική ευθύνη όλων η στήριξη των άπορων μαθητών, λέει ο Υπουργός Παιδείας

    Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων να στηρίξουμε τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος "Προγευματίζουμε" το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη σχολική χρονιά από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και τις υπεραγορές Carrefour.

    Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν από την εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος 346 χιλιάδες σάντουιτς και μπουκαλάκια νερό σε 2,100 άπορους μαθητές, από 90 σχολεία της επαρχίας Λεμεσού. Όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το πρόγευμα θα προετοιμάζεται καθημερινά από τους εθελοντές της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, ενώ η Σχολική Εφορεία Λεμεσού θα προσφέρει τα ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς του προγεύματος, με την οικονομική στήριξη του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

    Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στο χαιρετισμό του πως η παρουσία του στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, υποδηλώνει την ευγνωμοσύνη του ίδιου και του Υπουργείου του προς όσους συμβάλλουν, με το δικό τους τρόπο, "προς την κατεύθυνση απάμβλυνσης μιας μεγάλης δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και τα παιδιά".

    [03] Ο ΦΠΑ διώκει ποινικά ποδοσφαιρικά σωματεία για καθυστερημένες οφειλές

    Σε ποινικές διώξεις σε βάρος αριθμού ποδοσφαιρικών σωματείων της Α' κατηγορίας λόγω οφειλών στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) προχωρεί η Υπηρεσία ΦΠΑ, η οποία "κυνηγά" καθυστερημένες οφειλές ύψους €4 εκατομμυρίων από την 1η Ιουνίου 2007 μέχρι σήμερα.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μενέλαος Γεωργιάδης δεν απεκάλυψε ούτε τα ονόματα ούτε τον αριθμό των σωματείων αυτών, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα. "Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για κάποια σωματεία της A' κατηγορίας. Ήδη ετοιμάζονται κατηγορητήρια για εκείνους οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υπηρεσίας ΦΠΑ", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η Υπηρεσία απέστειλε επιστολές στα σωματεία δύο φορές, μία στις αρχές του έτους, με πολύ μικρό αριθμό σωματείων να ανταποκρίνεται, και μια τελευταία ειδοποίηση στη συνέχεια. Σημείωσε ότι κάποια από τα σωματεία ήρθαν σε επαφή με το Τμήμα και εισήλθαν σε διαδικασία διευθέτησης των καθυστερημένων οφειλών στη βάση καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

    "Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι καθυστερημένες οφειλές των ποδοσφαιρικών σωματείων A' κατηγορίας προς την Υπηρεσία από την 1η Ιουνίου 2007 μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ανέρχεται στα €4 εκατομμύρια.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν θα αφορούν μικρότερο ποσό, καθώς ήδη αριθμός σωματείων προχώρησε σε διευθετήσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 September 2013 - 14:39:04 UTC