Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κατάρ στηρίζει προσπάθειες για λύση του Κυπριακού
  • [02] Πρόεδρος: Σε πέντε άξονες η μεταρρύθμιση της ΔΥ που θα υλοποιηθεί

    μέχρι το 2016

  • [03] Το Υπουργικό ενέκρινε την αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

  • [01] Το Κατάρ στηρίζει προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

    Τη στήριξη του Κατάρ στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Πρέσβης του Κατάρ στην Κύπρο Hussein Bin Ahmad Mohammad Ibrahim Al-Hmeid, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου τον Οκτώβριο για την επίτευξη μιας λύσης, η οποία θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

    Επίσης, εξήρε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εκφράζοντας τη βούληση όπως εργαστούν περαιτέρω με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.

    [02] Πρόεδρος: Σε πέντε άξονες η μεταρρύθμιση της ΔΥ που θα υλοποιηθεί μέχρι το 2016

    Σε πέντε άξονες κινείται η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, προσεγγίζοντας τη Δημόσια Υπηρεσία ως ένα ενιαίο οργανισμό σχεδιασμού και παραγωγής πολιτικής, εκτέλεσης έργων και παροχής υπηρεσιών, που θα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Δήλωση Πολιτικής στην οποία προέβη για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ο ορίζοντας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων αλλά και του Σχεδίου Δράσης έχει ήδη ξεκινήσει, και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2016, με σημαντικότερους σταθμούς το 2014 και 2015.

    Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός κράτους που να τρέχει στους ρυθμούς της εποχής, ικανού να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις και να αδράξει τις ευκαιρίες. «Ένα ευέλικτο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη κράτος. Ένα κράτος αξιοπρέπειας που θα αντικρίζει τον πολίτη ισότιμα, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων του.

    [03] Το Υπουργικό ενέκρινε την αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο η απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν θα σημαίνει και αυτεπάγγελτη εγγραφή του πολίτη στον εκλογικό κατάλογο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα σημαίνει την αυτόματη εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους αναφέρεται ότι η νέα νομοθεσία προτείνεται προς υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Προστίθεται ότι εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία της αντιμετώπισης του προβλήματος αποστασιοποίησης των πολιτών από τις εκλογικές διαδικασίες, καθώς και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που προκύπτει από το παλαιότερο σύστημα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 September 2013 - 16:39:04 UTC