Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται τα τέλη εισόδου σε μουσεία και αρχαία μνημεία
  • [02] Το νέο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας μπορεί να εισέλθει στην

    κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Γιλντίζ

  • [03] Στη Λάρνακα η πρώτη Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα

  • [01] Αυξάνονται τα τέλη εισόδου σε μουσεία και αρχαία μνημεία

    Σημαντικές αυξήσεις στα τέλη εισόδου σε μουσεία και αρχαία μνημεία προβλέπουν οι νομοθετικοί κανονισμοί που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Με τους κανονισμούς αυτούς, καθορίζονται πρόσθετα κριτήρια και διαδικασίες για τη χρήση αρχαίων μνημείων, καθώς και η αύξηση των τελών εισόδου σε μουσεία και αρχαία μνημεία, ωστόσο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, κατά τη διάρκεια της εξέτασης των σχεδίων των κανονισμών, αποφάσισε ομόφωνα να τροποποιήσει συγκεκριμένες πρόνοιές τους.

    Συγκεκριμένα, μείωσε το προτεινόμενο τέλος του ημερήσιου δελτίου εισόδου από €10,00 σε €8,50, του τριήμερου δελτίου εισόδου από €20,00 σε €17,00 και του εβδομαδιαίου δελτίου εισόδου από €30,00 σε €25,00.

    [02] Το νέο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας μπορεί να εισέλθει στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Γιλντίζ

    Το σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά», που διενεργεί έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, θα μπορούσε να εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου σε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει την εξερεύνηση εν αναμονή της έγκρισης του Πρωθυπουργού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

    Σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο κ. Γιλντίζ ανέφερε ότι το Μπαρμπαρός έχει βάλει τρυπάνι στις ακτές της περιοχής Μερσίνης, Αλεξανδρέττας, Αττάλειας.

    «Θα εργαστεί εκεί για ακόμη τρεις εβδομάδες. Αργότερα, θα μιλήσουμε με τον Πρωθυπουργό για το αν θα εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Αν ο Πρωθυπουργός το εγκρίνει, το σκάφος θα μπορούσε να εισέλθει στα βόρεια ή νότια της Κύπρου, γιατί έχει μια τεχνική και πολιτική διάσταση».

    [03] Στη Λάρνακα η πρώτη Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα

    Με το σύνθημα «Αλλάζω Συνήθειες, Γυμνάζομαι Τώρα» πραγματοποιείται από τις 7 - 13 Οκτωβρίου στη Λάρνακα η Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα «Move Week 2013», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας, ο ΚΟΑ, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών ( European Cyclists Federation) και το International Sport and Culture Association (ISCA).

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι η εβδομάδα «Move Week» είναι ετήσια Πανευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα και το ευεργετικό αντίκτυπο τους στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πρόσθεσε ότι το «Move Week 2013» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στη Λάρνακα και συνδιοργανώνεται με τον ΚΟΑ.

    Ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Εβδομάδας συμπεριλαμβάνει πληθώρα αθλητικών και φυσικών δραστηριοτήτων, Αθλητική Ημερίδα και η εβδομάδα ολοκληρώνεται με την Αθλητική Φιέστα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ευρώπης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 September 2013 - 6:39:04 UTC